In Roeselare kan je een jaar lang je eigen winkel winnen

Wie droomt van een eigen winkel, maakt binnenkort kans om die te winnen in Roeselare. Een volledig starterspakket inclusief een jaar lang huur, begeleiding, inrichtings- en mediabudget zorgt voor een succesvolle doorstart van een nieuw, origineel concept.

“Win je winkel geeft een positieve drive aan het ondernemerschap in Roeselare. We verlagen de drempel om een zaak te starten in ons stadscentrum. Zo trekken we innovatieve winkelconcepten aan én geven we de kans aan iemand met passie voor ondernemen om zijn of haar droom te realiseren”, aldus burgemeester Kris Declercq.

Één jaar gratis

Droom jij van een eigen zaak, maar durfde je de stap nog niet te zetten? Heb je een origineel concept voor ogen of een gat in de markt gevonden? Met de unieke actie Win je winkel krijg je de kans om – met een financiële boost en begeleiding – jouw droomzaak op te starten. Ondernemerservaring is niet verreist, wel een goed concept en een doordacht business plan.

Stad Roeselare, UNIZO West-Vlaanderen, Roularta en vzw Shopping en Centrum Roeselare slaan de handen in elkaar om de starter alle tools te geven om van hun droomzaak een succesverhaal te maken. De winnaar krijgt – een jaar lang – de gratis huur van een pand op een prime locatie in de stad. Daarbovenop kan de winnaar rekenen op een inrichtingsbudget van 3.000 euro, een mediabudget van 3.500 euro en een begeleidingstraject ‘Starten’ ter waarde van 2.000 euro.

Ook twee andere finalisten blijven niet met lege handen achter. Zij krijgen, op voorwaarde dat ze hun voorgestelde concept starten in het kernwinkelgebied van Roeselare, begeleiding bij het zoeken naar een pand, een begeleidingstraject ‘Starten’ ter waarde van 2.000 euro en een mediabudget van 1.250 euro.

Publiek kiest mee wie wint

Uniek aan de wedstrijd is dat het publiek meebeslist welk concept er in Roeselare zal komen. Alle inzendingen zullen eerst grondig gescreend worden door de vakjury van Stad Roeselare, UNIZO West-Vlaanderen, Roularta en de vzw Shopping & Centrum Roeselare. Zij beoordelen onder meer de originaliteit van het concept en de haalbaarheid van het businessplan. De vijf beste concepten worden voorgesteld aan het grote publiek. Iedereen zal kunnen stemmen op zijn of haar favoriete concept. Uit de drie concepten met de meeste publieksstemmen kiest de vakjury één winnaar. Wie de felbegeerde hoofdprijs in de wacht sleept, wordt bekendgemaakt op 5 oktober tijdens het Weekend van de klant.

Zowel voor startende als ervaren ondernemers

Iedereen kan deelnemen: zowel starters die nog nooit eerder een zaak hadden, als ondernemers die een tweede zaak willen openen. Belangrijk is wel dat het om een volledig nieuw en origineel winkelconcept gaat rond shopping of voeding, mét een nieuwe naam.

Deelnemen kan vanaf 28 mei

Jouw concept en businessplan indienen kan van 28 mei tot en met 18 augustus via roeselare.be/winjewinkel. Daar vind je ook alle informatie en voorwaarden over de wedstrijd.

The post In Roeselare kan je een jaar lang je eigen winkel winnen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zomerbar Ter Couttere in Zwevezele maakt zich op voor tweede editie: “Er zal hier bijna ieder weekend wel iets te doen zijn”

In Wingene kan je vanaf 21 juni opnieuw terecht in zomerbar Ter Couttere van Inge Vandevelde (41), Nick Verhooghe (50) en Céleste Vancauwenberghe (20). De hoeve, die vlakbij het Kasteelpark in Zwevezele gelegen is, vormt komende zomer opnieuw het decor voor heel wat oldtimerevenementen, terwijl ook het populaire Kidsfest een terugkeer maakt. “Bijna ieder weekend zal er wel iets te

Lees meer »

Podcast: De diepe wortels van Donald Trump, de zippo van Amerika

Is Trump een aberratie, een hoogst uitzonderlijke figuur in de Amerikaanse geschiedenis of vertoont de Amerikaanse geschiedenis wel vaker grote turbulentie? Daarover gaat aflevering 48 van de podcastreeks ‘Björn in the USA’. Later deze week is er het tv-debat tussen Trump en zittend president Biden, waar miljoenen Amerikanen naar uitkijken. Zal Trump weer de zippo van Amerika zijn?

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Rusland heeft 80 procent van troepen aan Finse grens weggehaald en naar Oekraïne verplaatst”

De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un hebben een “alomvattend strategisch partnerschap” getekend. Maar het is nog niet duidelijk op welke vlakken Rusland en Noord-Korea gaan samenwerken. Poetin omschreef het als een “basisdocument” dat het fundament zou moeten vormen voor de betrekkingen op de langere termijn. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

IN BEELD. ‘Drashpop’ trotseert de eerste regenbui

Dan toch een fikse bui op het hoofd van de metalheads op Graspop – of tegenwoordig ‘Drashpop’. Het optimisme vierde enkele uurtjes hoogtij toen de festivalgangers de zonnestralen door de wolken zagen priemen, maar sindsdien toont het weer zich – net als de voorbije weken – een onvoorspelbaar beestje. Al kan dat voor de aanwezigen de pret niet drukken, zo

Lees meer »

Tiental deelnemers van triatlon Kortrijk ziek: “Misschien door water uit de Leie”

Enkele deelnemers van de Caaap Triatlon Duatlon in Kortrijk zijn achteraf ziek geworden. Het gaat vooral over maag- en darmklachten. Alle deelnemers kregen ondertussen een mail. De organisatie geeft aan dat het misschien door het Leiewater komt, al was dat voordien grondig getest.
The post Tiental deelnemers van triatlon Kortrijk ziek: “Misschien door water uit de Leie” appeared first

Lees meer »

WAK-expo toont jonge en kleurrijke creativiteit

De Pastorie, in de Hemmestraat 1, was vorige zaterdag het sfeervolle decor voor de vernissage van de kunsttentoonstelling van de Westhoek Academie Koksijde (WAK). De expositie, die werken van leerlingen van de Nieuwpoortse afdeling van de academie toont, werd feestelijk geopend door burgemeester Geert Vanden Broucke.
The post WAK-expo toont jonge en kleurrijke creativiteit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lichtte Parijzenaar (40) houtbedrijf uit Harelbeke op door overschrijving van 60.000 dollar te vervalsen?

Een 40-jarige man die in de ruime regio rond Parijs woont, riskeert een jaar cel omdat hij diegene zou zijn die een factuur van het houtbedrijf Omniplex uit Harelbeke heeft vervalst en zo 60.000 dollar kon opstrijken. K.K. ontkent dat evenwel. “Mijn cliënt heeft een geestesstoornis en woont rond Parijs. Het geld werd gevonden op een bankrekening in Duitsland en

Lees meer »