Rolhockey Hannes vzw viert 15-jarig bestaan met jubileumweekend: “Plezier primeert in familieclub”

Dit jaar bestaat Rolhockeyclub Hannes vzw vijftien jaar. Om dat te vieren organiseert de Kortrijkse club een spectaculair jubileumweekend op zaterdag 25 en zondag 26 mei. “Dit is hét moment om terug te kijken op de vele fantastische momenten die er waren en de vriendschappen die we hebben gesmeed, en om vooruit te kijken naar wat de toekomst voor onze club nog in petto heeft”, klinkt het bij de familieclub.

Rolhockeyclub Hannes vzw werd in 2009 boven de doopvont gehouden. Initiatiefnemer was Piet Bisschop. De club is ontstaan is uit een samensmelting van Rollegem, Heule en Sportplus, dat al jaren rolhockey voor de jeugd aanbood. Mathias Vandeburie (37) stond mee aan de wieg. “Wat begon met een tiental leden, is uitgegroeid tot een familieclub met een 150-tal leden”, vertelt de Kortrijkzaan.

“Van het oorspronkelijke bestuur ben ik nog de enige. Piet Bisschop verdient echter alle credits, want zonder hem zouden we niet staan waar we nu staan. Hij legde de basis. Dat deze club meer is dan enkel sporten, daarvan ben ik getuige. Ik leerde mijn vrouw kennen door hockey. Ook haar broer en zussen bewandelden dezelfde weg.”

Hannes

Hannes Vandenbossche was een hele goede kameraad van de oprichters van de club. In 2000 kwam hij om in een verkeersongeval. Acht jaar later eerden ze Hannes door de rolhockeyclub naar hem te vernoemen.

“De naam is een eerbetoon aan Hannes,” vertelt huidig voorzitter Jens Demets (30). “Ik ben nu een vijftal jaar de voorzitter. Ik volgde Mathias op, die de tien jaar daarvoor voorzitter was. Ik kwam bij de club terecht door een maat die er al speelde. Aanvankelijk maakte ik kennis met de sport door die te spelen in zijn tuin. Op zijn vraag ging ik eens meetrainen en zo ben ik er letterlijk en figuurlijk in gerold. We hebben een afdeling in Rollegem en een in Heule. Vroeger ook in Menen, tot daar de sportzaal tegen de vlakte ging. Doordat er in Vlaanderen te weinig clubs zijn, spelen we een interne competitie, wat voor velen heel leuk is. De sport is vooral in Barcelona heel populair.”

In 2000 kwam Hannes om in een verkeersongeval. Acht jaar later eerden zijn vrienden hem door een rolhockeyclub naar hem te vernoemen. © EL

“Wat onze sport extra uniek maakt, is dat we geen aparte mannen- en vrouwenploegen hebben, maar gemengd spelen. Wij richten ons op een zo breed mogelijk publiek, iedereen is welkom! Onze variant van rolhockey wordt gespeeld met een rinkhockeystick en een lichte floorball bal. Rolhockey is geen contactsport, maar een technieksport. Wij zijn dus een rustige variant. Plezier primeert. Zelf ben ik ook nog actief. We spelen wekelijks op twee locaties: op dinsdagavond in het sportcentrum Weimeersen Rollegem, en op zaterdag en zondag in het sportcentrum Sc Lagae Heule. Bij ons kan je terecht vanaf het schooljaar waarin je tien jaar wordt. Als basis wordt 1 september genomen. De uren en ploegen worden ingedeeld per leeftijd. Die leeftijdsindeling wordt jaarlijks aangepast volgens de inschrijvingen.”

“De naam is een eerbetoon aan Hannes” – huidig voorzitter Jens Demets

“We willen ons 15-jarig bestaan vieren met een mooi programma. Het moet ook een mooi eerbetoon worden aan Hannes. Zijn vader Yves komt met zijn banjo-orkest voor de sfeer zorgen. Er is ook animatie voorzien voor de kinderen. We willen er vooral een mooie familiedag van maken. We staan voor een familieclub waar plezier primeert,” aldus Kuurnenaar Jens Demets.

The post Rolhockey Hannes vzw viert 15-jarig bestaan met jubileumweekend: “Plezier primeert in familieclub” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Thomas Dekker en Laurens ten Dam 10 uur in de cel na trainingsrit: “Klacht dat we elkaar met waterflessen besproeiden als twee ‘gay cyclists‘”

Alsof de Unbound-gravelrace nog niet zwaar genoeg is. De Nederlandse ex-profrenners Laurens ten Dam en Thomas Dekker zijn na hun trainingsritje in de Verenigde Staten opgepakt wegens ‘onfatsoenlijk gedrag’. Tien uur in de cel in plaats van op de fiets. “Binnen de vijf minuten waren er vijf politieauto’s.”

