Nina Derwael slaagt voor het eerst in haar olympische oefening op brug met ongelijke leggers: “Ik zit op schema”

64 dagen voor de start van de Olympische Spelen in Parijs ziet de toekomst er rooskleurig uit voor Nina Derwael (24). Ze voerde haar gewijzigde oefening op de brug met ongelijke leggers voor het eerst foutloos uit. “Nu is het zaak om alles te perfectioneren.” 

Meer krantenkoppen in België

Politie schiet in Hamburg man neer die met bijl en molotovcocktail opdook in fanmars Oranje: “We gaan ervan uit dat het niks met voetbal te maken heeft”

De politie heeft vanmiddag in Hamburg een man neergeschoten die agenten met een bijl zou hebben bedreigd. Dat gebeurde in de buurt van de vele duizenden Oranje-supporters die in een fanmars door de stad trekken. “Hoop politie, sirenes en ook een heli hierboven”, zegt een van hen. De aanvaller had ook een molotovcocktail bij zich. Hij raakte gewond en krijgt

Lees meer »

Wijndomein Ravenstein valt in de prijzen met camperpunt: “Een mooie erkenning voor onze inspanningen naar duurzaamheid”

Wijndomein Ravenstein boven op de flanken van de Amerikaberg in Kruiseke bij Wervik opende vorig jaar een camperpunt met negen staanplaatsen en viel in de prijzen. Dirk Talpe en zijn echtgenote Patricia Lenoir wonnen de Campercontact Duurzaamheids Award 2024. Deze awards worden toegekend aan de meest inspirerende en impactvolle duurzame initiatieven van camperlocaties in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië

Lees meer »

Maand rijverbod en boete voor buiteling tijdens oudejaarsnacht in Menen

Een 46-jarige man uit Menen is door de Kortrijkse politierechter veroordeeld tot een rijverbod van 1 maand en een boete van 800 euro. Tijdens de oudejaarsnacht van 2023 knalde hij in Menen met 1,63 promille alcohol in het bloed tegen een boom.
The post Maand rijverbod en boete voor buiteling tijdens oudejaarsnacht in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parkings van Graspop blijven het hele weekend gesloten

De parkeerterreinen van Graspop Metal Meeting zullen niet alleen vandaag, maar het hele festivalweekend gesloten blijven. Dat heeft de festivalorganisatie beslist na overleg met de gemeente Dessel. Bezoekers worden opgeroepen om maximaal met het openbaar vervoer en/of de fiets te komen.

Lees meer »

Wat een stank! 18.000 liter vloeibare mest loopt door centrum van As

Bewoners van het Limburgse As moesten donderdag een tijdlang de neus stevig dichtgeknepen houden. Zo’n 18.000 liter vloeibare mest die door het centrum stroomde, zorgde voor een overweldigende stank. Het wiel van een tractor was om nog onbekende redenen losgekomen en sloeg tegen het ventiel van de beerton die aan de tractor gekoppeld was. Daardoor kwam de mest op straat

Lees meer »

Kraks van Deerlijk op het gemeentehuis ontvangen

Het gemeentebestuur bracht hulde aan Jonathan Vandenbussche, die bij Krant van West-Vlaanderen tot Krak van Deerlijk werd gekozen. Hij is gepassioneerd door de Japanse krijgskunst iaido en heeft al verscheidene nationale en Europese titels op zak . “Kraks zijn allemaal mensen die fel gewaardeerd worden. Het is eigenlijk een titel voor het leven”, stelde burgemeester
The post Kraks van

Lees meer »