De kans op een koude zomer in Europa is dit jaar onbestaande: wat betekent dat voor ons land?

Een primeurtje van Frank Deboosere in onze podcast ‘MEER WEER’: de kans dat we dit jaar een koude zomer krijgen in Europa, is voor het eerst onbestaande. Maar dat betekent nog niet dat er een stralende zomer voor ons land staat te wachten.

 

Meer krantenkoppen in België

“Oekraïne mag Belgische wapens gebruiken om doelen in Rusland te raken”, vindt afscheidnemend chef Defensie Hofman

Oekraïne mag Belgische wapens gebruiken om legitieme doelen op Russisch grondgebied aan te vallen. Dat vindt Michel Hofman, de afscheidnemende chef Defensie van het Belgische leger, en zegt hij in zijn laatste interview met VRT NWS. Daarmee spreekt hij premier Alexander De Croo (Open VLD) en defensieminister Ludivine Dedonder (PS) tegen. Die willen dat militair materieel uit België enkel gebruikt

Lees meer »

Struikelt Biden over zijn woorden, dan halen partijgenoten hem uit de presidentsstrijd: “Dat hadden ze een half jaar geleden moeten beslissen”

In de peilingen ligt hij achter op zijn rivaal Donald Trump (78), zijn waarderingscijfer laat te wensen over en ook de fondsenwerving sputtert: Joe Biden (81) gaat vanuit een belabberde situatie het eerste grote debat met Trump tegemoet. Gaat hij daarin donderdag de mist in, dan willen de Democraten hem naar de uitgang begeleiden. Professor Amerikaanse politiek Herman Matthijs (UGent,

Lees meer »

“Elke dag met glimlach gewerkt”: Viva Huisartsen neemt na 42 jaar afscheid van dokter Marc Viaene (68)

Na een loopbaan van net geen 43 jaar trekt Marc Viaene op vrijdag 28 juni de deur van zijn huisartsenpraktijk in Beveren definitief achter zich dicht. De 68-jarige dokter gaat vanaf dan genieten van zijn welverdiend pensioen. Viva Huisartsen blijft wel voortbestaan. Enkele interne dokters namen de praktijk over. “Het is fijn dat op die manier mijn levenswerk wordt verdergezet”,

Lees meer »

Hoezo, de dappersten van alle Galliërs? Waarom Kevin De Bruyne tegen Slovakije te vaak een figurant was

Waar is het zo kunnen foutlopen voor de Rode Duivels? Wij maakten van de twee en een half uur durende busrit terug naar basecamp Ludwigsburg gebruik om België-Slovakije te herbekijken. Vrolijk word je daar niet van, maar het legde wel enkele belangrijke tactische problemen bloot. Vooral het gemis aan moed achterin is opvallend, waardoor De Bruyne meer figurant dan hoofdrolspeler

Lees meer »

Nadat assisenjury haar vrijsprak voor doodslag op goede vriendin Caroline Kint, doet Lorine haar verhaal: “Politie noteerde niet wat ik zei”

Op 14 juni viel een enorme last van de schouders van Lorine De Witte (52). Ze werd dan wel veroordeeld voor schuldig verzuim, in de dood van Caroline Kint (65) had ze volgens de assisenjury geen aandeel. Ze blikt nog een keer terug op die fatale dag en het proces. “Heel dat proces heeft me getekend. Ik ben tien kilogram

Lees meer »

“Ze zou mensen uit haar hofhouding in een opwelling laten executeren”: wie is Kim Yo-jong (36), jongere zus van Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un?

Ze noemde de Amerikaanse president Joe Biden “seniel”, dreigt regelmatig met het inzetten van nucleair geweld en lijkt nu ook het brein achter het sturen van honderden afvalballonnen naar Zuid-Korea. Wie is Kim Yo-jong, de jongere zus van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un? En wat is haar rol in het regime? Een portret.

Lees meer »