Lees meer »

Wouter Vermeersch (lijsttrekker Vlaams Belang): “Vlaams Belang moet grootste partij van West-Vlaanderen worden”

Een zichtbaar ontspannen Wouter Vermeersch, lijsttrekker voor de Kamer bij Vlaams Belang, ging met enkele Kortrijkse partijgenoten langs op Heule Plaats. “In mijn studententijd had ik altijd stress voor de examens, maar die ebde altijd weg tijdens het examen. Dat is nu ook niet anders. We hebben een goede campagne gevoerd. Het is nu aan de kiezer en is volledig

Lees meer »

Opnieuw AfD-politici aangevallen in Duitsland

Twee politici van de radicaal-rechtse Duitse partij Alternative für Deutschland (AfD) zijn zaterdagavond mishandeld. Volgens de partij werden zij aangevallen met een honkbalknuppel, de politie zegt een stok te hebben gevonden op de plaats van het incident.

Lees meer »

Jasmijn Van Hoof na haar soaprelatie met 20 jaar oudere Kürt Rogiers in ‘Familie’: “Ik ben zelf geschrokken van de heftige reacties”

Dat Jasmijn Van Hoof (33) haar comeback in ‘Familie’ niet gemist heeft. Na 2,5 jaar afwezigheid is Stefanie helemaal terug van weggeweest en weet ze meteen het gezin Coppens vierkant te laten draaien door haar verrassende relatie met de beste vriend van haar vader Lars (Kürt Rogiers). “Toen ik die verhaallijn te horen kreeg waren Lars en Veronique nog samen

Lees meer »

“Ik miste iets na de schooluren”: Na haar burn-out geeft kleuterjuf en mama Stefanie Laenens nu ook kinderworkshops in Koksijde

Van massages tot kinderanimatie of zelfs massages óp kinderfeestjes: kleuterleidster en mama Stefanie Laenens combineert het allemaal in haar bijberoep, dat ze samen met haar partner uitoefent onder de noemer ‘PS We Love You’. “Alles wat we doen, doen we uit liefde.”
The post “Ik miste iets na de schooluren”: Na haar burn-out geeft kleuterjuf en mama Stefanie Laenens

Lees meer »

Vier vrienden tonen duizenden cactussen en vetplanten

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni kan je in Beveren, Ingelmunster, Torhout en Wevelgem terecht om duizenden cactussen en vetplanten te bezichtigen, telkens van 9 uur tot 19 uur. Het is de kans om mooie zelf gezaaide plantjes aan te schaffen.
The post Vier vrienden tonen duizenden cactussen en vetplanten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ichtegemse oppositie kritisch voor heraanleg fietspad Arthur Coussensstraat

Dat het fietspad in de Arthur Coussensstraat in Ichtegem in slechte staat is, hoeft geen betoog. Toch konden de plannen van het lokaal bestuur met betrekking tot de heraanleg van deze belangrijke verbindingsweg niet meteen op veel bijval en enthousiasme van de oppositie rekenen. De Arthur Coussensstraat verbindt de Ichtegemse Markt met de Diksmuidebaan en het kruispunt De Reiger.

Lees meer »

Oud-burgemeester Luc Dehaene blik terug op vijftien jaar Neerstad: “Het mooiste dat ik ooit realiseerde”

Stadsarchief, dé Academie en de Bibliotheek vieren in het weekend van 21, 22 en 23 juni het 15-jarige bestaan van de Neerstad met onder andere een expo en een documentaire. Dé man achter de transformatie van de oude Picanolsite tot cultuursite was oud-burgemeester Luc Dehaene. “Het mooiste project dat ik ooit kon realiseren”, blijft hij trots.
The post Oud-burgemeester

Lees meer »

Christoff brengt, samen met Lucca Van Damme, het nummer ‘Terug Bij Mij’ uit: “Voor beiden is het een uitdagende opdracht”

Op vrijdag 7 juni komt ‘Terug Bij Mij’ uit, een lied van Christoff dat in een nieuw jasje werd gestopt door de vijftienjarige DJ Lucca, zoon van sterrenchef Roger Van Damme. Lucca is verbonden aan de Tomorrowland Academy. Hij droomt van een internationale carrière. Voor Christoff is deze nieuwe single terug een spannend moment, want hij verlegde zijn grenzen door

Lees meer »