Een van de oudste gebouwen in centrum van Menen wordt verbouwd: “Lofts zijn nu al enorm in trek”

Eén van de oudste gebouwen in het stadscentrum van Menen wordt verbouwd. Het herenhuis in de Rijselstraat, dat in 1755 werd gebouwd, wordt omgetoverd tot een hippe woongelegenheid met klassevolle lofts. De renovatie moet de centrumstraat mee helpen heropwaarderen.

Je kunt jezelf geen echte Menenaar noemen als je ‘de gallerie’ niet kent. Het statige gebouw, pal in het centrum van de grensstad, kende de afgelopen decennia verschillende bestemmingen. Ooit gebouwd door een rijke inwoner van Menen, compleet met inrijpoort voor paard en koets, kreeg het gebouw nadien verschillende bestemmingen. Er was een café, men kon er ooit terecht voor sierobjecten en geschenkartikelen en uiteindelijk werd het een filiaal van Prémaman. Na het vertrek van die laatste, bleef het stil in de Rijselstraat, totdat vakmensen er verschenen.

Beschermd monument

“Het doel is om tegen zeker eind dit jaar alles gerenoveerd en verkocht te krijgen”, lachen Tamara Lietaer en Kimoura Ameye. De immomakelaars overzien het indrukwekkende project en volgen de renovatiewerken op de voet. “Het gebouw is een beschermd monument en je mag er dan ook niet zomaar een hamer en een beitel in zetten. We kregen van Erfgoed Vlaanderen een duidelijk en vooral streng lastenboek, dat tot in het detail moet worden gevolgd. Vooral op de verdiepingen waar de lofts zullen komen, is het een uitdaging. Daar is nu een gespecialiseerde firma bezig om al het sierwerk te renoveren volgens de regels van de kunst. Op het gelijkvloers komen twee handelsruimtes die te huur staan. Op de verdiepingen zullen het lofts worden en er is zelfs plaats om de wagens op de binnenkoer te parkeren. Een ware parel pal in het centrum van de stad.”

Dat het gebouw gegeerd goed is, bij zowel liefhebbers van architectuur als mensen die zich in Menen willen settelen, ondervonden Tamara en Kimoura al snel. “Het gelijkvloers appartement werd nog maar pas op de markt gezet, en in minder dan een week was het verkocht. Je kunt hier wonen in een stukje geschiedenis van Menen en dat trekt heel wat mensen aan.”

The post Een van de oudste gebouwen in centrum van Menen wordt verbouwd: “Lofts zijn nu al enorm in trek” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Kan ik een dag vrij krijgen? Ik heb morgen iets te doen”: FBI reconstrueert laatste dagen van schutter Crooks

Na de aanslag op Trump hebben FBI-onderzoekers intussen honderden getuigen geïnterviewd en de handel en wandel van schutter Thomas Matthew Crooks in kaart gebracht. Aan de hand van die bevindingen en eigen onderzoek reconstrueerde ‘The Wall Street Journal’ de laatste dagen en maanden van Crooks. “Hey Tom. Is dat niet gek? Ze denken dat jij het bent.”

Lees meer »

Dag na brand in Oostende wordt via gat in muur wietplantage ontdekt bij buren: “Het stonk wel eens, maar hier hadden we nooit aan gedacht”

Opvallend nieuws uit de Kaaistraat in Oostende, een dag na de brand in een flatgebouw waarbij een man (35) zich naar veiligere oorden moest springen. In het aangrenzende gebouw werd via een gat in de muur een wietplantage aangetroffen. Alles wijst erop dat het eerder een toevallige ontdekking was. Een 21-jarige man werd opgepakt. “En zeggen dat er kinderen in

Lees meer »

Minder exclusiviteitscontracten bij de VRT, maar nieuwe contractformule voor BV’s bevat bedenkelijke clausule

Geen grote vergoedingen meer voor exclusiviteit of voor zogenaamde ‘consultancy-opdrachten’. De VRT stuurt zijn exclusieve verbintenissen met BV’s – in alle stilte – wel degelijk bij. De openbare omroep moet de exclusiviteitscontracten immers afbouwen tegen 2025. Kobe Ilsen is daar een eerste voorbeeld van. En nieuwe gezichten zoals Pommelien Thijs en Zita Wauters krijgen een minder strikte deal, die hen

Lees meer »

“De vele dossiers rond seksueel misbruik hakten er ook op persoonlijk vlak stevig in”: bisschop Johan Bonny legt uit waarom hij stopt als aanspreekpunt

De van Gistel afkomstige bisschop van Antwerpen Johan Bonny (69) is niet langer het officiële aanspreekpunt voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk. “Ik heb me altijd voor de volle honderd procent gegooid, maar het kostte me ook bijzonder veel energie”, zegt hij. “Daarom heb ik deze moeilijke beslissing genomen.” Midden september moet er een opvolger aangeduid worden.

Lees meer »

Koksijde baart een digitale drieling

Met trots kondigt het lokaal bestuur de geboorte aan van een mooie digitale drieling. Het gaat om de lancering van drie websites. De gemeentelijke webstek (www.koksijde.be) kreeg een make-over en ook de toeristische website (visitkoksijde.be) kreeg een nieuw jasje aangemeten. De gloednieuwe website www.jonginkoksijde.be is de go-to plek waar kinderen, jongeren (en hun ouders) informatie en inspiratie vinden.
The

Lees meer »

Aymeric houdt van feesten in Saint-Tropez, Nicolas van wetenschap: wie zijn de zonen van prins Laurent?

Racen met dure sportwagens en uit de bol gaan op feestjes in Saint-Tropez. Prins Aymeric, de 18-jarige zoon van prins van Laurent (60) en Claire (50), toont het allemaal op sociale media. Hij is de enige die de wereld een inkijk geeft in zijn privéleven, want zijn tweelingbroer Nicolas (18) houdt zijn bezigheden liever verborgen. Meteen een tekenend voorbeeld van

Lees meer »

LIVE KILMARNOCK-CERCLE (do, 20u30). Grote Cercle-delegatie vertrokken, Van der Bruggen wil “volop genieten”

Komend weekend start de Jupiler Pro League, maar de focus van Cercle Brugge ligt eerst nog op het treffen met Kilmarnock. De Vereniging speelt donderdagavond (20u30) de heenmatch van de tweede Europa League-voorronde in Schotland, de terugmatch volgt een week later in het Jan Breydelstadion. Op deze pagina zit u goed om de aanloop én de match zelf op de

Lees meer »