Picknicken op een bijzondere erfgoedplek

In het kader van het Kastelen- en Abdijenjaar, wordt op zondag 2 juni een (h)eerlijke picknick georganiseerd in de tuinen van de Priorij van Bethanië in Loppem.

Biowinkel Het Augustijnenhof uit Loppem verzorgt het picknickbuffet met kakelverse producten. Om 10 uur is er zondagsviering, om 11.15 uur volgt er een woordje uitleg over de priorij en het buffet opent om 12 uur. Je kiest zelf wanneer je aansluit. Inschrijven kan tot dinsdag 28 mei door een mailtje te sturen naar [email protected] met vermelding ‘picknick 2 juni + aantal personen’. De prijs is 15 euro per persoon. Er is plaats voor 100 personen. In de buurt is er bovendien van alles te beleven, want het Brugse Ommeland staat volledig in het teken van het Kastelen- en Abdijenweekend.

The post Picknicken op een bijzondere erfgoedplek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Familiehond Ona (5) sterft pijnlijke dood: “Gooide iemand vergif in onze tuin?”

Ona, de vijfjarige golden retriever van een gezin in de Kamutstraat in Harelbeke, is in de nacht van vrijdag op zaterdag gestorven na een korte, pijnlijke doodstrijd. “Volgens de dierenarts is Ona duidelijk vergiftigd, waarschijnlijk heeft ze rattenvergif opgegeten dat in onze tuin is terechtgekomen. We gaan klacht indienen tegen onbekenden. Iemand moet het rattenvergif in de tuin gegooid hebben.”

Lees meer »

Coalitie van linkse partijen in Frankrijk belooft komaf te maken met beleid Macron

Een coalitie van linkse partijen in Frankrijk die zich Volksfront noemt, heeft 150 maatregelen gepresenteerd die een breuk met het verleden moeten verwezenlijken. De socialistische partij PS, de links-radicale la France insoumise (LFI), Europa Ecologie-De Groenen (EELV), de communistische PCF en de centrumlinkse Place Publique hekelen met het programma het beleid van Emmanuel Macron.

Lees meer »

Later is ik groot ben…

Onze fotograaf ging langs in de klas van juf Sofie Vandenaweele van het derde kleuter van VBS De Akker en vroeg wat de kinderen later willen worden.
The post Later is ik groot ben… appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oorzaak dodelijk fietsongeval in Kortemark bekend: “Fietser reed aan verkeerde kant van de weg, vrachtwagenchauffeur heeft hem niet gezien”

De fietser uit Hooglede, die donderdagochtend is gestorven bij een ongeval in Kortemark, reed aan de verkeerde kant van het fietspad toen hij viel en door een vrachtwagen werd aangereden. Dat blijkt uit onderzoek van een verkeersdeskundige. De chauffeur van de vrachtwagen is intussen gevonden, hij was zich van geen kwaad bewust, hij had de fietser niet gezien. Volgens het

Lees meer »