U11 en U13 Damesvolleybal Waregem strijden voor de Belgische titel: “We dromen van twee titels”

Het weekend van 25 en 26 mei staat in het verre Spa de nationale eindronde bij de volleyjeugd op de kalender. De winnaars per leeftijdscategorie mogen zich een jaar lang Belgisch kampioen noemen.

De U11 met Tiele Deleersnijder, Estelle Lefevre, Elise Geerts, Axelle Van Poucke, Noémi Van Quickelberghe en Lotte Van Hove neemt het op tegen Volley Opwijk, SC Thimister-Herve en Waremme Volley. De U13 speelt op zijn beurt tegen VBC Zandhoven, V. C. Lessines-Flobecq en Waremme Volley met Yuna Desmet, Linde Remmery, Anna Renier, Iona Ide, Anouck Delorge en Fran Van Hove.

Het wordt uitkijken naar de zusjes Lotte en Fran Van Hove. De Waregemse meisjes zijn respectievelijk kapitein van de U11 en U13. Beiden beschikken niet alleen over een flinke dosis sportief talent maar ook over de gave om hun ploeg op sleeptouw te nemen. “Ik begon met volleybal zes jaar geleden toen ik in het derde kleuterklasje zat”, opent Lotte (11) het gesprek. “Ik begon onder toedoen van mijn zus en meteen wist ik dat dit mijn ding was. Op zondag ben ik ook actief bij de Chiro als er geen volleybal is. Daarnaast ben ik nog aangesloten bij Atletiek Zuid West, waar ik graag de langere afstanden bij de pupillen loop. Met atletiek begon ik door enkele vriendinnen op school. Veel wedstrijden werkte ik nog niet af. Enkele veldlopen en een 1.000 meter indoor. Later zal ik moeten kiezen tussen volleybal en atletiek. Het zal wellicht volleybal worden.”

Veel progressie

“Dit weekend kunnen we naast de Champions League, West-Vlaams en Vlaams kampioen nu ook Belgisch kampioen worden met de U11. Tegen Waremme speelden we vorig jaar al en tegen Opwijk streden we al vijf keer. Telkens met een overwinning als resultaat. Vorig jaar werden we derde op het BK, met een gedeeld aantal punten met de eerste. We dachten toen niet aan de overwinning”, gaat Lotte voort.

“Als team maakten we dit seizoen al veel progressie. Van stress heb ik niet veel last. Op dit Belgisch kampioenschap zal dit misschien anders zijn. Verdedigen en mijn opslag zijn wellicht wel mijn sterkste punten. Mijn passing moet nog beter. Ik wil vooral heel goed spelen. Als kapitein probeer ik het team te motiveren. De trainsters, Helena en Irene Chanterie, doen uiteraard de rest. Volgend jaar word ik ingedeeld bij de U15 in competitieverband. Voor de bekers is dit de U13”, aldus Lotte.

Alles gewonnen

Fran is niet aan haar proefstuk toe op een Belgisch kampioenschap. Eerder won ze al met de U11 de beker met de grote oren. Ook dit seizoen is ze met de U13 aan een uitmuntend seizoen bezig door de Champions League, de West-Vlaamse en voor het eerst ook de Vlaamse beker te winnen. “Tot vandaag wonnen we alles dit jaar”, vertelt de studente Latijn trots over haar ploeg. “Twee jaar geleden wonnen we het BK U11. Nu zijn daar nog zes meisjes van toen bij. Ook de Champions League winnen is heel leuk. Daar hadden we het niet onder de markt met VDK Gent. Onze kansen nu? We gaan er in ieder geval voor. Tegen Zandhoven speelden we al vaak. Ze zijn heel goed, maar wij wonnen telkens. De laatste keer was het wel spannend. De Waalse ploegen zijn echter moeilijk in te schatten. Lissines zal vermoedelijk ook een moeilijke tegenstander worden.”

“Voor zo’n belangrijk tornooi ben ik toch wel wat nerveus. Het BK is de grootste wedstrijd. Dit gaan we misschien nooit meer meemaken. Als kapitein wil ik vooral mijn team motiveren. De trainsters sturen meestal bij.”

“Vanaf volgende week gaan we al eens trainen met onze ploeg voor volgend seizoen”, geeft Fran nog mee. “Dan speel ik bij de U17 waar ik onder de vleugels van Ansofie De Vriese en Mathieu Vanneste zal trainen. Voor de bekers is dit de U15”, aldus Fran.

Goede kapiteins

Helena Chanterie is een van de zusjes Chanterie die de twee ploegjes onder haar vleugels heeft. “Beide ploegjes zijn aan een heel sterk seizoen bezig”, zegt de Waregemse. “Dromen mag, dus gaan we voor twee titels. Hebben we een goeie dag dan moet dit zeker mogelijk zijn. Lotte en Fran zijn twee meisjes die heel makkelijk te coachen zijn. Ze passen zich heel gemakkelijk aan. Lotte is een heel goede kapitein. Ze is niet enkel met zichzelf bezig. Ook Fran is net als Lotte een sterkhouder en kan haar rol als kapitein vlekkeloos aan. Aanmoedigen en bijsturen is haar op het lijf geschreven”, besluit Helena met lovende woorden voor de zusjes Van Hove.

