Onderzoek naar mogelijk toxisch leiderschap in SMAK: raad van bestuur behoudt vertrouwen Philippe Van Cauteren

De raad van bestuur van het SMAK behoudt het vertrouwen in Philippe Van Cauteren. Dat raakte woensdagavond bekend. De museumdirecteur lag onder vuur na klachten over mogelijk toxisch leiderschap.

 

Meer krantenkoppen in België

18 maanden rijverbod voor ongeval onder invloed met auto van vriend: “Lag te slapen toen ze vertrok”

In het holst van de nacht nam ze de autosleutels van haar vriend. Enkele minuten later knalde ze in Avelgem onder invloed op een verkeerseiland. Een 35-jarige vrouw en haar toenmalige vriend stonden maandag beiden voor de politierechtbank in Kortrijk terecht. Voor de ene al met een gunstiger resultaat dan voor de andere.
The post 18 maanden rijverbod voor

Lees meer »

Familie Herman uit Sint-Eloois-Winkel supportert voor de Rode Duivels: “Na enkele overwinningen zal EK wel beginnen leven”

Het EK voetbal is begonnen… en dat is ook te zien aan de woning van de familie Saelens – Herman. Zij kleedden hun woning op de hoek van de Sint-Eloois-Winkelsestraat en de Hugo Verriestlaan weer helemaal aan in Duivelse kleuren.
The post Familie Herman uit Sint-Eloois-Winkel supportert voor de Rode Duivels: “Na enkele overwinningen zal EK wel beginnen leven”

Lees meer »

Procureur eist 30 maanden cel tegen medeverdachte Sven Pichal

Het parket van Antwerpen heeft maandag 30 maanden celstraf geëist tegen musicalacteur Reuben D.B., de chatvriend van Sven Pichal. Hij moest zich voor de correctionele rechtbank van Antwerpen verantwoorden voor bezit en de verspreiding van kinderpornografisch materiaal. Reuben D.B. is een medeverdachte van radiopresentator Sven Pichal, die later op de dag voor de raadkamer verschijnt.

Lees meer »

Rusland voert (opnieuw) massale aanval uit op Oekraïense energiecentrales: “Vaak uren aan een stuk geen stroom” 

Rusland heeft opnieuw een zware luchtaanval uitgevoerd op de Oekraïense energiecentrales, onder meer in Lviv en Zaporizja. Daarbij vielen 2 gewonden, zegt het Oekraïense ministerie van Energie. Het is deze week al de tweede grote Russische aanval op Oekraïense energie-infrastructuur. "Er is vaak uren aan een stuk geen stroom", zegt VRT NWS-journalist Marijn Trio vanuit Lviv.

Lees meer »

EK-dorp van voetbalclub KWSO in Oudenburg verwacht maandag 500 Rode Duivels-fans

Zondag 16 juni werd het EK-dorp, geïnstalleerd achter de kantine van voetbalclub KWSO in de Bekestraat in Oudenburg voorgesteld. Maandag kunnen Rode Duivels-fans er de eerste match van de Belgen op groot scherm bekijken en de sfeer van samen supporteren beleven. “We verwachten tussen de 300 en 500 supporters”, stelt Emiel Vandewalle van de voetbalclub.
The post EK-dorp van

Lees meer »

Politie schiet in Hamburg man neer die met bijl en molotovcocktail opdook in fanmars Oranje: “We gaan ervan uit dat het niks met voetbal te maken heeft”

De politie heeft vanmiddag in Hamburg een man neergeschoten die agenten met een bijl zou hebben bedreigd. Dat gebeurde in de buurt van de vele duizenden Oranje-supporters die in een fanmars door de stad trekken. “Hoop politie, sirenes en ook een heli hierboven”, zegt een van hen. De aanvaller had ook een molotovcocktail bij zich. Hij raakte gewond en krijgt

Lees meer »