In Roeselare kan je een jaar lang je eigen winkel winnen

Wie droomt van een eigen winkel, maakt binnenkort kans om die te winnen in Roeselare. Een volledig starterspakket inclusief een jaar lang huur, begeleiding, inrichtings- en mediabudget zorgt voor een succesvolle doorstart van een nieuw, origineel concept.

“Win je winkel geeft een positieve drive aan het ondernemerschap in Roeselare. We verlagen de drempel om een zaak te starten in ons stadscentrum. Zo trekken we innovatieve winkelconcepten aan én geven we de kans aan iemand met passie voor ondernemen om zijn of haar droom te realiseren”, aldus burgemeester Kris Declercq.

Één jaar gratis

Droom jij van een eigen zaak, maar durfde je de stap nog niet te zetten? Heb je een origineel concept voor ogen of een gat in de markt gevonden? Met de unieke actie Win je winkel krijg je de kans om – met een financiële boost en begeleiding – jouw droomzaak op te starten. Ondernemerservaring is niet verreist, wel een goed concept en een doordacht business plan.

Stad Roeselare, UNIZO West-Vlaanderen, Roularta en vzw Shopping en Centrum Roeselare slaan de handen in elkaar om de starter alle tools te geven om van hun droomzaak een succesverhaal te maken. De winnaar krijgt – een jaar lang – de gratis huur van een pand op een prime locatie in de stad. Daarbovenop kan de winnaar rekenen op een inrichtingsbudget van 3.000 euro, een mediabudget van 3.500 euro en een begeleidingstraject ‘Starten’ ter waarde van 2.000 euro.

Ook twee andere finalisten blijven niet met lege handen achter. Zij krijgen, op voorwaarde dat ze hun voorgestelde concept starten in het kernwinkelgebied van Roeselare, begeleiding bij het zoeken naar een pand, een begeleidingstraject ‘Starten’ ter waarde van 2.000 euro en een mediabudget van 1.250 euro.

Publiek kiest mee wie wint

Uniek aan de wedstrijd is dat het publiek meebeslist welk concept er in Roeselare zal komen. Alle inzendingen zullen eerst grondig gescreend worden door de vakjury van Stad Roeselare, UNIZO West-Vlaanderen, Roularta en de vzw Shopping & Centrum Roeselare. Zij beoordelen onder meer de originaliteit van het concept en de haalbaarheid van het businessplan. De vijf beste concepten worden voorgesteld aan het grote publiek. Iedereen zal kunnen stemmen op zijn of haar favoriete concept. Uit de drie concepten met de meeste publieksstemmen kiest de vakjury één winnaar. Wie de felbegeerde hoofdprijs in de wacht sleept, wordt bekendgemaakt op 5 oktober tijdens het Weekend van de klant.

Zowel voor startende als ervaren ondernemers

Iedereen kan deelnemen: zowel starters die nog nooit eerder een zaak hadden, als ondernemers die een tweede zaak willen openen. Belangrijk is wel dat het om een volledig nieuw en origineel winkelconcept gaat rond shopping of voeding, mét een nieuwe naam.

Deelnemen kan vanaf 28 mei

Jouw concept en businessplan indienen kan van 28 mei tot en met 18 augustus via roeselare.be/winjewinkel. Daar vind je ook alle informatie en voorwaarden over de wedstrijd.

The post In Roeselare kan je een jaar lang je eigen winkel winnen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Benjamin en Nikita wassen auto’s aan huis met mobiele carwash Cleanwax: “We kunnen ze allemaal doen blinken”

Benjamin Breugelmans (37) en Nikita Klous (33) begonnen twee jaar geleden met hun mobiele carwash Cleanwax. Ondertussen biedt het duo ook heel wat andere diensten aan, onder meer vanuit hun werkplaats in Blankenberge. “Eigenlijk kunnen we quasi alles proper maken. We zoeken steeds naar de geschikte oplossing om de auto’s te doen blinken”, klinkt het. Met een tot in de

Lees meer »

