Twee journalisten veroordeeld tot 1 jaar celstraf in Tunesië

In Tunesië hebben 2 journalisten 1 jaar cel gekregen. Volgens de rechtbank hebben ze nepnieuws verspreid en zo de publieke veiligheid in gedrang gebracht. De teller van het aantal journalisten in de gevangenis in het land staat zo op 6. 

Meer krantenkoppen in België

Marcin Nowakowski wordt T2 bij Knack Volley

Het sportieve plaatje is bij Knack Volley compleet voor het seizoen 2024-2025. Ook wat de technische omkadering betreft. Het is de Pool Marcin Nowakowski die de nieuwe T2 wordt naast Steven Vanmedegael.
The post Marcin Nowakowski wordt T2 bij Knack Volley appeared first on KW.be.

Lees meer »

Acht mensen gestorven in koelwagen in China

In Henan, een provincie in het centrum van China, zijn acht mensen gestikt in een koelwagen. Ze werden zondagmorgen bewusteloos aangetroffen en konden niet meer gereanimeerd worden, zo melden Chinese staatsmedia maandag.

Lees meer »

Onze reporter rekende zijn pizza af, 20 minuten later sloeg de raket in: één jaar na de aanval op de Ria Lounge in Oekraïne

Een jaar geleden werd pizzarestaurant Ria Lounge – dé veilige haven voor reporters, hulpverleners en soldaten in Kramatorsk – weggevaagd door een Russische raket. De tol was zwaar: 13 doden, 65 gewonden. Een luttele 20 minuten voor de inslag rekende onze reporter in het restaurant af. Nu keert hij terug naar de plek die bijna zijn leven kostte.

Lees meer »

BMW rijdt op volle snelheid tegen Volvo op N35 in Handzame

Op de Staatsbaan (N35) in Handzame (Kortemark) is een inhaalmanoeuvre op volle snelheid zaterdagavond verkeerd gelopen. Een man in een BMW X5 haalde een oldtimer Volvo break in net op het moment dat die wou afslaan. De klap was groot en beide wagens werden weggeslingerd. Er viel een gewonde.
The post BMW rijdt op volle snelheid tegen Volvo op

Lees meer »

“Tot 27 graden in de Kempen”: is het volgende week eindelijk gedaan met het kwakkelweer? En voor hoelang dan?

Eindeloos lijkt het te duren, dat kwakkelweer. Zelfs de grootste optimist krijgt er stilaan genoeg van. Maar halleluja, er is éindelijk beterschap op komst. Nog een weekje van deze miserie en dan krijgen we 25 graden en zon, ziet onze weerman David Dehenauw in de kaarten. “Studenten gaan alleszins geen kou hebben op hun proclamatie.” Is het zomerweer daarmee dan

Lees meer »

Na corona, brand én wegenwerken hoopt frituur Je m’en Fous op jaar zonder hindernissen: “Zo blij met onze trouwe klanten”

In april 2021 gingen Valerie Aerts en Jurgen De Sutter van start met frituur Je M’en Fous in Sijsele bij Damme, in het pand in de Stationsstraat waar jarenlang een autorijschool zat. De naam typeert de uitbaters ook wel, want ze durfden het aan om midden in de coronacrisis van start te gaan. “En nu hebben we een trouw cliënteel

Lees meer »

Matthias Simoen plaatst zich voor Ironman Hawaï

Matthias Simoen (30) uit De Klijte mag zich opmaken voor deelname aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Vorige weekend zette hij in de Ironman van Nice nog een tijd van 11 uur en 5 minuten neer.
The post Matthias Simoen plaatst zich voor Ironman Hawaï appeared first on KW.be.

Lees meer »

Akkoord tussen Rusland en Noord-Korea “voorziet in wederzijdse bijstand bij agressie”

Het strategische partnerschapsakkoord dat Rusland en Noord-Korea woensdag hebben ondertekend, voorziet onder andere in wederzijdse bijstand in geval van een agressie tegen een van de twee landen. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin na de ondertekening van het document gezegd aan journalisten. “Rusland en Korea voeren beide een onafhankelijk buitenlands beleid en weigeren te luisteren naar de taal van

Lees meer »