Alexander Blessin blijft strijdvaardig: “10 procent kans geven ze Union, dat geeft hoop dat er iets mogelijk is”

Union maakt enkel nog kans op de titel als het zelf wint van Genk én Club Brugge tegelijkertijd verliest. De Brusselaars zijn bij een zege wel sowieso zeker van de tweede plaats en een plaats in de voorrondes van de Champions League. Genk op zijn beurt strijdt nog voor een Europees ticket. Volg het op de voet in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Vernieuwde toepassing van de Onmiddellijke Minnelijk Schikking moet voor een snelle afhandeling zorgen bij misdrijven

Het parket van West-Vlaanderen introduceert een vernieuwde toepassing van de Onmiddellijke Minnelijke Schikking (OMS) om snel te reageren bij inbreuken op de drugswet, wapenwet en bij winkel- en fietsdiefstallen. OMS stelt de politie in staat om de boete onmiddellijk te innen. Vroeger werd OMS enkel tijdens speciale politieacties toegepast. Voortaan zal OMS ook in de dagelijkse werking van de politie

Lees meer »

Pommelien Thijs zet verovering van Nederland verder op Pinkpop: “Weinig succesvolle voorbeelden, maar de tijdsgeest zit mee”

Vandaag gaat bij onze noorderburen Pinkpop van start. De Belgische blikvanger op het grootste Nederlandse festival is Pommelien Thijs, die er voor de eerste keer optreedt. Het is niet evident om als Vlaamse artiest een langdurige carrière uit te bouwen bij onze noorderburen, maar dat tij is stilaan aan het keren. Omgekeerd steken Nederlanders op muzikaal vlak makkelijker de grens

Lees meer »

KIJK – Bekende fontein met zwevende kraan op rotonde in Ieper bedekt met schuim: “7.500 liter water verspild, we dienen klacht in”

In Koekelare ontstond afgelopen woensdag een schuimtapijt in de fontein van een rotonde door een flesje Dreft, zaterdag vloog het schuim in het rond op een rotonde in Ieper.
The post KIJK – Bekende fontein met zwevende kraan op rotonde in Ieper bedekt met schuim: “7.500 liter water verspild, we dienen klacht in” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden waarschuwt dat Trump nóg eens twee rechters voor Hooggerechtshof zou kunnen voordragen als hij weer president wordt

“Ik vind het een van de meest angstaanjagende kantjes”, zei de Amerikaanse president Joe Biden zaterdag tijdens een fondsenwervingsevenement over zijn nachtmerrie dat rivaal Donald Trump opnieuw president zou worden. Biden had het over de kans die Trump in dat geval “waarschijnlijk” zou krijgen om “nóg eens twee rechters voor het Amerikaans Hooggerechtshof voor te dragen”.

Lees meer »

VIDEO West-Vlaamse rapper Key Controversy mengt zich in ludiek TikTok-conflict tussen Antwerpen en Gent: “Lustert ier, musketier, komt eki noar hier”

Nieuws uit de TikTok-wereld. Al enkele weken lang nemen twee Antwerpse rappers (Yung Mavu en Noa Tambwe Kabati) en twee Gentse rappers (San Andreas en Maceo) het op tegen elkaar door video’s te posten waarin ze al rappend hun eigen stad verdedigen, en hun tegenstanders tegelijkertijd in diskrediet te brengen. Sinds dinsdagnacht krijgen zij concurrentie vanuit West-Vlaamse hoek: ook Oostkampse

Lees meer »

1 op de 5 bewoners van woonzorgcentra is psychisch kwetsbaar: “Personeel is hier niet voor opgeleid”

Bij bijna 1 op de 5 ouderen in woonzorgcentra is tijdens zijn leven een psychiatrische aandoening vastgesteld, zoals een depressie of verslavingsproblematiek. Maar psychiatrische begeleiding behoort niet tot het standaard aanbod in woonzorgcentra. “Zowel voor de bewoners als het personeel lijdt dit tot moeilijke situaties”, klinkt het bij koepelorganisaties Zorgnet-Icuro en Vlozo.

Lees meer »