Uitzonderlijk driegeslacht in Brasschaat: pasgeboren Ceril verjaart op dezelfde datum als zijn papa én opa

In het AZ Klina in Brasschaat is deze week Ceril Toremans geboren op de verjaardag van zijn papa én opa. Ceril, vader Floris en opa Ivo zijn allemaal jarig op 21 mei. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en bevestigt kersverse opa Ivo Toremans aan VRT NWS. "Ik hoopte erop, maar toch was het een verrassing", zegt hij. 

Meer krantenkoppen in België

“Focus op wat je wél kan, niet op de beperking”: vzw Boas leert andersvaliden al twintig jaar zwemmen, maar zoekt helpende handen

Boas, de Belgian Association for Adapted Swimming, bestaat twintig jaar. De vzw maakt er al twee decennia een erezaak van om mensen met een fysieke of mentale beperking de kans te geven om in alle vrijheid te (leren) zwemmen. Maar de organisatie schurkt stilaan tegen haar plafond aan, zegt oprichter en bezieler Dries Christiaens. “We hebben een wachtlijst met meer

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlisch leger zet licht op groen voor offensief tegen Hezbollah in Libanon

Het Israëlische leger zet het licht op groen voor een offensief tegen Hezbollah in Libanon. Onder meer generaal-majoors Ori Gordin en Oded Basiuk hebben de operationele plannen hiervoor goedgekeurd. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israël Katz sprak eerder al harde taal. “In een totale oorlog zal Hezbollah vernietigd worden en zal Libanon hard getroffen worden”, klonk het. Volg alle

Lees meer »

Hardleerse drugdealer (60) die al sinds 6e drugs gebruikt riskeert celstraf van zes jaar: “Ik weet zelf niet wat de oplossing is”

De 60-jarige Alain L. uit Lichtervelde, die vooral flakka en heroïne gebruikt en dealt, stond donderdagochtend terecht voor de Brugse correctionele rechtbank. De man probeerde tot tweemaal toe aan een controle van de politie te ontsnappen en dat resulteerde in wilde achtervolgingen. Soms werden er snelheden van 140 kilometer per uur gereden in zone 70. De zestiger, die al sinds

Lees meer »

REACTIES. Tedesco ziet gebrek aan efficiëntie: “Hadden 5x kunnen scoren” – Theate stelt gerust na wissel

En of de 2-0-zege tegen Roemenië deugd deed bij de Rode Duivels. Domenico Tedesco wees wel meteen op het gebrek aan efficiëntie. “We hadden vijf keer kunnen scoren.” Recordinternational Jan Vertonghen stond ondertussen te blinken in de interviewzone. “Zo’n matchen zijn de beste. Niet twijfelen of rekenen, maar er vanaf het begin voor gaan.” Zijn collega-verdediger Theate stelde de fans

Lees meer »

Rode Kruis start opleiding EHBO voor blinden en slechtzienden: “Iedereen moet kans krijgen om eerstehulpvaardigheden te leren”

Rode Kruis-Vlaanderen en de Brailleliga hebben een aangepaste eerstehulpopleiding ontwikkeld voor blinde en slechtziende personen. Daarin wordt minder foto- en videomateriaal gebruikt, maar wel meer luisterverhalen. “Iedereen, ongeacht zijn of haar handicap, moet de kans krijgen om eerstehulpvaardigheden te leren en levens te redden”, zegt Marie-Jeanne Nachtergaele van de Brailleliga.

Lees meer »

Israëlische premier Netanyahu komt steeds meer onder druk te staan door “onhoudbare spagaat”

Een meningsverschil over hoe de oorlog in de Gazastrook gevoerd moet worden tussen de Israëlische regering en het leger, is de reden dat premier Benjamin Netanyahu het oorlogskabinet heeft ontbonden. Dat zegt conflictjournalist Rudi Vranckx. "De manier waarop de politiek de oorlog wil aanpakken, verschilt met de strategie van het leger", vertelt hij. "Netanyahu zit in een onhoudbare spagaat."

Lees meer »

Oekraïne heeft dringend nieuwe rekruten nodig, dus laat het gevangenen vechten voor vrijheid

In Oekraïne zijn al meer dan 2.750 gedetineerden vrijgelaten om mee te vechten aan het front, een tactiek die Rusland al bijna 2 jaar hanteert. De Oekraïense regering hoopt minstens 5.000 gevangenen te rekruteren, in een nieuwe poging om het troepenaantal op te krikken. Ondertussen blijven mobilisatie-eenheden zoeken naar mannen die de legerdienst proberen te ontlopen. Oost-Europakenner Marijn Trio mocht

Lees meer »