Tim Merlier wint chaotische sprint in de Giro

 

Tim Merlier (Soudal Quick-Step) heeft na de derde ook de achttiende rit in de Ronde van Italië gewonnen. Voor de ploeg van Patrick Lefevere is het al de derde dagoverwinning.

 

Meer krantenkoppen in België

Marie volgt Kelly op als voorzitster van serviceclub Zonta

Op zaterdag 8 juni vond de machtswissel plaats bij serviceclub Zonta Diksmuide. Voorzitster Kelly Decloedt gaf de fakkel door aan haar opvolgster Marie Bossuyt voor een termijn van twee jaar.
The post Marie volgt Kelly op als voorzitster van serviceclub Zonta appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemandateerde kan voortaan voor iemand anders belastingaangifte indienen

Met de nieuwe optie ‘Belastingaangifte Burger’ krijgen gemandateerde personen de mogelijkheid om voortaan de belastingaangifte van naasten in te dienen, zo meldt de FOD Financiën. De overheidsdienst komt daarmee tegemoet “aan de behoefte van familiale bewindvoerders om in naam van een beschermde persoon te kunnen optreden”, klinkt het.

Lees meer »

Steeds meer koeien met vogelgriep in VS: is er een risico voor België? “Besmetting gebeurt verrassend genoeg via uier”

De vogelgriep zet zich steeds verder door in Amerika. Intussen zijn er al drie mensen en meer dan honderd koeienkuddes besmet. Een aantal Europese landen lieten daarom gisteren weten dat ze alvast vaccins bestellen. Heeft dat nut? En is de situatie echt zo alarmerend? Viroloog Steven Van Gucht vertelt hoe we er bij ons voor staan. “In Duitsland hebben wetenschappers

Lees meer »

Oudste weverij van België legt boeken neer, 80-tal banen op de helling

Calcutta-Annabel, de oudste weverij van België, heeft de boeken neergelegd. Een 80-tal banen bij Calcutta in Sleidinge en Annabel Textiles in Mariakerke staat daardoor op de helling. Dat bevestigt de christelijke vakbond ACV Metea. Door een plotse terugval in de bestellingen zou het faillissement onafwendbaar geworden zijn.

Lees meer »

Grootste mobiele zonne-installatie voor festivals strijkt neer in Kuurne

Dit weekend trapt Obscuur de festivalzomer af in Kuurne. Dat gebeurt niet alleen met internationaal toptalent op het podium, maar ook met lokaal opgewekte, groene stroom. Voordat de grootste mobiele zonne-installatie richting het Rock Werchter festival vertrekt, houdt deze eerst halt op Kuurnse bodem, bij de oude vlasroterij Sabbe, om de bar van het festival van stroom te voorzien.

Lees meer »

Al 30 kopers voor Nieuw Overleie, slechts 3 aankopen door -30’ers ondanks unieke premie van € 5.000

Sinds begin dit jaar meldden zich zo’n 700 geïnteresseerde kopers voor Nieuw Overleie, de nieuwe Kortrijkse stadswijk die weldra zal verrijzen op de oude Eandis site. Van de vijftig betaalbare appartementen die de voorbije maanden op de markt zijn gekomen – op een totaal van 102 – waren de eerste dertig in een mum van tijd verkocht. Woensdag 19 juni

Lees meer »