Bijna twee maanden na zijn val maakt Evenepoel comeback in Dauphiné

 

Remco Evenepoel zal op 2 juni z’n rentree in competitie maken, in het Critérium du Dauphiné. Dat kondigde de organisatie van de rittenkoers aan. De Belgische kampioen zet er zijn voorbereiding een groot doel dit jaar, de Ronde van Frankrijk, verder.

 

Meer krantenkoppen in België

De Bruyne praat met Saudi-Arabië met oog op transfer

Kevin De Bruyne heeft gesprekken gevoerd met de Saudische Pro League met oog op een transfer. De kans dat die deze zomer nog gebeurt, is klein. De Bruyne heeft nog één jaar contract bij Manchester City en zou in de zomer van 2025 als vrije speler kunnen vertrekken.

Lees meer »

KIJK. “Nog veel werk om het gat met die twee te dichten”: dappere Evenepoel krijgt lik op stuk van Vingegaard, maar heeft geen spijt

Gespeeld, maar niet gewonnen. Remco Evenepoel koos in de laatste bergetappe van deze Tour vol voor het offensief, maar liep op een counter van Jonas Vingegaard. Geen drama: zonder ongelukken in de slottijdrit eindigt hij morgen als derde in zijn eerste Ronde van Frankrijk. “Ik ben superfier op wat ik al gedaan heb, maar ik zou graag afsluiten met een

Lees meer »

“We hadden verwacht dat het leger harder zou zijn”: onze reporter wordt 10 dagen reservist in het Belgisch leger

Soldaten laten pompen voor straf, mag niet meer in het Belgisch leger. En voor reservisten zijn onderofficieren en officieren sowieso mild, stelt onze reporter Kasper Goossens vast tijdens zijn tiendaagse opleiding. Vrijwilligers zoals hij, ziet Defensie maar al te graag komen. “Reservisten radbraken, zou een héél slechte pr- en hr-tactiek zijn”, schrijft hij. “Toch heb ik afgezien.”

Lees meer »

Tiener die in Oostende uit zee werd gered, is nog steeds in levensgevaar

De zeventienjarige jongen die donderdagavond in Oostende uit de zee gered moest worden, verkeert nog steeds in levensgevaar. Dat meldt de politie van Oostende. Zijn elfjarige broer is aan de beterhand, maar verblijft wel nog in het ziekenhuis.
The post Tiener die in Oostende uit zee werd gered, is nog steeds in levensgevaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Walter De Donder slijt dit jaar zijn 25ste zomer in Plopsaland: zo ziet hij de toekomst voor Samson & Marie

De beelden van Marie Verhulst (28) die struikelde over een podiumattribuut gaan viraal. Het ongelukje gebeurde tijdens de première van de gloednieuwe ‘Samson & Marie Zomershow’ in Plopsaland De Panne. Gelukkig hield ze er niets aan over. Collega’s Walter De Donder (meneer De Burgemeester) en Michiel De Meyer (Brandweerman Bill) dollen met de situatie in deze nieuwe HLN Showbits.

Lees meer »

KIJK. Deelneemster schoonheidswedstrijd onthult dat ze slachtoffer werd van huiselijk geweld. En dat dader in het publiek zit

Opmerkelijk moment tijdens de verkiezing van Miss Kansas in de Verenigde Staten. Toen kandidate Alexis Smith (25) gevraagd werd naar haar ambities mocht ze verkozen worden, antwoordde ze dat ze een einde wilde maken aan “ongezonde en gewelddadige relaties”. Daarop onthulde ze dat ze zelf het slachtoffer was van huiselijk geweld. En dat de dader in het publiek zat.

Lees meer »

Onze reporter schreef zich in als reservist bij het leger: “Mocht er nu oorlog uitbreken, dan zou ik met jullie naar het front willen trekken”

Een leger werkt met teams, niet met individuen. Tijdens zijn tiendaagse opleiding tot reservist schrikt onze reporter Kasper Goossens ervan hoe snel Defensie erin slaagt om van zijn pelotonnetje van acht uiteenlopende personages een hechte groep te maken. “Voor mij is het dé ontdekking van mijn opleiding”, schrijft hij. “Na amper tien dagen heb ik er zeven vrienden bij.”

Lees meer »

Flora schrijft naar ‘mama en papa’… maar kampbrief toch terecht dankzij meester Wouter (35): “Ik herkende haar handschrift meteen”

Flora stuurde vanop kamp een brief met op de enveloppe enkel ‘mama en papa, Juliaan Claerhoutstraat, 8572 Kaster’. Om de postbode een handje te helpen, werd er in verschillende Facebookgroepen binnen Groot-Anzegem woensdag een oproep gedaan om uit te zoeken voor wie deze brief bestemd was. “Ik herkende de schrijfstijl van Flora en vooral haar verbindingen van de letters“, vertelt

Lees meer »