The post U11 en U13 Damesvolleybal Waregem strijden voor de Belgische titel: “We dromen van twee titels” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Julie Maertens (KAVR) droomt niet van topsport

Julie Maertens (12) heeft de sportieve genen van bij de geboorte meegekregen. “Mijn mama houdt van dansen, turnen en fitness, papa heeft gevoetbald en fietst graag. Beiden gaan ze ook vaak lopen, zwemmen en skiën. Naast atletiek houd ik vooral van paardrijden. Maar ik doe ook erg graag atletiek, want dan ben ik samen met
The post Julie Maertens

Lees meer »

Fietser in levensgevaar na aanrijding in Olen

In Olen, in de Antwerpse Kempen, is zondag een 42-jarige fietser levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding. Dat meldt de lokale politiezone Neteland. De man kwam op het kruispunt van Dorp en de Bulestraat in aanrijding met een wagen. De 75-jarige bestuurder van de wagen bleef ongedeerd.

Lees meer »

Ilona Vandenberghe wellicht voor PVDA naar het Vlaams Parlement: “Nood aan positieve verandering”

Nog niet alle stemmen zijn geteld, maar het ziet er op dit moment naar uit dat de Oostendse lerares Ilona Vandenberghe (59) voor de PVDA Vlaams Parlementslid wordt. “Vandaag is onze dag. Het is bijna 100% zeker dat we een consequent linkse vertegenwoordiger naar het Vlaams Parlement kunnen sturen. Ik ben bijzonder blij.”
The post Ilona Vandenberghe wellicht voor

Lees meer »

Partij van Wilders zal allicht ministers van migratie en ontwikkelingssamenwerking leveren

De Nederlandse partijleiders Geert Wilders (PVV) en Caroline van der Plas (BoerBurgerBelangen, BBB) willen na de bekendmaking dat de vier formerende partijen akkoord gaan over een kabinetsploeg, dinsdagmiddag verder niks meer kwijt. Bronnen in Den Haag melden aan de NOS dat de PVV een minister voor Migratie mag leveren, de liberale VVD krijgt Financiën en BoerBurgerBelangen Landbouw.

Lees meer »

Schorsing Gentse advocaat-generaal verlengd na fraude bij magistratenexamen

De Gentse advocaat-generaal C.B. die als lid van de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ) de opgave van het magistratenexamen vooraf bezorgde aan minstens één kandidaat, is in kader van het tuchtonderzoek nog eens drie maanden geschorst met inhouding van wedde. Dat heeft de procureur-generaal in Gent beslist. Begin maart was de man al eens drie maanden geschorst nadat de

Lees meer »

Assisen Caroline Kint: beschuldigden kenden een moeilijke jeugd

Op het assisenproces over de doodslag op Caroline Kint (65) hebben de gerechtspsychiaters hun getuigenis afgelegd. Dokter Paul Lodewyck en dokter Marjan Hamels wezen vooral op de woelige levensloop van beide beschuldigden. Vooral Athena Man (32) zou getekend zijn door die jeugd.
The post Assisen Caroline Kint: beschuldigden kenden een moeilijke jeugd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Renovatie Kasteel Beauvoorde halverwege: “Speciale aandacht gaat nu naar historisch behangpapier, gordijnen en schilderwerk”

De restauratie van het Kasteel Beauvoorde in Wulveringem bij Veurne is halverwege. Sinds kort zijn de stellingen verdwenen en straalt het kasteel als nooit tevoren. Momenteel wordt het interieur verder afgewerkt.
The post Renovatie Kasteel Beauvoorde halverwege: “Speciale aandacht gaat nu naar historisch behangpapier, gordijnen en schilderwerk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het sociaal engagement zit in mijn DNA”: Hilde Snauwaert (60) is nieuwe voorzitter wereldwinkel

Wie houdt van leuke spullen, maar daarnaast ook een hart heeft voor eerlijke handel, kan al jarenlang terecht in de Tieltse wereldwinkel. Sinds kort heeft die wereldwinkel met Hilde Snauwaert een nieuwe voorzitter. “Het wordt tijd dat het Zuiden meer kansen krijgt.”
The post “Het sociaal engagement zit in mijn DNA”: Hilde Snauwaert (60) is nieuwe voorzitter wereldwinkel appeared

Lees meer »

Hamas “heeft geen idee” hoeveel gijzelaars in Gaza nog in leven zijn: “Niemand weet dat”

Hamas "heeft geen idee" hoeveel gijzelaars in Gaza nog leven. Dat zegt Hamas-woordvoerder Osama Hamdan aan de Amerikaanse zender CNN. Volgens Israël worden nog zo’n 120 gijzelaars vastgehouden in de Gazastrook, die zijn cruciaal in de lopende vredesonderhandelingen. Hamas zegt dat elke deal om hen vrij te laten garanties moet bevatten voor een permanent staakt-het-vuren en de volledige terugtrekking van

Lees meer »

Grote onrust na aankondiging 385 ontslagen bij koerierbedrijf FedEx: “Twintigtal werknemers spontaan in staking”

Bij koerierbedrijf FedEx op goederenluchthaven Brucargo is grote onrust ontstaan na de aankondiging van 385 ontslagen op een bijzondere ondernemingsraad. Een twintigtal werknemers zijn daarop spontaan in staking gegaan. “De reacties variëren van gelatenheid tot boosheid. Mogelijk volgen er nog meer acties”, zegt secretaris Kris Vanden Bossche van ACV Puls.

Lees meer »