‘Eten gaf me steeds weer een dopamineshot, maar uiteindelijk was het een vicieuze cirkel’: 5 niet te missen topverhalen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Jeugdverenigingen in Beernem en Oedelem geteisterd door vandalenstreken: “Ze lieten zelfs hun handtekening achter met stift”

Zowel in de lokalen van Chiro Oedelem, de gebouwen van Oranje Beernem als in de ruimtes van de Scouts van Beernem haalden jongeren de laatste weken vandalenstreken uit. Hoewel de schade niet altijd bijzonder groot is, trekken de jeugdverenigingen aan de alarmbel. Burgemeester Jos Sypré (CD&V) reageert verbolgen op de feiten. “Deze mensen zetten zich vrijwillig in voor de lokale

Lees meer »

Weggespoelde landbouwgrond aan Dikkebusvijver bij Ieper moet weg: “Kosten kunnen oplopen tot 2,7 miljoen euro”

Bij Dikkebusvijver in Ieper bekijkt de provincie hoe ze 180.000 kubieke meter weggespoelde landbouwgrond kunnen wegbrengen, en bij voorkeur teruggeven aan de landbouw. Jaar na jaar spoelt er door erosie landbouwgrond weg die via de Kemmelbeek in Dikkebusvijver terechtkomt. Om er drinkwater te kunnen blijven produceren, wordt dat slib regelmatig uit Dikkebusvijver gehaald en ernaast gestockeerd. Maar de vergunning om

Lees meer »

Pierre (70) neemt voor de 51ste keer deel aan Vierdaagse van de IJzer: “Ik zwoer mezelf om nooit meer deel te nemen”

Van 20 tot en met 23 augustus vindt de 51ste editie van de Vierdaagse van de IJzer plaats. De deelnemers kunnen als vanouds kiezen uit verschillende afstanden. De hoofdzaak van het evenement blijft wandelen, maar zoals steeds is er ruimte voor herdenking en toerisme. “Aan andere vierdaagse wandeltochten neem ik niet meer deel, maar die van de IJzer wil ik

Lees meer »

Victor Campenaerts en Arnaud De Lie over hun hechte vriendschap: “Als ik me slecht voel, kan heel even aan Victor denken wonderen doen”

Lotto Dstny-renners Victor Campenaerts (32) leerde Arnaud De lie (22) toegewijd trainen en zijn eigen pizza’s maken. Arnaud De Lie leerde Victor Campenaerts Franse interviews geven en… pus uit koeienuiers duwen. Na “drie magnifieke jaren” scheiden straks de wegen van ‘vader’ en ‘zoon’. Aan de vooravond van het BK praten ze in een dubbelinterview over hun hechte vriendschap. Maar hoe

Lees meer »

Melissa Depraetere (Vooruit): “De federale regering? Ik vind dat we het moeten proberen”

“Ik ben benieuwd of ze mij na de regeringsvorming nog altijd heilig gaan verklaren.” Melissa Depraetere blijft nuchter bij de vele complimenten die ze toegeworpen krijgt. De nieuwe leading lady van West-Vlaanderen (dixit Sander Loones) blikt openhartig terug op de rollercoaster van de voorbije maanden. Over de Vlaamse formatie klinkt ze verrassend overtuigd. “Het is onze plicht om deze coalitie

Lees meer »

Slechte weer maakt leven van daklozen extra zwaar: geen “regenplan” met maatregelen voorzien

Verschillende vzw’s die zich ontfermen over dak- en thuislozen in ons land, herinneren eraan dat natte weersomstandigheden voor daklozen vaak zwaarder zijn dan koude. “In de winter is er een winterplan voorzien waardoor maatregelen van kracht zijn tegen de koude, maar in een ander seizoen is er geen regenplan voor lange natte periodes, waardoor het leven voor daklozen nog moeilijker

Lees meer »

Vijf nieuwe kandidaten voor lijst CD&V – RKD

De fusiepartij CD&V (Wingene) en RKD (Ruiselede) maakt vijf nieuwe kandidaten bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Ze zijn afkomstig uit Wingene, Zwevezele en Ruiselede. Burgemeesters Lieven Huys en Greet De Roo hebben er alle vertrouwen in dat deze diverse groep mee het verschil kan maken. “We willen ons steentje bijdragen aan de uitbouw van de nieuwe gemeente”, klinkt het

Lees meer »

Belgen verloren vorig jaar minstens 15,5 miljoen euro aan online beleggingsfraude

Beurswaakhond FSMA kreeg het afgelopen jaar een recordaantal meldingen van burgers over beleggingsfraude en onregelmatige beleggingsactiviteiten. Voor 2023 ging het om 2.170 van die meldingen, tegen 1.918 in 2021 (het vorige recordjaar) en amper 781 in 2017, zo blijkt uit het jaarverslag van de toezichthouder. De meest voorkomende vorm van beleggingsfraude (40 procent) zijn valse online beleggingsplatformen. Slachtoffers maakten melding

Lees meer »

De mentale veerkracht van ‘Big Rom’: wordt het EK het laatste kunstje van Romelu Lukaku bij de Duivels?

“Hey Rom, alles okay?” Niet zolang geleden stuurde een bezorgde Thierry Henry dagelijks een bericht naar Romelu Lukaku (31) om te checken of hij zich mentaal nog wel gezond voelde. In zijn drang naar perfectie en glorie met zijn land durft een topspits zichzelf weleens verliezen. Wij gingen op zoek naar de mentale veerkracht van ‘Big Rom’. Hoe hij telkens

Lees meer »