16-jarige dj Mars wint ‘Start to dj’-wedstrijd van MNM

De 16-jarige Lars Cornet wint als Mars de jaarlijkse ‘Start to dj’-wedstrijd van radiozender MNM. Hij mag deze zomer een set spelen op Tomorrowland. "Ongelofelijk zot", is zijn eerste reactie. 

Meer krantenkoppen in België

Wim verliest teenslippers en verbrandt voeten in bloedhete Death Valley: “Helikopter kon zelfs niet landen door de extreme hitte”

De roadtrip van Wim Oversteyns (47) en zijn gezin in de Verenigde Staten eindigde in Death Valley, een van de heetste plaatsen op aarde. Bij een fotoshoot in het adembenemende decor verloor de Wijnegemnaar zijn teenslippers waarna hij brandwonden in de tweede graad opliep aan zijn voetzolen. Wim belandde in Las Vegas op de spoedafdeling en hoopt woensdag terug naar

Lees meer »

“Hij heeft me als kind wreed behandeld”: trans dochter rekent af met Elon Musk na zijn kwetsende wokevirus-uitspraak

“Elon Musk was een afwezige vader. Hij heeft me als kind wreed behandeld omdat ik queer en vrouwelijk ben.” Vivian Jenna Wilson (20) rekent in een telefonisch interview met NBC News af met de Tesla-topman, nadat hij haar enkele dagen eerder zelf zwaar gekwetst had. Zo bleef hij constant verwijzen naar zijn trans dochter met haar mannelijke geboortenaam. “Ik ben

Lees meer »

War Association to Remember herdenkt slachtoffers van bombardement op 21 juli 1944 tijdens WO II in Kortrijk

Op 20 juli werden de 182 slachtoffers van het zware bombardement van 21 juli 1944 herdacht door de W.A.R., de War Association to Remember. Zij eren elk jaar de bemanningsleden van de gecrashte Britse en Australische Lancasterbommenwerpers en de 127 burgerslachtoffers in Kortrijk, Marke en Bissegem.
The post War Association to Remember herdenkt slachtoffers van bombardement op 21 juli

Lees meer »

Mathieu van der Poel die “meer verwachtte van Tour”, wint Natourcriterium in Roeselare en blikt vooruit op de Spelen: “Belgen hebben sterk blok”

Mathieu van der Poel (29) heeft het Natourcriterium in Roeselare op zijn naam geschreven. De wereldkampioen blikte daar voor het eerst terug op de Tour, waarvan hij “meer verwacht had”. Maar de wereldkampioen is nu al volop bezig met de Olympische Spelen. “Remco en Wout zullen grote concurrenten zijn, maar ook Jasper Stuyven reed héél sterk in de Tour.”

Lees meer »

“Een grote herdenking zou ze niet gewild hebben”: precies één jaar geleden verloor Martine Tanghe strijd tegen kanker

“Ik betrap mezelf erop dat ik het even goed wil doen als Martine.” Op 23 juli is het al één jaar geleden dat Martine Tanghe, de coryfee van de VRT-nieuwsdienst, op 67-jarige leeftijd haar strijd tegen kanker verloor. Maar voor Wim De Vilder (55), haar jarenlange collega en ook goede vriend, voelt het helemaal niet zo aan. In een openhartig

Lees meer »

België heeft de vijfde hoogste overheidsschuld in Europa

België was met een overheidsschuld van 108,2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) in het eerste kwartaal van dit jaar de op vier na slechtste leerling in de Europese klas. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Alleen Griekenland (159,8 procent), Italië (137,7 procent), Frankrijk (110,8 procent) en Spanje (108,9 procent) hadden een slechtere schuldpositie.

Lees meer »

Hij was niet op het verjaardagsfeest van echtgenote Jennifer Lopez, maar wat heeft Ben Affleck dan wel gedaan?

“Dit wordt een geweldige dag.” Jennifer Lopez, die officieel pas woensdag jarig is, keek afgelopen weekend duidelijk uit naar haar verjaardagsfeest. Dat haar echtgenoot Ben Affleck er niet bij was, kon de zangeres duidelijk niet deren. Maar wat heeft de Amerikaanse acteur dan wel uitgespookt terwijl zijn vrouw haar verjaardag vierde? “Hij was opnieuw op pad zonder trouwring.”

Lees meer »

Taiwan zet zich schrap voor tyfoon Gaemi

Taiwan maakt zich vandaag op voor de komst van tyfoon Gaemi. De financiële markten zijn opgeschort, bijna alle vluchten zijn geannuleerd, scholen hebben hun deuren gesloten en de meeste mensen gaan niet naar hun werk. Het leger staat paraat in verband met verwachte stortregens en harde wind.

Lees meer »

Britse politie slaat alarm over toenemend geweld tegen vrouwen

In Engeland en Wales worden dagelijks gemiddeld 3.000 meisjes en vrouwen het slachtoffer van geweld. De Britse politie slaat alarm en heeft het over een “nationale noodtoestand”. Ze wijst met een beschuldigende vinger naar influencers zoals Andrew Tate die vrouwenhaat propageren en Britse jongeren negatief beïnvloeden.

Lees meer »