Astronaut Raphaël Liégeois over zijn eerste weken in Houston: “De opleiding is fantastisch, maar ik mis mijn gezin”

De Belgische astronaut Raphaël Liégeois (36) is in Amerika begonnen aan zijn opleiding. Een achtbaanrit die hem over twee jaar naar de ruimte moet brengen.

 

Meer krantenkoppen in België

Alzheimermedicijn krijgt geen groen licht in Europese Unie

Het alzheimermedicijn Leqembi van farmabedrijven Eisai en Biogen heeft geen groen licht gekregen van de Europese geneesmiddelenwaakhond EMA. Dat heeft het EMA vrijdag meegedeeld. Het medicijn waarvan bewezen is dat het de opmars van de ziekte afremt, kreeg eerder wel een positief advies in de Verenigde Staten.

Lees meer »

Line (2) verliest strijd tegen zeldzame ziekte: “Ons liefste prinsesje is nu een sterretje aan de hemel”

Line Van Houtven (2), het dappere meisje uit Lier dat aan het ongeneeslijke en zeldzame GNA01-syndroom leed, is overleden. Een maand voor haar derde verjaardag verloor ze de strijd met de ziekte en moesten haar ouders Joke en Vincent afscheid nemen van hun dochtertje. “Jij hebt zo dapper gestreden, tot aan je allerlaatste zucht, mijn kusjes aan jou gaan nu

Lees meer »

Cannabiswinkel Rootz Club opent in Ezelstraat in Brugge

In de Ezelstraat 49 opende op zaterdag 20 juli Rootz Club de deuren. Het gaat om een winkel met ook degustatieruimtes waar allerlei legale cannabisproducten worden verkocht.
The post Cannabiswinkel Rootz Club opent in Ezelstraat in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Haaien voor Braziliaanse kust “onder invloed” van cocaïne

Het klinkt absurd, maar Braziliaanse haaien blijken ‘onder invloed’ te zijn. Dertien geteste wilde Braziliaanse scherpsnuithaaien testten in een onderzoek positief op cocaïne, met een concentratie die 100 keer hoger is dan eerder werd gerapporteerd voor andere waterdieren. De dieren zouden de drugs opnemen door de enorme smokkel via de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan.

Lees meer »

Niels Destadsbader trekt naar de Olympische Spelen… maar dan als presentator

Niels Destadsbader zal op de Olympische Spelen in Parijs de presentatie verzorgen in het Lotto Belgium House. Niels presenteerde al verschillende programma’s, maar nu komt hij dus ook in de sportwereld terecht. En daar is hij naar eigen zeggen op zijn Instagramprofiel heel enthousiast over.
The post Niels Destadsbader trekt naar de Olympische Spelen… maar dan als presentator appeared

Lees meer »

? De Wurgmoord. Drie haartjes doen ‘Dracula’ de das om: “Hij was op zoek naar een prooi. En toen kwam Charlotte voorbij”

“Ik ben op weg.” Ze stuurde nog een sms’je naar haar vriend, en toen sloeg Jos Heyman-Dewitte – bijgenaamd Dracula – toe. Hij wurgde Charlotte Van Walleghem (18) met haar eigen sjaal, terwijl het meisje op weg was naar een café. De HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de Wurgmoord. “Hij beroofde de ouders van een kind en daarmee ook de hoop

Lees meer »

Zenderproject van Zwin Natuur Park levert opvallende resultaten op: “Weinig jonge ooievaars worden oud genoeg om zelf te broeden”

Het zenderproject van het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist, dat onderzoek doet naar het gedrag van ooievaars, levert steeds meer resultaat op. De voorbije zes jaar kregen 29 ooievaars een zendertje van 25 gram, ínclusief zonnepaneeltje, waarmee de vogels vanop afstand gemonitord worden. “Al moeten we ook wat ‘geluk’ hebben. Ongeveer 60 procent van de ooievaars overlijdt in de eerste

Lees meer »