Tweede geval van vogelgriep bij mens in VS na besmetting via koe

Minder dan twee maanden na een eerste geval is in de Verenigde Staten een tweede persoon besmet geraakt met de vogelgriep sinds het virus zich massaal onder de koeien in de VS verspreidt. Dat hebben de gezondheidsautoriteiten woensdag bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG NEDERLAND-IJSLAND. Daar is de verdiende voorsprong: Xavi Simons trapt Oranje met eerste interlandgoal op 1-0!

Na een overtuigende 4-0-zege tegen Canada vorige week, speelt Oranje vanavond zijn uitzwaaimatch voor het EK tegen IJsland, dat vrijdag nog verrassend ging winnen op Wembley dankzij een goal van OH Leuven-spits Thorsteinsson. Het Nederlands elftal opent haar EK zondag met een wedstrijd tegen Polen. Volg de ontwikkelingen voor en tijdens Nederland – IJsland hieronder.

Lees meer »

Het cordon sanitaire: wat is dat precies?

Samenwerken met Vlaams Belang of niet, het was de voorbije weken weer een discussiepunt tijdens de campagne. Bart De Wever deed ostentatief de deur dicht, en sloot zich zo aan bij het cordon sanitaire. Maar wat is dat juist?

Lees meer »

Nieuwe start voor Oekraïense gezinnen met woonunits in Lommel

In Lommel hebben het stadsbestuur en de Limburgse woonmaatschappij Wonen in Limburg (WIL) 3 nieuwe woonunits geplaatst voor de opvang van Oekraïense gezinnen. Die units moeten tijdelijk veilige en stabiele huisvesting bieden aan gevluchte gezinnen. Zo worden ze geholpen bij het maken van een nieuwe start.

Lees meer »

Havenarbeider Roald (57), die overleed na aanrijding met heftruck, zou binnen 2 jaar met pensioen gaan: “Hij was een crème van ne gast”

Altijd stipt in zijn werk, een avontuurlijke wereldreiziger, maar vooral een crème van ne gast. Zo omschrijven vrienden en collega’s de 57-jarige Roald, chef markeerder bij Nova Natie, die woensdag bij een aanrijding met een vorkheftruck om het leven is gekomen. “Hij was een ervaren motorrijder, hield van bergbeklimmen en diepzeeduiken. Dat hij nu zo aan zijn einde moet komen,

Lees meer »

Wielervakbond doet “petjesgooister” drie opmerkelijke voorstellen: “Als ze er niet op ingaat, wordt het toch de rechtbank”

De Oost-Vlaamse vrouw die in de volle finale van Parijs-Roubaix een petje richting Mathieu van der Poel gooide, zal misschien toch niet vervolgd worden. De Franse wielervakbond diende klacht tegen haar in, maar is nu bereid om die in te trekken. Al moet de vrouw dan wel op drie van hun voorstellen ingaan. En eentje daarvan zou betekenen dat ze

Lees meer »

Conner Rousseau pakt als lijstduwer meeste voorkeursstemmen in Oost-Vlaanderen. En dit zijn de andere stemmenkanonnen

Conner Rousseau haalt als lijstduwer van Vooruit in Oost-Vlaanderen (met iets meer dan de helft van de stemmen geteld) 12.024 voorkeursstemmen. Een zeer knappe prestatie als je helemaal onderaan de lijst moet meedingen. Rousseau gaat daarmee ook met gemak voorbij zijn lijsttrekker Freya Van den Bossche. Lijsttrekkers Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en zeker Bart De Wever (N-VA) zijn de

Lees meer »

MS dwingt Lindsey na vier jaar te stoppen met Lily’s Fashion: “Ik heb me verzoend met moeilijke beslissing”

Deze zomer houdt Lily’s Fashion op te bestaan. Lindsey Baekeland moet omwille van gezondheidsredenen – ze lijdt aan MS – stoppen met haar kledingzaak. “Ik moet prioriteit geven aan mijn gezondheid. Maar we kijken nog uit naar de Batjes.”
The post MS dwingt Lindsey na vier jaar te stoppen met Lily’s Fashion: “Ik heb me verzoend met moeilijke beslissing”

Lees meer »