Tweede geval van vogelgriep bij mens in VS na besmetting via koe

Minder dan twee maanden na een eerste geval is in de Verenigde Staten een tweede persoon besmet geraakt met de vogelgriep sinds het virus zich massaal onder de koeien in de VS verspreidt. Dat hebben de gezondheidsautoriteiten woensdag bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik ben altíjd de gewone Emma Meesseman”: kapitein van Belgian Cats verwelkomt Kim Gevaert in haar ouderlijke woning in Ieper

Groot ontmoet grootser. Letterlijk dan toch wanneer Emma Meesseman (1m92), de kapitein van de Belgian Cats, Kim Gevaert (1m70) naar haar speciale plek uitnodigt: de ouderlijke woning in Ieper. Een fijne onderonsje tussen twee kampioenen dat eindigt met gesigneerde foto’s en een basketshirt voor dochter Nora. “Al mijn trofeeën staan in ’t kotje vanachter.”

Lees meer »

Corona-alarm gaat af bij Belgische delegatie: “Al enkele olympiërs zijn niet kunnen afreizen door positieve test”

Covid werpt opnieuw zijn schaduw over de Olympische Spelen. En dat heeft Team Belgium al aan den lijve ondervonden. Zo mochten enkele Belgische atleten de voorbije dagen niet naar Parijs vertrekken door een positieve test, dat bevestigde BOIC-hoofdarts Johan Bellemans deze ochtend. Ook het coronaprotocol wordt aangescherpt in Parijs, al is er opnieuw een grote "maar" aan verbonden.

Lees meer »

KLJ Weredra viert 90ste verjaardag: “We staan voor een toffe groep hechte vrienden”

Jeugdbeweging KLJ Weredra vierde onlangs haar 90ste verjaardag. De verjaardag werd gevierd met een receptie voor iedereen die ooit lid is geweest van KLJ Weredra. Er waren 210 mensen aanwezig, waaronder als oudste persoon Urbain Gheeraert (84) en als jongste Jules Feys (15).
The post KLJ Weredra viert 90ste verjaardag: “We staan voor een toffe groep hechte vrienden” appeared

Lees meer »

Dode en twee vermisten na ontploffing in Bulgaarse vuurwerkfabriek

Op de site van een vuurwerkfabriek in een voorstad van de Bulgaarse hoofdstad Sofia heeft zich een zware ontploffing voorgedaan. Hierbij zijn zes opslagplaatsen voor vuurwerk beschadigd geraakt. Een 49-jarige man is om het leven gekomen en zijn 20-jarige dochter heeft ernstige brandwonden opgelopen, aldus minister van Binnenlandse Zaken Kalin Stoyanov. Twee mensen worden nog vermist.

Lees meer »