“Coming soon”: Planckendael kondigt zwangerschap giraf aan met schattige beelden

Heuglijk nieuws van Zoo Planckendael! Een van hun kordofangiraffen is zwanger en dat maakte de zoo bekend op wel een heel schattige manier. Op beelden is te zien hoe het kleintje in de buik van de mama schopt. Het goede nieuws is zeker welkom, want in januari moesten de verzorgers nog afscheid nemen van giraf Matombu die plots was gestorven. Planckendael neemt daarbij ook deel aan het Europese kweekprogramma voor deze bedreigde dieren en de laatste keer dat Planckendael een kalfje mocht verwelkomen was in 2020.

 

Meer krantenkoppen in België

Beschermde kerk van Zuurbemde aan buitenkant gerestaureerd

De Sint-Catharinakerk van Zuurbemde, een dorp in de gemeente Glabbeek, is gerestaureerd. De kerk werd gebouwd in de 16e eeuw en is beschermd erfgoed. De totale restauratiekost bedroeg ruim 900.000 euro, een groot deel daarvan werd betaald met erfgoedsubsidies. Binnenkort is ook de binnenkant van de kerk aan de beurt.

Lees meer »

Uittredende parlementsleden Wouter De Vriend en Björn Anseeuw blikken terug: “Lokaal de vernieuwing doorzetten na oktober”

Kamerleden Wouter De Vriendt (Groen) en Björn Anseeuw (N-VA) trekken eind juni de deur van het parlement achter zich dicht. Ze blikken tevreden terug en zitten op één lijn in hun evaluatie van de verkiezingen. Ook over wat er na 13 oktober nodig is voor Oostende, hebben ze een duidelijke mening.
The post Uittredende parlementsleden Wouter De Vriend en

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: 44-jarige bewoner komt om, reddingsactie voor 4 vermisten zal nog tot vanavond duren

Bij een explosie op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) is vanochtend een dode gevallen. Twee verdiepingen zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar vier vermisten onder het

Lees meer »

Superfan Ludo was ooit als enige supporter van Rode Duivels aanwezig in stadion: “Ik heb vaak te horen gekregen dat ik niet goed wijs was”

Het EK voetbal draait op volle toeren en maandag beginnen ook de Belgen eraan. De Rode Duivels hebben wat goed te maken na het WK-debacle in 2022 en kunnen daarvoor alvast rekenen op de steun van een superfan. Ludo Rollenberg kan naar eigen zeggen “op één hand tellen” hoeveel matchen hij gemist heeft in de afgelopen 35 jaar.

Lees meer »

Burgemeester van Hasselt wil auto’s illegale tuners afpakken

De stad Hasselt wil de auto’s van deelnemers aan een illegaal tuningevent in beslag nemen. Afgelopen weekend kwamen zo’n 300 liefhebbers van zo’n bijeenkomt bij elkaar op de parking van een supermarkt in Kuringen, de politie heeft 4 pv’s uitgedeeld. Burgemeester Steven Vandeput (N-VA) wil nu het bestuurlijk reglement, dat de politie toelaat om de auto’s aan de kant te

Lees meer »

“Meer dan 2.300 toeschouwers voor eerste boksgala”: Lee Ingelrest Belgisch bokskampioen in Oostende

Oostendenaar Liridon Fazliu mag terecht fier zijn op zijn eerste organisatie van een boksgala in de Coretec Dôme in ‘zijn’ stad. Met de vip’s waren er 2.300 toeschouwers. En ook heel wat pittige kampen. De Oost-Vlaming Lee Ingelrest knokte zich in een mooie titelkamp tot kampioen van België halfzwaargewicht.
The post “Meer dan 2.300 toeschouwers voor eerste boksgala”: Lee

Lees meer »