De lastige worsteling met activistische aandeelhouders

15:30 Van klimaatverandering tot het abortusdebat: activistische aandeelhouders zetten bedrijven onder druk om partij te kiezen in delicate maar sterk gepolariseerde maatschappelijke discussies. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Taylor Swift zingt megahit die ze met bekende ex schreef, voor het eerst live tijdens ‘The Eras Tour’

De fans in Liverpool brulden het uit toen ze hoorden welk verrassingsnummer Taylor Swift voor hen in petto had. De zangeres bracht een akoestische versie van de megahit ‘This Is What You Came For’ van Calvin Harris, haar ex. Dat nummer werd oorspronkelijk ingezongen door Rihanna. Swift schreef in het geniep mee aan het nummer onder het pseudoniem Nils Sjöberg.

Lees meer »

Leve de jeugd, zegt Marc Degryse: “Ze lossen Mbappé en Haaland af, terwijl die Cristiano en Messi nog aan het aflossen zijn. Ongelooflijk”

Het EK in Duitsland is voorlopig het toernooi van het jeugdig toptalent. Jude Bellingham, Jamal Musiala, Lamine Yamal, Florian Wirtz, Arda Güler – de wereld ligt aan hun voeten. Ook onze huisanalist Marc Degryse geniet. “En aan de andere kant kijk ik naar Ronaldo en denk ik, vol respect: ‘Ja, jongen, dat heb ik al zo vaak gezien van jou.’

Lees meer »

Blankenberge zet mantelzorgers in de bloemetjes

Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg op 23 juni, werden in Blankenberge lokale mantelzorgers in het zonnetje gezet. “We wilden deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan en de mantelzorgers eens letterlijk in de bloemetjes zetten. Iedere Blankenbergenaar die een mantelzorger heeft, kon dit melden aan het dienstencentrum om een plantje aan zijn of haar mantelzorger te laten

Lees meer »

Luc Declerck (Bistro Mathilda) neemt al tien jaar deel aan foodfestival: “Ostendaise is mooie promotie”

Nu zaterdag 22 en zondag 23 juni worden 6.000 mensen verwacht op de tiende editie van het culinaire festival Ostendaise. Uitbater-chef Luc Declerck van Bistro Mathilda neemt al voor de tiende keer deel en zag het succesvolle evenement groeien. “Ik zie het als een mooie promotie. Ostendaise zorgde ook voor veel meer contact tussen de verschillende uitbaters en chefs.” Hij

Lees meer »

“Kasper hoort thuis in de Premier League”: Peter Schmeichel wakkert geruchten over transfer naar Engeland aan én knuffelt zoon live op tv

Waar ligt de toekomst van Kasper Schmeichel (37)? De Deense doelman verlaat Anderlecht en als het van vader Peter (en Schmeichel zelf) afhangt, is er maar één bestemming mogelijk: de Premier League. “Hopelijk is dit EK een goed platform”, zegt Schmeichel senior. Na Denemarken-Engeland vond er ook een mooi moment plaats tussen vader en zoon. Uitgerekend Peter interviewde voor FOX

Lees meer »

Jo De Poorter is streng over ouderschap van Albert en Paola: “Hoe zij omsprongen met hun kinderen is bijna mishandeling”

Koningshuiskenner Jo De Poorter (57) brengt met zijn boek ‘Albert & Paola: Het geheim van de liefde’ een eerbetoon aan de uitzonderlijke relatie van koning Albert (90) en koningin Paola (86). Zij vieren dit jaar hun 65ste huwelijksverjaardag, maar het is lang niet allemaal rozengeur en maneschijn. Zo is in ‘Primo’ hij bijzonder kritisch over de manier waarop het koningspaar

Lees meer »

Poetin maakt buitenlandse reis in Sovjetvliegtuig, Kremlin verzekert dat het “zeer betrouwbaar” is

Opvallend tijdens de buitenlandse reis van de Russische president Vladimir Poetin naar Noord-Korea en Vietnam: hij verplaatste zich met een vliegtuig van het type Iljoesjin Il-96, dat in de jaren tachtig ontwikkeld werd door de toenmalige Sovjet-Unie. Het Kremlin haastte zich eerder al om iedereen ervan te verzekeren dat het om “zeer betrouwbare toestellen” gaat.

Lees meer »

Russisch staatsbezoek aan Noord-Korea officieel afgetrapt

De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben woensdag een grote ceremonie bijgewoond op het centrale plein van de hoofdstad Pyongyang. Het gaat om het officiële startschot van het Russische staatsbezoek, aldus Russische persagentschappen.

Lees meer »