Bericht uit Meensel-Kiezegem | ‘Zou Dehaene getwitterd hebben? Ik denk het niet’

01:00 Sinds drie jaar woont De Tijd-journalist Rik Van Puymbroeck in Meensel-Kiezegem, en in zijn eigen dorp sprak hij de voorbije maanden met zijn buren. Over de verkiezingen van 9 juni, over de bezorgdhed… 

Meer krantenkoppen in België

Sara betaalde 450 euro voor krasje dat ze niet had opgemerkt. “Een auto huren op reis? Nooit meer!”

“Mijn huurwagen kostte me uiteindelijk het dubbele van wat ik oorspronkelijk had betaald”, zo getuigt Sara Vanreusel (51). Zij is een van de vele Belgen die klacht hebben ingediend omdat ze honderden euro’s moesten bijbetalen voor een huurauto op vakantie: omdat ze een kras, deuk of kost niet had opgemerkt, of omdat de verzekering tóch niet alles dekt. Het aantal

Lees meer »

Stad Halle betaalt huur van enkele pop-upwinkels: “Jonge ondernemers stimuleren om leegstand tegen te gaan”

Vanaf dit weekend verschijnen er enkele nieuwe pop-upwinkels in het centrum van Halle. Het gaat onder meer om een sneakershop, een winkel met zelfgemaakte honing en een shop met kinderspullen. Opvallend, het is de stad Halle die de winkelpanden huurt. De uitbaters van de pop-upwinkels betalen dus geen huurgeld en krijgen de kans om van het ondernemerschap te proeven.

Lees meer »

Bouwsector verzuipt door de regenbuien

Wie hoopt nog voor het bouwverlof een dakdekker, metser, gevelschilder of grondwerker te strikken, is eraan voor de moeite. Door het barslechte voorjaarsweer lopen de wachttijden stevig op. En er is niet meteen beterschap op komst.
The post Bouwsector verzuipt door de regenbuien appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Bewoners worden opgeschrikt wanneer Boeing 737 op amper 150 meter hoogte overvliegt: “Ik dacht dat hij tegen mijn huis ging vliegen”

Inwoners van Yukon, een stadje vlak bij Oklahoma City, schrikken op wanneer een Boeing 737 op amper 150 meter hoogte over hun huizen vliegt. Onverklaarbaar, want de luchthaven van Oklahoma City ligt zo’n 15 kilometer verder. Alarmbellen gingen af bij de luchtverkeersleiders omdat het vliegtuig opmerkelijk laag vloog. Bovenstaande video toont het moment waarop ze vrezen voor erger: “Gaat alles

Lees meer »

Meermens lost nieuwe single en videoclip ‘Ridder’

‘Ooit word ik een ridder’, zo zingt de 31-jarige muzikant, zanger, cabaretier, schrijver en dichter Bram Verstappen in zijn nieuwste single die hij vorige week vrijdag uitbracht onder zijn muzikale alias Meermens. ‘Ridder’ gaat over het mentale harnas dat we soms aantrekken als het even minder goed met ons gaat en we ons alleen voelen.
The post Meermens lost

Lees meer »

LIVEBLOG. Wie volgt Remco Evenepoel op als Belgisch kampioen?

Zondag staat het BK wielrennen op het programma. Remco Evenepoel wil maar wat graag nog een jaar langer rondrijden in de tricolore trui, maar met onder anderen Wout van Aert, Jasper Philipsen, Tim Merlier, Arnaud De Lie, Maxim Van Gils, Thibau Nys en Jasper Stuyven zijn er heel wat kapers op de kust. Volg het Belgisch kampioenschap op de voet

Lees meer »

Russisch staatsbezoek aan Noord-Korea officieel afgetrapt

De Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben woensdag een grote ceremonie bijgewoond op het centrale plein van de hoofdstad Pyongyang. Het gaat om het officiële startschot van het Russische staatsbezoek, aldus Russische persagentschappen.

Lees meer »

Liveblog Graspop: zon schijnt op derde festivaldag, noodplan is afgeblazen

De derde festivaldag van Graspop Metal Meeting 2024 verloopt zonnig. Een welgekomen afwisseling na 2 natte dagen. Het noodplan, dat gisteren van kracht was omdat delen van de campings onder water gelopen waren, is weer afgeblazen. Op het programma vandaag: Limp Bizkit, Bring Me The Horizon en de Rode Duivels. De festivaluitzending van Studio Brussel is vanaf 16 uur live

Lees meer »

Experts waarschuwen voor ‘voice cloning’: oplichters bellen je met de stem van je partner of vriendin om geld af te troggelen

Vijftien seconden opname, meer is er niet nodig om de stem van een bekende na te bootsen via artificiële intelligentie gestuurde software. Politiediensten waarschuwen dan ook dat cybercriminelen meer en meer gebruik zullen maken van die gekloonde stemmen om mensen geld af te troggelen. Al kan een vuistregel helpen om oplichting door ‘voice cloning’ te slim af te zijn.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Polen overweegt grens met Wit-Rusland te sluiten

Polen overweegt om alle grensovergangen met Wit-Rusland te sluiten na een reeks gewelddadige incidenten met migranten, volgens minister van Buitenlandse Zaken Rados?aw Sikorski. Bij een Russische aanval op de stad Charkiv in Oekraïne zijn daarnaast drie doden en negentien gewonden gevallen. Russische strijdkrachten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ook opnieuw een “massale” aanval uitgevoerd op de energie-infrastructuur

Lees meer »