Horror in Oekraïense grensstad: Russische troepen openen vuur op vluchtende burgers en schieten vrouw in rolstoel dood

Het Russische leger heeft het vuur geopend op burgers die probeerden de Oekraïense stad Vovtsjansk in de regio Charkiv te ontvluchten. Daarbij werd een vrouw in het hoofd geschoten terwijl ze door haar man in een rolstoel werd geduwd, zo maakten Oekraïense aanklagers wereldkundig. 

Meer krantenkoppen in België

Een EK in Duitsland voelt ook een beetje als “bij ons”

Wunderbar, de hit uit 1981, moest dé song van de Rode Duivels worden op het EK 2024. Leuk ideetje van de Belgische voetbalbond, maar het werkt niet. Omdat de kans op een goed toernooi voorlopig nog even volatiel is als 99 Luftballons auf ihrem Weg zum Horizont. Dan hadden Duitse fans een leuker idee: de voorbije maanden, met eindelijk eens

Lees meer »

“De Wever schaakt op drie borden: lokaal, Vlaams en federaal. De Grieken hadden goden en titanen voor dat werk. Bij ons noemen we dat een partijvoorzitter”

“Zoals Atlas in de Griekse mythologie gestraft werd om voor eeuwig het hemelgewelf op zijn schouders te torsen, zo lijkt Bart De Wever (N-VA) momenteel in zijn eentje het volle gewicht van de vaderlandse politiek te schragen”, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen. Vlaams informateur. Federaal informateur. Burgemeester. Partijvoorzitter. “Je kan dat moedig noemen. Of is het vooral een antieke visie op

Lees meer »

OPROEP. Heb jij vragen over jouw penis?

Lang, kort, breed of krom: bestaat er eigenlijk zoiets als de ideale penis? Wat maakt jou onzeker over jouw penis? Wij willen het weten! Stel ons al jouw vragen en wij laten ze beantwoorden door onze experts.

Lees meer »

Twee minderjarigen opgepakt en in instelling geplaatst na “schandalige” aanval: slachtoffer krijgt trap in gezicht nadat hij op de knieën wordt gedwongen

Op sociale media circuleren beelden waarop een minderjarige jongen in Hamme bedreigd en aangevallen wordt. Op de video is te zien hoe de jongen op de knieën gedwongen wordt door twee leeftijdsgenoten en vervolgens een trap in zijn gezicht krijgt. Het is onduidelijk hoe het nu met het slachtoffer gesteld is. De politie kon de daders, die herkenbaar in beeld

Lees meer »