Noorwegen sluit laatste grensovergang voor Russische toeristen

Noorwegen zal zijn laatste grensovergang met Rusland sluiten vanwege de aanhoudende oorlog in Oekraïne. Voortaan mogen Russen het land niet meer binnen voor toeristische en niet-essentiële reizen. Hiermee wordt de laatste toegangspoort tot de Schengenzone voor Russische toeristen afgesloten. 

Meer krantenkoppen in België

Vrachtwagenchauffeur overleden bij ongeval in Zeebrugge

Op een bedrijventerrein in Zeebrugge is gisteravond een 51-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij een tragisch ongeval. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen in Brugge. Het slachtoffer werd aangereden door een 68-jarige collega die hem zijn parkeerplaats wilde laten overnemen.

Lees meer »

Charmant toevluchtsoord aan de Côte d’Azur: dit is Villa Mirage, het Franse optrekje van de Zweese royals

Het gezin van prinses Madeleine (42), tweede dochter van koning Carl Gustaf (78) en koningin Silvia (80), woont na een afwezigheid van bijna tien jaar terug in Zweden. Tijd voor een heuglijke familiereünie deze zomer, en waar is het beter bijpraten dan op Villa Mirage, het vakantiethuis van de Zweedse royals in de baai van Saint-Tropez? Het gebouw kent een

Lees meer »

Mix van jong en oud bij CD&V Beernem: “Stuk voor stuk kandidaten die verkozen kunnen worden”

Maandagavond stelde burgemeester Jos Sypré (CD&V) de lijst van zijn partij voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in de Zomerbarak van Trefhof. De christendemocraten kiezen voor een evenwichtige lijst en zetten in op een mix van jong en oud, gespreid over alle deelkernen. “We kozen resoluut voor kandidaten die stuk voor stuk verkozen kunnen worden”, klinkt het.
The post Mix van

Lees meer »

Luc Hooybergs wordt vanaf 1 september de nieuwe CEO van KRC Genk

Luc Hooybergs (56) zal vanaf 1 september de nieuwe CEO van KRC Genk worden. Hooybergs heeft is een topman bij Nike, eerst als General Manager in Laakdal, dan op Europees HQ niveau vanuit Hilversum en tenslotte als Vice-President in HQ (Portland, USA). Hij is één van de bezielers van de enorme groei die Nike in Laakdal en Ham heeft gerealiseerd.

Lees meer »

Vlaanderen plant PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen

Dit najaar start een PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen verspreid over Vlaanderen. Ontslagnemend Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V) wil met dit onderzoek een beter zicht krijgen op de mate van verspreiding van PFAS bij de algemene volwassen bevolking, ongeacht de woonplaats of locatie.

Lees meer »

Na controverse rond Jelmont in ‘B&B zoekt lief’: moeten kandidaten van reality-programma’s beter gescreend worden?

Moeten deelnemers aan reality-tv grondiger gescreend worden? De vraag is weer actueel nu blijkt dat Jelmont, kandidaat in ‘B&B zoekt lief’, een strafrechtelijk verleden heeft. Ook de andere B&B’s in het VTM-programma blijven niet gespaard van drama en geruzie. Hoe worden die kandidaten eigenlijk geselecteerd? En krijgen ze een achtergrondcheck? Wij vroegen het aan een expert mediarecht. “Soms is er

Lees meer »

Machinist krijgt 2,5 jaar cel voor Spaanse treinramp met 79 doden

De machinist die in 2013 verantwoordelijk was voor het zware treinongeval bij het Spaanse Santiago de Compostella heeft een celstraf van 2,5 jaar gekregen. Ook de toenmalige directeur veiligheid van spoorbeheerder Adif heeft die straf gekregen. Door het ongeval kwamen 79 mensen om het leven en raakten meer dan 140 mensen gewond.

Lees meer »

Sparta Dikkebus is gezond ambitieus voor nieuw seizoen

Komend weekend staan al de eerste bekermatchen op het menu. Sparta Dikkebus trekt naar KdNS Heule A. Coach Pascal Dermaux wil na de eindronde van vorig seizoen graag bevestigen.
The post Sparta Dikkebus is gezond ambitieus voor nieuw seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »