Astronaut Raphaël Liégeois over zijn eerste weken in Houston: “De opleiding is fantastisch, maar ik mis mijn gezin”

De Belgische astronaut Raphaël Liégeois (36) is in Amerika begonnen aan zijn opleiding. Een achtbaanrit die hem over twee jaar naar de ruimte moet brengen.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrije basisschool Sint-Paulus in Kortrijk maakt kans op belangrijke internationale milieuprijs

De vrije basisschool Sint-Paulus in Kortrijk maakt kans op een belangrijke internationale milieuprijs. Sint-Paulus staat in de top 10 van scholen van over de hele wereld die zich inzetten om klimaatvriendelijker te zijn. De school bouwde bijvoorbeeld de hele speelplaats om tot een groene omgeving en startte ook verschillende milieuvriendelijke projecten. In november kennen we de winnaar.

Lees meer »

Wrak van vliegtuig vicepresident Malawi teruggevonden, geen overlevenden

Het wrak van het vermiste legervliegtuig met aan boord de vicepresident van Malawi, de 51-jarige Saulos Chilima, is dinsdag gevonden. Dat blijkt uit beelden die naar het Franse persagentschap AFP zijn gestuurd door een lid van het militaire reddingsteam. Niemand van de tien inzittenden heeft de crash overleefd, laat president Lazarus Chakwera weten.

Lees meer »

Ronald Koeman kranig nadat zijn vrouw Bartina weer getroffen is door borstkanker: “Oranje soms afleiding”

Na een overtuigende 4-0-zege tegen Canada vorige week, speelt Oranje vanavond zijn uitzwaaimatch voor het EK tegen IJsland, dat vrijdag nog verrassend ging winnen op Wembley dankzij een goal van OH Leuven-spits Thorsteinsson. Het Nederlands elftal opent haar EK zondag met een wedstrijd tegen Polen. Volg de ontwikkelingen voor en tijdens Nederland – IJsland hieronder.

Lees meer »

Houda (10) overleeft ramp in Hoboken niet: “Wetsdokter vertelde dat ze nog sliep toen het gebeurde, ze heeft niet geleden”

De hulpdiensten hebben donderdagavond het 10-jarig meisje Houda vanonder het puin gehaald. Kort na de explosie aan de Sint-Bernardsesteenweg was al een 44-jarige man overleden teruggevonden, wat later werd een tweede lichaam aangetroffen. Ook de mama van het tienjarig meisje werd intussen onder het puin teruggevonden. Er is nog zeker één persoon vermist.

Lees meer »

Thomas Julian maakt van ‘TU’ van Umberto Tozzi de vrolijke meezinger ‘JIJ’

Het zomerdeuntje van 2024 is bekend en werd net uitgebracht door een West-Vlaming. Inderdaad, de 30-jarige Thomas Julian – afkomstig uit Zwevegem – coverde de wereldhit ‘TU’ van de Italiaanse superster Umberto Tozzi en maakte daar de vrolijke meezinger ‘JIJ’ van. Luister twee keren naar dit liedje én je vergeet het niet meer! Een (inter)nationale hit in wording?
The

Lees meer »

Nieuwe inwoners ontdekken stad tijdens busrit door Roeselare

Zaterdagochtend werden de nieuwe inwoners ontvangen door het stadsbestuur. Bij een koffie en een stukje cake gaf burgemeester Kris Declercq (CD&V) hen kort uitleg over de werking van de stad.
The post Nieuwe inwoners ontdekken stad tijdens busrit door Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische cineast Joachim Lafosse beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag: “Ik heb nooit iemand willen beledigen of vernederen”

Tientallen medewerksters beschuldigen de Belgische regisseur Joachim Lafosse – bekend van zijn Belgische Oscar-inzending ‘À perdre la raison’ – van handelingen die zouden kunnen neerkomen op morele en seksuele intimidatie en zelfs aanranding. Dat schrijft de Franse krant ‘Libération’ op dinsdag. Er is voorlopig nog geen klacht ingediend tegen de cineast.

Lees meer »

Conner Rousseau over Freddy Willockx: “Hij had gehoopt de cirkel te kunnen rondmaken bij de gemeenteraadsverkiezingen. Zijn ‘kleinzoon’ kon burgemeester worden.”

De pas overleden Freddy Willockx en Vooruit-kopman Conner Rousseau deelden hun thuisstad en politieke kleur. Voor Rousseau kwam het overlijden van zijn “politieke opa” als een schok. “Natuurlijk was hij niet altijd de makkelijkste mens. Als je iets wil bereiken in je leven, mag je niet over je heen laten lopen.”

Lees meer »

Dronken spookrijder die op volle auto inreed voor de rechter: “Letterlijk elk botje van het slachtoffer was gebroken”

Een autobestuurder die op 5 november 2022 als spookrijder een zwaar ongeval veroorzaakte op de E17 in Haasdonk verscheen maandag voor de politierechter. Eén van de slachtoffers is volgens zijn advocaat nog altijd aan het revalideren. “Letterlijk elk botje in zijn lichaam was gebroken. Het is een echt mirakel dat de man hier nu nog zit.”

Lees meer »

Storm zorgt voor ongevallen en blikseminslag in Ardooie

Een hevige storm zorgde dinsdag kort voor de middag voor heel wat problemen in de omgeving van Ardooie. Op de E403 gebeurden verschillende ongevallen, iets verderop sloeg de bliksem in op het dak van een woning.
The post Storm zorgt voor ongevallen en blikseminslag in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »