Onderzoek naar mogelijk toxisch leiderschap in SMAK: raad van bestuur behoudt vertrouwen Philippe Van Cauteren

De raad van bestuur van het SMAK behoudt het vertrouwen in Philippe Van Cauteren. Dat raakte woensdagavond bekend. De museumdirecteur lag onder vuur na klachten over mogelijk toxisch leiderschap.

 

Meer krantenkoppen in België

ANALYSE. Veiligheidsraad VN keurt resolutie over staakt-het-vuren in Gaza goed: “Maar Netanyahu spreekt met gespleten tong”

Nu de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties een Amerikaanse resolutie over een wapenstilstand in de Gazastrook heeft aangenomen, rijst de vraag: komt een duurzaam staakt-het-vuren echt dichterbij? Of steekt het vertrek van de laatste centristische Israëlische minister daar een stokje voor? Expert Midden-Oosten Brigitte Herremans (UGent) licht toe: “Het blijft cynisch dat de VS niet eerder ingrepen. Dit akkoord had

Lees meer »

Stijgend aantal Belgen is voorstander van elektronisch toezicht

Ongeveer 75 procent van de Belgen vindt een elektronische enkelband een goed alternatief voor een gevangenisstraf. Dat blijkt uit een deel van de resultaten van de vijfde justitiebarometer van de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ), op basis van een telefonische enquête bij tweeduizend Belgen. Het aantal respondenten dat ‘voorstander’ of ‘eerder voorstander’ is van het elektronisch toezicht, nam de

Lees meer »

Vlaams Belang de grootste in Limburg

Hoewel N-VA op federaal niveau standhoudt, moet de partij in Limburg wel Vlaams Belang laten voorgaan. Daarmee is Limburg één van de drie Vlaamse provincies waar extreemrechts de grootste is.

Lees meer »

Buitenlandse media kondigen foutief ontslag De Croo aan en noteren ‘verrassende’ overwinning N-VA: “België sluit zich niet aan bij rijtje landen waar radicaal-rechts de grootste wordt”

De federale, Vlaamse en Europese verkiezingen in ons land haalden ook in buitenlandse media de krantenkaternen. Onder meer ‘The New York Times’, ‘de Volkskrant’ en ‘El País’ besteden aandacht aan de stembusgang. Die eerste twee focussen op de “verrassende” overwinning van N-VA, de Spaanse kwaliteitskrant zoomt dan weer in op de implosie van de liberale Open Vld van premier Alexander

Lees meer »

Vrouw drinkt champagne… Wat later wordt ze bloedend wakker in berging van onenightstand: “Ik geef toe dat het wat wild was”

“Ik heb geen idee hoe die drug in die champagnefles is beland.” Verkrachting met foltering én toediening van schadelijke stoffen: daarvoor riskeert David D. (40) uit Veltem-Beisem vandaag vijf jaar cel in de Leuvense rechtbank. Het slachtoffer: zijn onenightstand, die hij mee naar huis had genomen vanuit café Het Rozenhof in Herent. In de smartphone van de man kregen de

Lees meer »

West-Vlamingen op zoek naar een lief in hun buitenlandse B&B

Vanaf maandag 24 juni trakteert VTM weer op een dagelijkse dosis intriges, romantiek en drama in het nieuwe seizoen van B&B Zoekt Lief. Zes B&B-uitbaters wagen zich aan een heus liefdesavontuur. Drie daarvan zijn van onze provincie afkomstig.
The post West-Vlamingen op zoek naar een lief in hun buitenlandse B&B appeared first on KW.be.

Lees meer »

KFC Poperinge op zoek naar nieuwe voorzitter: “We zijn Kristof dankbaar”

Kristof Lobeau besliste eind vorige week om te stoppen als voorzitter van voetbalclub KFC Poperinge. De 52-jarige Poperingenaar haalt enkele redenen aan voor zijn vertrek: een onoverbrugbaar verschil in visie met bepaalde leden van het bestuur en de ontgoocheling dat hij de club organisatorisch niet heeft kunnen brengen waar hij wou. Intussen zoekt de club naar een opvolger.
The

Lees meer »