Schilderij van Clarisse (12) prijkt tussen grootmeesters Claus en Raveel in Mudel in Deinze: “Een droom die uitkomt”

De collectie van het Museum van Deinze en de Leiestreek (Mudel) heeft er sinds kort een opvallend, nieuw schilderij bij: "Meisje met de parel". Niet het bekende werk van Johannes Vermeer, maar wel zijn schilderij in de versie van Clarisse Cornaert uit Rollegem, bij Kortrijk. Clarisse is 12 jaar, schildert graag en droomde ervan haar schilderij in een museum te zien hangen. En zo geschiedde: haar schilderij hangt nu tussen die van grootmeesters als Emile Claus, Roger Raveel en Albert Saverys. Of hoe een schoolfeest in een klein dorp grote dromen kan vervullen. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw ontmoetingspleintje bij wzc Sint-Anna in Bulskamp is klaar

Het nieuwe ontmoetingspleintje bij het wzc Sint-Anna in Bulskamp is officieel ingehuldigd. Het pleintje kwam tot stand met de medewerking van het herstelfonds van de provincie West-Vlaanderen, dat zorgde voor de goedkeuring van de projectaanvraag en de medefinanciering. Het stadsbestuur van Veurne financierde gedeeltelijk het meubilair en het bewonersplatform van Bulskamp schonk de stapstammen.
The post Nieuw ontmoetingspleintje bij

Lees meer »

LIVEBLOG DUITSLAND-SCHOTLAND. Het EK gaat bijna beginnen! Nagelsmann kiest voor verwachte elf, eerst nog grote openingsshow

Het is bijna zover! Gastland Duitsland en Schotland trappen om 21u in de Allianz Arena van München het EK voetbal op gang. Julian Nagelsmann heeft in zijn basiself geen verrassingen in petto voor de opener. Maar eerst staat er nog een openingsshow op het programma, waar onder meer Franz Beckenbauer geëerd wordt. Volg het allemaal in de liveblog hieronder!

Lees meer »

LIVE. Britten kijken uit naar de komst van prinses Kate tijdens parade Trooping the Colour

Vandaag vindt Trooping the Colour plaats, de jaarlijkse militaire parade ter gelegenheid van de verjaardag van de Britse vorst. Alle ogen zullen gericht zijn op prinses Kate (42). Zij zal na een maandenlange afwezigheid voor de eerste keer, sinds de aankondiging dat ze aan kanker lijdt, in het openbaar verschijnen. Dat bevestigde de echtgenote van prins William in een bericht

Lees meer »

Bewoners van woonzorgcentrum Melderthof juichen Rode Duivels naar overwinning met eigen EK-lied: “Natúúrlijk gaan ze winnen, wat een domme vraag!”

“En als die mannen winnen, krijgen ze een zoen!” Een plechtige belofte van de bewoners van woonzorgcentrum Melderthof in Lummen. Samen met animatrice Annelore en ergotherapeute Yaëlle kropen de grootste supporters in hun pen voor een officieus EK-lied en zorgden ze eigenhandig voor genoeg sfeer om hun Duivels naar de overwinning te supporteren. “Omdat ik zes weken niet op mijn

Lees meer »

“Wat is de meerwaarde voor onze stad?”: Diksmuids stadsbestuur stelt zich vragen bij fusieproject tussen KV Oostende en KSV Diksmuide

Stad Oostende en KSV Diksmuide hebben een intentieovereenkomst afgesloten als officieel startpunt voor de verdere uitwerking van de samenwerking, die intussen is omgedoopt tot KVDO. Stad Diksmuide heeft echter wel enkele bezorgdheden rond het fusieproject.
The post “Wat is de meerwaarde voor onze stad?”: Diksmuids stadsbestuur stelt zich vragen bij fusieproject tussen KV Oostende en KSV Diksmuide appeared first

Lees meer »

Saïd Boumazoughe kwam zichzelf tegen in ‘Special Forces’: “Ik weet nu dat ik niet altijd de showman moet uithangen”

Niemand, ook hijzelf niet, had verwacht dat Saïd Boumazoughe (37) het lang zou volhouden in ‘Special Forces’. Maar zie, hij haalde zowaar de laatste aflevering. De gedachte aan z’n kinderen hield hem op de been, vertelt hij in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over het loodzware avontuur, z’n migratieachtergrond en de opvallende rol waar hij net naast greep. “Adil had

Lees meer »