“Falende directie”, “gebrek aan strategie” en “risico op fraude”: Rekenhof vernietigend voor Overheidsdienst Justitie in audit

De Overheidsdienst Justitie krijgt kritiek in een ontwerpverslag van het Rekenhof. Het Rekenhof is scherp voor de directie van de overheidsdienst, en voor het kabinet van de minister van Justitie, dat zou tussenkomen in aanbestedingsprocedures. Dat de overheidsdienst zo vaak met consultants werkt, leidt "tot een frauderisico waarvan iedereen zich bewust is, maar dat onvoldoende wordt beheerst", aldus het Rekenhof. Het kabinet wijst erop dat het om voorlopige conclusies gaat van het Rekenhof. 

Meer krantenkoppen in België

De mentale veerkracht van ‘Big Rom’: wordt het EK het laatste kunstje van Romelu Lukaku bij de Duivels?

“Hey Rom, alles okay?” Niet zolang geleden stuurde een bezorgde Thierry Henry dagelijks een bericht naar Romelu Lukaku (31) om te checken of hij zich mentaal nog wel gezond voelde. In zijn drang naar perfectie en glorie met zijn land durft een topspits zichzelf weleens verliezen. Wij gingen op zoek naar de mentale veerkracht van ‘Big Rom’. Hoe hij telkens

Lees meer »

Pieter Kookt in Roeselare wordt vanaf begin augustus restaurant Flambée: nieuwe eigenaars Jean-Louis (29) en Kim (26) tellen af

Eind april raakte bekend dat Pieter Kookt in de Delaerestraat in Roeselare na 25 jaar de deuren sluit, maar in dezelfde adem werden ook al de nieuwe eigenaars genoemd. Vanaf dinsdag 6 augustus openen Jean-Louis Degryse (29) en Kim Pattijn (26) er hun restaurant Flambée. Het koppel uit Roeselare staat alvast te popelen om eraan te beginnen. “Het mag er

Lees meer »

Belgische sopraan Jodie Devos (35) overleden

De Belgische sopraan Jodie Devos is zondag op 35-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Dat meldt haar agentschap, Intermezzo. De operazangeres had verschillende concerten moeten afgelasten door haar ziekte.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Marc Coucke fileert de politiek in België: “Er komt een vloedgolf aan herstructureringen op ons af. Veel bedrijven staan klaar om België te verlaten”

Topondernemer Marc Coucke (59) is na de verkiezingen wakker geworden in een land dat economisch naar rechts zwenkt. “Er bewéégt iets.” Hij is hoopvol én bevreesd voor de toekomst. Tijdens een passioneel betoog legt hij uit waarom en wat politici volgens hem moeten doen met het signaal van de kiezer. “Er komt een vloedgolf op ons af. Enkel als we

Lees meer »

Spikkerelle stelt seizoen 2024-2025 voor

Theaterzaal Spikkerelle in Avelgem heeft tijdens de Spikkerelle Cruise het cultuurseizoen 24-25 voorgesteld. Onder andere West-Vlamingen Wim Willaert en Mooneye houden er halt. Het belooft weer een zinderend cultuuravontuur te worden.
The post Spikkerelle stelt seizoen 2024-2025 voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

ONS RAPPORT. Vuile gitaren en een sluimerend pensioen: dit was Judas Priest op Graspop

Peetvaders kunnen altijd iets meer. Flirten met oude glorie en jonge groupies bijvoorbeeld. Of met klassiekers regen en modder van broeken vegen. Peetvaders kunnen altijd iets meer, maar helaas is dat zelden nog verrassen. Judas Priest toonde zich op Graspop zo’n peetvader. En misschien zelfs een kandidaat voor een liedjeswedstrijd waarmee je de krasse Britten niet zou durven associëren.

Lees meer »

Rode Kruis start opleiding EHBO voor blinden en slechtzienden: “Iedereen moet kans krijgen om eerstehulpvaardigheden te leren”

Rode Kruis-Vlaanderen en de Brailleliga hebben een aangepaste eerstehulpopleiding ontwikkeld voor blinde en slechtziende personen. Daarin wordt minder foto- en videomateriaal gebruikt, maar wel meer luisterverhalen. “Iedereen, ongeacht zijn of haar handicap, moet de kans krijgen om eerstehulpvaardigheden te leren en levens te redden”, zegt Marie-Jeanne Nachtergaele van de Brailleliga.

Lees meer »

Thomas De Witte zoekt zijn weg in peloton

De 10-jarige Thomas De Witte zoekt nog wat zijn weg in het peloton. Het is nu zijn tweede seizoen. Door de combinatie met atletiek lukt het hem niet om elke week te gaan koersen.
The post Thomas De Witte zoekt zijn weg in peloton appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Uitgegroeid tot Soho van Roeselare”: Voor het tweede jaar ‘De Andere Batjez’ in de Ardooisesteenweg

Vorig jaar werden voor het eerst ‘De Andere Batjez’ georganiseerd op en rond de Ardooisesteenweg. Dit jaar breien ze daar een vervolg aan met een gevarieerd aanbod optredens op vier podia verspreid in de straat. Nieuw is ook de vintagemarkt.
The post “Uitgegroeid tot Soho van Roeselare”: Voor het tweede jaar ‘De Andere Batjez’ in de Ardooisesteenweg appeared first

Lees meer »