Recordaantal GAS-boetes in Genk voor zwerfvuil en sluikstorten

In Genk zijn vorig jaar 915 GAS-boetes uitgeschreven voor zwerfvuil en sluikstorten, een recordaantal. Dat schrijft Het Belang van Limburg en de stad bevestigt het nieuws. Het gaat om boetes voor zowel het wegwerpen van sigarettenpeuken als om grotere gevallen van sluikstorten. De stad heeft extra ingezet op de pakkans van sluikstorters. Genk schat dat het per jaar 2 miljoen

Lees meer »

Vlaams Belang heeft nu ook een afdeling en bestuur in Moorslede en doet in oktober mee: “Zullen ons best doen om lokaal iets te betekenen”

Het staat vast dat in Moorslede ook het Vlaams Belang zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober. Dat bevestigt de kersverse voorzitter Koen Bostyn (64) van de plaatselijke afdeling die pas is opgestart.
The post Vlaams Belang heeft nu ook een afdeling en bestuur in Moorslede en doet in oktober mee: “Zullen ons best doen om lokaal

Lees meer »

Negen uur slaap per nacht, geen zonlicht en dagelijks wodka-tonic: zo blijft ontwerpster Vera Wang (75) eeuwig jong

Je zou het haast niet geloven, maar Vera Wang heeft onlangs haar 75e verjaardag gevierd. Ondanks haar leeftijd straalt de Amerikaanse modeontwerpster nog steeds jeugdigheid uit. Ze ziet er met gemak 20 jaar jonger uit, naar eigen zeggen “zonder de hulp van Zwitserse klinieken, botox of andere ingrepen”. ‘Story’ kijkt terug op haar glansrijke carrière en haar opmerkelijke gewoontes om

Lees meer »

Natuurhulpcentrum Oudsbergen waarschuwt voor bronstige reebokken op de weg

Het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen waarschuwt mensen, en vooral autobestuurders, voor de start van de paartijd bij de reeën. Tussen half juli en half augustus zijn de mannetjes, of bokken, het hevigst. Ze markeren hun territorium of proberen een eigen territorium te vinden. Heel wat reeën verplaatsen zich dus. Spijtig genoeg geraken de dieren daardoor vaker dan anders betrokken bij verkeersongevallen.

Lees meer »

Luchthaven Catania tijdlang dicht door uitbarsting Etna

De luchthaven van Catania in Sicilië heeft heel wat vertrekkende en aankomende vluchten geschrapt door een uitbarsting van de Etna, de grootste actieve vulkaan in Europa. Door de uitbarsting is as in het luchtruim terechtgekomen. Intussen is de situatie weer genormaliseerd en wordt er weer gevlogen.

Lees meer »

Mysterieuze video die nog niémand zag, houdt beste vrouwelijke Britse olympiër weg uit Parijs: “Ik maakte een inschattingsfout”

Een video die nog niemand gezien heeft, zet Groot-Brittannië op zijn kop. Paardrijdster en drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39) heeft zich met een statement op Instagram teruggetrokken van deelname aan de Olympische Spelen. De reden? Een oude video waarin ze “een inschattingsfout” maakt die is opgedoken. De beelden zijn echter nergens terug te vinden.

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van Gerwen trekt de stand weer gelijk met twee geweldige uitworpen

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

3 van de 7 Tsjetsjeense terreurverdachten aangehouden, zouden terroristische aanslag voorbereid hebben

3 verdachten die gisteren bij verschillende huiszoekingen in ons land zijn opgepakt, zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat laat het federaal parket weten in een persbericht. Bij de huiszoekingen werden in totaal 7 personen opgepakt, de andere 4 zijn intussen weer vrijgelaten. De 3 aangehouden verdachten worden gelinkt aan de terreurgroep ISKP en zouden een terroristische aanslag hebben voorbereid.

Lees meer »

Vier prinsen op een rij

De koningskinderen – prinses Eleonore, prins Gabriel, kroonprinses Elisabeth en prins Emmanuel – verlaten samen de Sint-Michiel- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel na het Te Deum. Ze woonden er ­samen met hun ouders, koning Filip en ­koningin Mathilde, en enkele honderden anderen de traditionele katholieke viering van de nationale feestdag bij.

Lees meer »