Nu banken wél hengelen naar uw spaargeld: toch maar kiezen voor een termijnrekening of wachten op de staatsbon?

Ze willen zich geen tweede keer de kaas van het brood laten eten door de staatsbon en dus hengelen de banken vandaag naar het geld van de spaarders. En dan is het nu nog stilte voor de storm, volgens proffen Hans Degryse en Pascal Paepen. “In september komt er 22 miljard euro vrij en dat moment willen de banken niet missen.” Maar wat als de rente deze zomer verlaagt? Doet u er dan wel goed aan om nu te kiezen voor een termijnrekening of een staatsbon? En welke alternatieven leveren meer op? 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. VN-Veiligheidsraad steunt Amerikaanse wapenstilstandresolutie

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties steunt het door de Verenigde Staten gepresenteerde plan voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en de vrijlating van gijzelaars in de Gazastrook. Veertien van de vijftien leden van de raad schaarden zich achter de Amerikaanse oproep aan Hamas en Israël. Rusland onthield zich van stemming.Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

IN BEELD – Christoff was te gast in Het Perron Ieper, en komt zaterdagavond 22 juni naar Concertgebouw Brugge

Recent waren we bij Christoff en we hoorden hem niet klagen over zijn aantal optredens. En inderdaad, de Oost-Vlaamse artiest komt zelfs ook vaak naar West-Vlaanderen, waar hij heel wat fans heeft. Recent was hij te gast in CC De Schakel in Waregem en enkele dagen later zelfs in Het Perron in Ieper in een organisatie van PMLE. Komende zaterdagavond

Lees meer »

Opvallend: PVV’er wordt na onderzoek van Nederlandse inlichtingendienst toch geen minister van Asiel en Migratie

Gidi Markuszower, een parlementslid van de radicaal-rechtse Nederlandse partij PVV van Geert Wilders, zal dan toch geen minister van Asiel en Migratie worden in de nieuwe Nederlandse regering. Na een veiligheidsonderzoek door de Nederlandse inlichtingendienst AIVD is zijn kandidatuur opnieuw ingetrokken. Dat meldt ‘RTL Nieuws’ en de informatie is door Wilders bevestigd op X.

Lees meer »

Tom Van Grieken aangekomen voor gesprek met informateur Bart De Wever: “Ik ga onze kiezers keihard vertegenwoordigen”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is zonet aangekomen bij het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon, waar N-VA-voorzitter Bart De Wever als informateur gesprekken houdt over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. De Wever ontvangt dinsdag de vier grootste partijen, op volgorde van stemmenaantal, Vlaams Belang mocht als eerste langs.

Lees meer »

Macron stelt grondswetwijzing over stemrecht in Nieuw-Caledonië uit

De grondwetswijziging over het stemrecht in Nieuw-Caledonië wordt uitgesteld. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron aangekondigd. Door de strakke deadline van de naderende parlementsverkiezingen, kan het huidig parlement niet op tijd over de wet stemmen. Macron wil deze tijd gebruiken om de rust te laten weerkeren op het Franse overzeese gebied en om een dialoog op te starten.

Lees meer »

Verkrot Chinees restaurant in Zeebrugge wordt gesloopt

Het vervallen pand op de hoek van de Baron de Maerelaan en de Kustlaan in Zeebrugge, voorheen een Chinees restaurant, wordt op bevel van burgemeester Dirk De fauw gesloopt vanwege instortingsgevaar.
The post Verkrot Chinees restaurant in Zeebrugge wordt gesloopt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al meer dan duizend bouwbedrijven failliet dit jaar

In de bouwsector zijn van januari tot en met mei al meer dan 1.000 bedrijven failliet verklaard. Ook het aantal faillissementen in de logistieke sector (vervoer en opslag) staat op recordniveau. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »