Een van de oudste gebouwen in centrum van Menen wordt verbouwd: “Lofts zijn nu al enorm in trek”

Eén van de oudste gebouwen in het stadscentrum van Menen wordt verbouwd. Het herenhuis in de Rijselstraat, dat in 1755 werd gebouwd, wordt omgetoverd tot een hippe woongelegenheid met klassevolle lofts. De renovatie moet de centrumstraat mee helpen heropwaarderen.

Je kunt jezelf geen echte Menenaar noemen als je ‘de gallerie’ niet kent. Het statige gebouw, pal in het centrum van de grensstad, kende de afgelopen decennia verschillende bestemmingen. Ooit gebouwd door een rijke inwoner van Menen, compleet met inrijpoort voor paard en koets, kreeg het gebouw nadien verschillende bestemmingen. Er was een café, men kon er ooit terecht voor sierobjecten en geschenkartikelen en uiteindelijk werd het een filiaal van Prémaman. Na het vertrek van die laatste, bleef het stil in de Rijselstraat, totdat vakmensen er verschenen.

Beschermd monument

“Het doel is om tegen zeker eind dit jaar alles gerenoveerd en verkocht te krijgen”, lachen Tamara Lietaer en Kimoura Ameye. De immomakelaars overzien het indrukwekkende project en volgen de renovatiewerken op de voet. “Het gebouw is een beschermd monument en je mag er dan ook niet zomaar een hamer en een beitel in zetten. We kregen van Erfgoed Vlaanderen een duidelijk en vooral streng lastenboek, dat tot in het detail moet worden gevolgd. Vooral op de verdiepingen waar de lofts zullen komen, is het een uitdaging. Daar is nu een gespecialiseerde firma bezig om al het sierwerk te renoveren volgens de regels van de kunst. Op het gelijkvloers komen twee handelsruimtes die te huur staan. Op de verdiepingen zullen het lofts worden en er is zelfs plaats om de wagens op de binnenkoer te parkeren. Een ware parel pal in het centrum van de stad.”

Dat het gebouw gegeerd goed is, bij zowel liefhebbers van architectuur als mensen die zich in Menen willen settelen, ondervonden Tamara en Kimoura al snel. “Het gelijkvloers appartement werd nog maar pas op de markt gezet, en in minder dan een week was het verkocht. Je kunt hier wonen in een stukje geschiedenis van Menen en dat trekt heel wat mensen aan.”

The post Een van de oudste gebouwen in centrum van Menen wordt verbouwd: “Lofts zijn nu al enorm in trek” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Met nieuwe single ‘Oeh la la la’ is CAMILLE klaar voor de zomer: “In de clip steek ik de draak met deze roddels over mij”

Een nieuwe single, videoclip én tournee. CAMILLE (23) is klaar om de zomer te veroveren. Op haar 23ste verjaardag verraste ze haar fans met haar eerste nieuwe muziek sinds vorig jaar. Hoewel haar roze wereldje anders doet vermoeden, bewijst ze met de zwoele zomersingle ‘Oeh la la la’ en de bijhorende videoclip dat ze volwassen is geworden. In de clip

Lees meer »

Man (68) bedreigt jongeren met mes in supermarkt: “Hij is zeker niet racistisch”

Een 68-jarige man uit Blankenberge stond donderdagochtend terecht voor het bedreigen van personen en aanzetten tot haat of geweld. De zestiger bedreigde in mei enkele jongeren met een mes in een plaatselijke supermarkt. Na zijn arrestatie zou de man ook enkele racistische uitspraken gedaan hebben.
The post Man (68) bedreigt jongeren met mes in supermarkt: “Hij is zeker niet

Lees meer »

Jente Pironet van Portland: “Jaar lang elke dag moeten vechten voor het leven, is beetje vergelijkbaar met soldaat aan front”

Jente Pironet van Portland voelt zich fysiek opnieuw veel beter, maar heeft als gevolg van zijn behandeling tegen kanker wel last gekregen van posttraumatische stress. Dat zegt hij in de podcast ‘Last goodbye’ waarin bekende mensen 5 tijdloze nummers kiezen die ze willen horen op hun begrafenis. Zijn diagnose werd vorige zomer vlak na zijn optreden op Rock Werchter gesteld.

Lees meer »

Jongeren willen niet meer werken? Uit bevraging blijkt het tegenovergestelde: “Ik wil ook in de gewone weekends bijklussen”

Laura (20) en Victor (21) zijn voorbeelden van een groeiende trend onder studenten die niet alleen tijdens de zomervakantie, maar ook gedurende het schooljaar werken. “Ik stem mijn werk af op mijn lessenrooster en niet andersom.” Uit een bevraging van Randstad blijkt dat zowat een derde van de jobstudenten soms ook tijdens de blok werkt.

Lees meer »

Bijna 600.000 mensen op de vlucht voor geweld in Haïti

Het aantal mensen dat binnen hun eigen land op de vlucht is, is in Haïti sinds maart met 60 procent gestegen als gevolg van het toenemende bendegeweld. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Migratie. Volgens het VN-agentschap gaat het om bijna 600.000 ontheemden.

Lees meer »