Vlaamse regering keurt detailplannen voor tunnels Noord-Zuidverbinding Houthalen-Helchteren goed

De Vlaamse regering keurt morgen de plannen voor de heraanleg van de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren goed. Die plannen omvatten de 2 tunnels onder Houthalen en Helchteren, maar ook de aansluiting met lokale wegen, de autosnelweg E314 en de bouw van fietsbruggen en ecoducten. Vanaf woensdag kunnen geïnteresseerden de 15 gedetailleerde plannen gaan bekijken in het gemeentehuis. In 2026 zou er dan gestart kunnen worden met de bouw van de tunnels. 

Meer krantenkoppen in België

ANALYSE. Na ‘njet’ van Conner Rousseau tegen Jan Jambon: wie kiest Bart De Wever (N-VA) uit als nieuwe Vlaamse minister-president?

Dinsdagavond stak de partijtop van N-VA de koppen bijeen om haar Vlaams onderhandelingsteam te proberen samenstellen. Daarmee moet duidelijk worden wie in polepositie ligt om de nieuwe Vlaamse regeringsleider te worden. Vooruit maakte echter kenbaar dat ze niet Jan Jambon – een notoir liberaal – aan het stuur willen. Dat doet andere N-VA’ers dromen: zij warmen zich stilaan op in

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN ZWITSERLAND. Kopgroep spat uiteen, Kuypers haakt af

In de Ronde van Zwitserland staat vandaag de eerste bergrit op het programma. De renners leggen 171 kilometer af tussen Rüschlikon en de Gotthardpass. Naast de slotklim van acht kilometer aan bijna zeven procent moet het peloton onderweg nog twee beklimmingen verteren, een van derde en een van tweede categorie. Op deze pagina zit u op de goeie plek om

Lees meer »

Schoten vlak bij Oranje-fans in Hamburg: politie stelt situatie veilig, supporters verzocht kalm te blijven

In Hamburg zijn rond het middaguur meerdere schoten gelost. Dat gebeurde vlak bij de plek waar duizenden Nederlandse supporters bij elkaar zijn verzameld voor de wedstrijd van Oranje. Er is een man gewond geraakt die een bijl bij zich zou hebben gehad. De Nederlandse fans worden opgeroepen vooral rustig te blijven. Je kan hier de updates over de situatie volgen.

Lees meer »

Mithra failliet verklaard, aandeelhouders zijn geld kwijt

Mithra nv, moedermaatschappij van het Luikse farmabedrijf dat gespecialiseerd is in gezondheidsproducten voor vrouwen, is maandag door de ondernemingsrechtbank in Luik failliet verklaard. Dat zegt de socialistische vakbond Setca na een bijzondere ondernemingsraad, en wordt ook bevestigd in een persbericht van het bedrijf. De rechtbank stelde curatoren aan. Zo’n 19 werknemers zijn getroffen door het faillissement.

Lees meer »

Ruzie om openstaande drugsschuld eindigt in zware slagen: drie maanden cel

Een 34-jarige man uit Nieuwpoort heeft een celstraf van drie maanden met uitstel en 720 euro boete gekregen voor zware slagen die hij uitdeelde in café De Ganzenpoot in Nieuwpoort. L.D. gaf een 20-jarige man een flink pak slaag omdat die aan het gokken was terwijl hij bij L.D. nog een drugsschuld had.
The post Ruzie om openstaande drugsschuld

Lees meer »

Unizo legt prioriteiten voor aan politici

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober formuleerden de leden van ondernemersverenigingen Unizo Sint-Eloois-Winkel en Unizo Ledegem hun prioriteiten. De Unizo-afdelingen gingen in dialoog met het gemeentebestuur over verschillende thema’s.
The post Unizo legt prioriteiten voor aan politici appeared first on KW.be.

Lees meer »

Speurders vallen binnen in gemeentehuis en politiekantoor De Panne, gsm’s burgemeester en korpschef meegenomen

Tijdens het schepencollege in De Panne zijn speurders van de federale gerechtelijke politie binnengevallen in het gemeentehuis. Ze namen de gsm en de laptop mee van burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-B). Er volgde ook een inval in het politiecommissariaat, waar de speurders de gsm en laptop van korpschef Nicholas Paelinck meenamen. Beide personen weten niet waar de politie naar op

Lees meer »

Russisch militair vliegtuig heeft Zweedse luchtruim geschonden

Een Russisch militair vliegtuig heeft vrijdag het Zweedse luchtruim geschonden. Dat gebeurde ten oosten van het eiland Gotland in de Baltische Zee. Volgens het Zweedse leger reageerde het toestel niet op een waarschuwing. Daarop zijn 2 Zweedse straaljagers de lucht in gestuurd om het uit het luchtruim te leiden.

Lees meer »