Hilde Crevits zet campagne op pauze door terugval van haar mama, die voor derde keer tegen borstkanker strijdt: “Soms staat alles bijna stil”

De verkiezingen op 9 juni naderen met rasse schreden. “Iedere campagne schakelt een versnelling hoger, maar soms staat alles bijna stil”, deelt huidig minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V). De mama van minister Crevits, Jeanny Muys vecht al een tijdje voor de derde keer tegen borstkanker. Donderdag werd ze fel verzwakt opgenomen op intensieve zorgen in het ziekenhuis. Daarom besliste de Torhoutse politica om voorlopig zo goed als geen campagne te voeren en bij haar familie te zijn.

The post Hilde Crevits zet campagne op pauze door terugval van haar mama, die voor derde keer tegen borstkanker strijdt: “Soms staat alles bijna stil” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD – Christoff was te gast in Het Perron Ieper, en komt zaterdagavond 22 juni naar Concertgebouw Brugge

Recent waren we bij Christoff en we hoorden hem niet klagen over zijn aantal optredens. En inderdaad, de Oost-Vlaamse artiest komt zelfs ook vaak naar West-Vlaanderen, waar hij heel wat fans heeft. Recent was hij te gast in CC De Schakel in Waregem en enkele dagen later zelfs in Het Perron in Ieper in een organisatie van PMLE. Komende zaterdagavond

Lees meer »

Stad Brugge lanceert Safer Cities platform

Grensoverschrijdend gedrag is een onderbelicht fenomeen. Slachtoffers durven vaak niet de stap naar politie of hulpverlening te zetten. Daardoor blijft het gissen hoe vaak dit voorkomt en hoe men daar beleidsmatig kan op anticiperen. “Om daar verandering in te brengen stapt Stad Brugge in het online platform Safer Cities”, zegt schepen van Jeugd en Preventie Mathijs Goderis.
The post

Lees meer »

Tanja Dexters is heel close met pluszoon Xavier: “Toen Michael aandacht had voor andere vrouwen, heeft hij me getroost”

In september vorig jaar stapte ex-Miss België Tanja Dexters (47) in het huwelijksbootje met Michael Peeters (45), handelaar in luxewagens. Ze kreeg er officieel een pluszoon bij, Xavier (13). Ondanks een moeizame start, zijn ze intussen twee handen op één buik. Hoe ze omgaan met hun nieuw samengesteld gezin en komaf maken met een gameverslaving, vertellen ze in een openhartig

Lees meer »

Dertiger loopt met mes op Kortrijkse perron: “Sukkel al helft van mijn leven met alcoholprobleem”

“Door de drankduivel verloor hij zijn job, zijn relatie, zijn kinderen en zijn vrienden.” Niettegenstaande hij door twee eerdere veroordelingen al onder probatie stond, liep een 34-jarige man dit voorjaar opnieuw met een mes rond op het Kortrijkse perron. Omdat hij nu wél nuchter is, vroeg hij toch nog een kans.
The post Dertiger loopt met mes op Kortrijkse

Lees meer »

Vrouw (38) in levensgevaar na aanrijding met 2 dronken bestuurders in Mol

Een 38-jarige vrouw uit Meerhout verkeert nog altijd in levensgevaar na een ongeval met 2 dronken autobestuurders, afgelopen weekend in Mol. Een auto botste tegen de voetgangster, waarna een tweede auto nog eens op de eerste auto inreed. De bestuurders van de 2 wagens waren allebei onder invloed van alcohol. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer »

Mediterrane bijensoort voor het eerst in België aangetroffen: “Vrouwtje van de meerjarige groefbij gevonden in Dentergem”

Een bijensoort die vooral in de regio rond de Middellandse Zee en Centraal-Europa voorkomt, is voor het eerst aangetroffen in België. Dat maakt Natuurpunt maandag bekend. “De bijen werden onder andere in Dentergem aangetroffen tijdens een inventarisatie voor de opmaak van het bijenplan”, klinkt het.
The post Mediterrane bijensoort voor het eerst in België aangetroffen: “Vrouwtje van de meerjarige

Lees meer »

Negen gewonden, onder wie twee kinderen, door wilde schietpartij nabij Amerikaanse stad Detroit

Negen mensen, onder wie twee kinderen, zijn zaterdag gewond geraakt toen een man om zich heen schoot in een park met fonteinen in Rochester Hills, nabij de Amerikaanse stad Detroit. De verdachte vluchtte naar een woning in de buurt, maar is daar dood aangetroffen. De manheeft zichzelf om het leven gebracht. Dat meldt de lokale nieuwszender ‘WXYZ Detroit’ op autoriteit

Lees meer »

Bijna helft Vlaamse studenten werkt ook door de week

76% van de studenten werkt tegenwoordig ook buiten de vakantieperiodes. Opvallend: liefst 45% verdient bij op weekdagen. Zo willen ze de weekends vrijhouden voor meer vrije tijd met vrienden, al is het voor sommigen bittere noodzaak om hun studie te financieren.

Lees meer »

Bijna 8 maanden na moord op advocate Claudia Van Der Stichelen spreken weduwnaar Eric en zoon Viktor voor het eerst: “Ik heb naar die man geroepen: ‘Laat mijn mama los’”

“Ik heb hem op haar zien schieten. Ik heb haar zien neervallen. Ik heb alles gezien.” Bijna acht maanden nadat advocate Claudia Van Der Stichelen (58) bij haar thuis in Sint-Lievens-Houtem werd vermoord, spreekt haar zoon Viktor (23) voor het eerst bij Faroek. Samen met zijn vader Eric (61) vertelt hij over die fatale zaterdagmiddag, in de hoop dat ze

Lees meer »