Rolhockey Hannes vzw viert 15-jarig bestaan met jubileumweekend: “Plezier primeert in familieclub”

Dit jaar bestaat Rolhockeyclub Hannes vzw vijftien jaar. Om dat te vieren organiseert de Kortrijkse club een spectaculair jubileumweekend op zaterdag 25 en zondag 26 mei. “Dit is hét moment om terug te kijken op de vele fantastische momenten die er waren en de vriendschappen die we hebben gesmeed, en om vooruit te kijken naar wat de toekomst voor onze club nog in petto heeft”, klinkt het bij de familieclub.

Rolhockeyclub Hannes vzw werd in 2009 boven de doopvont gehouden. Initiatiefnemer was Piet Bisschop. De club is ontstaan is uit een samensmelting van Rollegem, Heule en Sportplus, dat al jaren rolhockey voor de jeugd aanbood. Mathias Vandeburie (37) stond mee aan de wieg. “Wat begon met een tiental leden, is uitgegroeid tot een familieclub met een 150-tal leden”, vertelt de Kortrijkzaan.

“Van het oorspronkelijke bestuur ben ik nog de enige. Piet Bisschop verdient echter alle credits, want zonder hem zouden we niet staan waar we nu staan. Hij legde de basis. Dat deze club meer is dan enkel sporten, daarvan ben ik getuige. Ik leerde mijn vrouw kennen door hockey. Ook haar broer en zussen bewandelden dezelfde weg.”

Hannes

Hannes Vandenbossche was een hele goede kameraad van de oprichters van de club. In 2000 kwam hij om in een verkeersongeval. Acht jaar later eerden ze Hannes door de rolhockeyclub naar hem te vernoemen.

“De naam is een eerbetoon aan Hannes,” vertelt huidig voorzitter Jens Demets (30). “Ik ben nu een vijftal jaar de voorzitter. Ik volgde Mathias op, die de tien jaar daarvoor voorzitter was. Ik kwam bij de club terecht door een maat die er al speelde. Aanvankelijk maakte ik kennis met de sport door die te spelen in zijn tuin. Op zijn vraag ging ik eens meetrainen en zo ben ik er letterlijk en figuurlijk in gerold. We hebben een afdeling in Rollegem en een in Heule. Vroeger ook in Menen, tot daar de sportzaal tegen de vlakte ging. Doordat er in Vlaanderen te weinig clubs zijn, spelen we een interne competitie, wat voor velen heel leuk is. De sport is vooral in Barcelona heel populair.”

In 2000 kwam Hannes om in een verkeersongeval. Acht jaar later eerden zijn vrienden hem door een rolhockeyclub naar hem te vernoemen. © EL

“Wat onze sport extra uniek maakt, is dat we geen aparte mannen- en vrouwenploegen hebben, maar gemengd spelen. Wij richten ons op een zo breed mogelijk publiek, iedereen is welkom! Onze variant van rolhockey wordt gespeeld met een rinkhockeystick en een lichte floorball bal. Rolhockey is geen contactsport, maar een technieksport. Wij zijn dus een rustige variant. Plezier primeert. Zelf ben ik ook nog actief. We spelen wekelijks op twee locaties: op dinsdagavond in het sportcentrum Weimeersen Rollegem, en op zaterdag en zondag in het sportcentrum Sc Lagae Heule. Bij ons kan je terecht vanaf het schooljaar waarin je tien jaar wordt. Als basis wordt 1 september genomen. De uren en ploegen worden ingedeeld per leeftijd. Die leeftijdsindeling wordt jaarlijks aangepast volgens de inschrijvingen.”

“De naam is een eerbetoon aan Hannes” – huidig voorzitter Jens Demets

“We willen ons 15-jarig bestaan vieren met een mooi programma. Het moet ook een mooi eerbetoon worden aan Hannes. Zijn vader Yves komt met zijn banjo-orkest voor de sfeer zorgen. Er is ook animatie voorzien voor de kinderen. We willen er vooral een mooie familiedag van maken. We staan voor een familieclub waar plezier primeert,” aldus Kuurnenaar Jens Demets.

The post Rolhockey Hannes vzw viert 15-jarig bestaan met jubileumweekend: “Plezier primeert in familieclub” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw leven en eenheid in de partij

Zo verdeeld als de Democratische Partij was over het aftreden van Joe Biden, zo verenigd is ze nu over de kandidatuur van Kamala Harris. Of zij van Trump kan winnen, is hoogst onzeker, maar in ieder geval brengt ze opnieuw leven en eenheid in de partij.

Lees meer »

Atleten ontvluchten eigen feestje in Parijs

Er werd gevreesd voor een aanslag of een politieke manifestatie, maar het werd uiteindelijk een aanhoudende regenbui die de openingsceremonie van de Olympische Spelen in het water deed vallen. Duizenden atleten, onder wie de Belgische, ontvluchtten hun eigen feestje. Ook koning Filip en premier De Croo hielden het na een half uur voor gezien.

Lees meer »

? “De beste renner ter wereld is Pogacar. Evenepoel is de tweede beste”

De Tour zit erop. Tadej Pogacar heeft met z’n zesde ritzege z’n derde eindzege in de Ronde van Frankrijk – voor zover dat nog nodig was – nog wat meer kleur gegeven. “Fysiek en mentaal is Pogacar een unicum”, stelt onze wieleranalist Michel Wuyts in onze podcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. “Evenepoel heeft bewezen dat hij een volle

Lees meer »

Packraften, of hoe je de Westhoek op een nieuwe manier kan ontdekken: “Op het water beleef je de natuur anders”

Sinds kort kan je de Westhoek op een nieuwe manier ontdekken. Met een opgerolde opblaasboot op de rug trek je afwisselend op het water of op het land door prachtige landschappen. “Je beleeft door te packraften de natuur helemaal anders vanop het water, omdat je er echt tussen zit”, vertelt initiatiefnemer Mathias Michielsen.
The post Packraften, of hoe je

Lees meer »

Line (2) verliest strijd tegen zeldzame ziekte: “Ons liefste prinsesje is nu een sterretje aan de hemel”

Line Van Houtven (2), het dappere meisje uit Lier dat aan het ongeneeslijke en zeldzame GNA01-syndroom leed, is overleden. Een maand voor haar derde verjaardag verloor ze de strijd met de ziekte en moesten haar ouders Joke en Vincent afscheid nemen van hun dochtertje. “Jij hebt zo dapper gestreden, tot aan je allerlaatste zucht, mijn kusjes aan jou gaan nu

Lees meer »

Onze reporter schreef zich in als reservist bij het leger en trekt grote ogen: “Zou iemand hierop ooit het foute antwoord gegeven hebben en toch militair geworden zijn?”

Georges Louis Bouchez, partijvoorzitter van MR, is de bekendste reservist van het Belgisch leger. Hij slaagde in zijn toelatingsproeven nadat hij in het VTM-programma ‘Special Forces’ was afgegaan als een gieter. Onze reporter Kasper Goossens weet hoe dat kan. Ook hij mag zich sinds kort reservist noemen. In juni volgde hij met succes een tiendaagse opleiding bij Defensie, en erg

Lees meer »