Drie fietsendieven op heterdaad betrapt op Veemarkt in Kortrijk

In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 mei kon de politiezone VLAS drie verdachten op heterdaad betrappen toen zij een fiets in hun auto aan het laden waren.

De feiten gebeuren rond 01.45 uur ’s morgens op de Veemarkt in Kortrijk. Tijdens het monitoren van de camerabeelden zag een alerte medewerker in de dispatching hoe drie verdachte mannen een gesloten fiets aan het dragen waren.

Ook cannabis gevonden

Op het moment dat de opgeroepen interventieteams ter plaatse kwamen, zagen zij hoe het drietal de fiets in hun auto met Franse nummerplaat aan het laden waren.

De drie verdachten werden opgepakt en overgebracht naar het commissariaat voor verder onderzoek. Bij één persoon werd ook een gebruikershoeveelheid cannabis gevonden. Twee van de drie verdachten zijn geen onbekenden voor politie en justitie.

The post Drie fietsendieven op heterdaad betrapt op Veemarkt in Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gastprofessor VUB blijft in Iraanse cel na Zweedse gevangenenruil: “U liet me hulpeloos achter”

De Iraans-Zweedse professor Ahmadreza Djalali, die gastprofessor was aan de VUB in Brussel, heeft zich in een geluidsboodschap gericht tot de Zweedse premier Ulf Kristersson. Dat schrijft de Zweedse openbare omroep SVT, die het geluidsfragment in handen kreeg. “U liet me hier hulpeloos achter”, stelt Djalali, die zich afvraagt waarom hij geen deel uitmaakte van de gevangenenruil tussen Zweden en

Lees meer »

Stad Brugge lanceert Safer Cities platform

Grensoverschrijdend gedrag is een onderbelicht fenomeen. Slachtoffers durven vaak niet de stap naar politie of hulpverlening te zetten. Daardoor blijft het gissen hoe vaak dit voorkomt en hoe men daar beleidsmatig kan op anticiperen. “Om daar verandering in te brengen stapt Stad Brugge in het online platform Safer Cities”, zegt schepen van Jeugd en Preventie Mathijs Goderis.
The post

Lees meer »

‘Boven op de toren. Met Manten en Kalle op stap door Kortrijk’ gidst kinderen langs monumenten

Het kinderboek ‘Boven op de toren. Met Manten en Kalle op stap door Kortrijk’ vertelt het verhaal van een tiental eeuwenoude en beeldbepalende monumenten in de historische binnenstad van Kortrijk. Met het boek wil de stad haar erfgoed op een originele manier ontsluiten voor kinderen rond de leeftijd van tien jaar.
The post ‘Boven op de toren. Met Manten

Lees meer »