Hacker waarschuwt opnieuw: Pelt is nog steeds kwetsbaar voor datalek 

Volgens de ethische hacker Inti De Ceukelaire houdt de gemeente Pelt niet genoeg rekening met de mogelijke de risico’s die verbonden zijn aan de domeinnaam "overpelt.be". Uit onderzoek van De Ceukelaire bleek dat die domeinnaam niet langer in bezit was van de gemeente en dus kwetsbaar is voor hackers, maar de nieuwe fusiegemeente Pelt verzekert de inwoners dat er geen gevaar is voor een datalek. Dat spreekt De Ceukelaire vandaag opnieuw tegen. 

Meer krantenkoppen in België

Rechtszaak tussen Marc Coucke en stad Oostende draait voorlopig op niets uit: “Rechtbank is onbevoegd”

Een bitsig sfeertje hing er vorige week tussen Marc Coucke en de stad Oostende tijdens een rechtszaak in de nasleep van het faillissement van z’n ‘weireldploegsje’ KV Oostende. Coucke probeerde via kortgeding zicht te krijgen op welke bezittingen van hem nog in het stadion staan. “Coucke heeft KVO met een molensteen rond de nek achtergelaten en moet nu niet klagen”,

Lees meer »

Record van warmste dag ooit al na één dag verbroken

Het record van de warmste dag wereldwijd, gemeten op zondag 21 juli, is na één dag al verbroken. Dat zegt de Europese klimaatdienst Copernicus. De gemiddelde temperatuur op zondag bedroeg 17,09 graden, een dag later, op maandag 22 juli, was dat 17,15 graden.

Lees meer »

Brand in Wervik bij 82-jarige blijkt aangestoken

De woningbrand dinsdagavond in Koning Albertfonds in Wervik is opzettelijk aangestoken. Dat blijkt uit onderzoek. Het was de bewoonster (82) van het huis zelf die haar matras in brand stak. Ze kon door de brandweer uit haar rijwoning gered worden en verblijft in het AZ Delta in Rumbeke.
The post Brand in Wervik bij 82-jarige blijkt aangestoken appeared first

Lees meer »