Twee jaar cel voor drugskoerier die in Zeebrugge gepakt werd met blok heroïne onder achterbank

Een 23-jarige Fransman heeft voor de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor heroïnehandel.

Op 18 januari plaatste de douane de wagen van Thomas P. in Zeebrugge aan de kant. Onder de achterbank werd een blok van 51 gram heroïne en 674 euro cash geld aangetroffen. “Ik verkoop geen drugs en heb dat geld gewonnen bij het gokken”, haastte hij zich. De jongeman weigerde zijn gsm te laten uitlezen. Naar eigen zeggen was de heroïne bestemd voor een vriend in Zeebrugge.

Gps

Onderzoek van zijn gps wees uit dat P. al zeven keer eerder op het Zeebrugse adres was geweest. De vriend bleek een notoire heroïnegebruiker. Dankzij camera’s met nummerplaatherkenning konden de speurders achterhalen dat P. sinds juli 2023 regelmatig in België opdook en drugs ging leveren op een tiental adressen, verspreid over het hele land.

P. werd eind 2023 al eens bij verstek veroordeeld voor bezit van heroïne. De verdediging drong aan op mildheid. “Het ging om één grote brok heroïne, bestemd voor één klant”, pleitte meester Gregory Everaert. “Bovendien verkocht hij enkel aan andere dealers, niet rechtstreeks aan verslaafden.”

De Fiat Bravo van P. en het aangetroffen geld werden verbeurd verklaard. (AFr)

The post Twee jaar cel voor drugskoerier die in Zeebrugge gepakt werd met blok heroïne onder achterbank is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Schoonbroers lanceren mobiele gym in Diest: “Op die manier kunnen sportievelingen eender waar buiten trainen”

Schoonbroers Lennert Schots (23) en Zef Smits (26) hebben in Diest een mobiele gym gelanceerd. Ze bieden onder meer groepslessen en personal training aan, maar ook bedrijven en scholen kunnen er een beroep op doen. Lennert en Zef rijden rond met een bestelwagen boordevol toestellen en trainingsmateriaal die ze overal kunnen komen uitladen. Op evenementen, bij bedrijven of waar dan

Lees meer »

“Homofilie is een gevolg van een slechte opvoeding”: Vlaams Belang-kopstuk zou homofobe uitspraak hebben gedaan

Vlaams Belang-kopstuk Tom Vandendriessche zou een denigrerende uitspraak over homo’s hebben gedaan tijdens een gesprek met een ex-medewerker. “Homofilie is een gevolg van een slechte opvoeding”, zou hij hebben gezegd tijdens een lunch in het Europees Parlement. Het citaat duikt op in een document van de bewuste ex-medewerker dat ‘Apache’ en ‘Humo’ konden inkijken. Vandendriessche zegt op X dat men

Lees meer »

Ex-Rodenbachdirecteur Rudi Ghequire prijkt op Rodenbachkruik tijdens ‘t Vat van Rodenbach

Enkele maanden geleden is algemeen directeur Rudi Ghequire ‘afgezwaaid’ van brouwerij Rodenbach. Rudi verdwijnt echter nog niet helemaal uit de brouwerij. Hij maakt nog een promotiereis voor Rodenbach in de VS en… zijn gezicht is te zien op de Batjeskruik. Vrijdagavond prijkt ie op de kruik bij ‘t Vat van Rodenbach.
The post Ex-Rodenbachdirecteur Rudi Ghequire prijkt op Rodenbachkruik

Lees meer »

Zomer vol sporten op het strand in Zeebrugge

In Zeebrugge is het sportstrand klaar voor het zomerseizoen. Op die manier kunnen de strandgangers in beweging blijven. Ze kunnen er tal van sporten beoefenen. Ze kunnen heel wat gratis materiaal uitlenen voor de sporten gaande van voetballen, beachvolleyballen, baseballsets, petanquesets, frisbees, beachpallets, kubbsets tor partijhesjes.
The post Zomer vol sporten op het strand in Zeebrugge appeared first on

Lees meer »

Terrasbabbels en politiek debat in de Hoppestad

De jeugdraad en de jeugddienst van Poperinge kijken al een tijdje naar de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober. De jeugdraad is volop bezig met de voorbereidingen voor het politiek debat dat ze in september organiseren. Dit doen ze samen met de Poperingse jeugddienst. Als voorbereiding op het debat stelde de jeugdraad de ‘Keik Op 2024’ op.
The post Terrasbabbels

Lees meer »

Drie tornooiweken padel vanaf 24 juni bij TP Yper

Het wordt de komende weken een drukte van jewelste op en rond de padelvelden van TP Yper. Vanaf maandag 24 juni starten er drie tornooiweken. In de eerste week is het vooral uitkijken naar de P700-reeks, de op één na hoogste reeks die er bestaat.
The post Drie tornooiweken padel vanaf 24 juni bij TP Yper appeared first on

Lees meer »