Nieuwe beelden tonen hoe Hamasstrijders vrouwelijke soldaten gijzelen

Bijna acht maanden na de Hamasinvasie in Israël lijkt de gijzelaarskwestie vergeten. De families van vijf vastgehouden jonge vrouwen lossen een video in de hoop dat de rauwe beelden een schokgolf veroorzaken, ook in de Israëlische regering.

 

Meer krantenkoppen in België

“Onder water kom ik tot rust”: Carolien Pelgrim uit Nieuwpoort behaalt brons als… zeemeermin Sun op Swiss Merlympics

Sommige sportieve prestaties krijgen niet altijd de aandacht die ze verdienen en dat is zeker ook het geval voor de bronzen medaille van Carolien Pelgrim (31), die als Zeemeermin Sun samen met het Belgische team deelnam aan de Swiss Merlympics. Deze wedstrijd voor zeemeerminnen vond plaats op 25 en 26 mei in het Zwitserse Fiesch.
The post “Onder water

Lees meer »

Al sneukelend door de regio fietsen met Ondernemend Rumbeke

Ondernemend Rumbeke organiseert op zondag 30 juni opnieuw een sneukelroute om en rond Rumbeke, Oekene, Beitem en Zilverberg. Verspreid over een parcours van 25 km fiets je langs vier stopplaatsen bij plaatselijke handelaars waar lekkers geserveerd wordt van de eigen leden. Vertrek tussen 13.30 en 14.30 uur aan Den Hazelt, daar wordt ook geëindigd met
The post Al sneukelend

Lees meer »

Britse jongen (8) belandt met ouders in pro-Palestijns protest in Parijs en wordt bestookt met traangas: “Hij heeft nog altijd nachtmerries”

De 8-jarige Lawrence, een Britse jongen die eind mei met zijn ouders op reis was in Parijs, is door de Franse politie met traangas bestookt nadat het gezin midden in een pro-Palestijns protest terechtkwam. Dat vertelt de moeder van de jongen, die nog altijd acute oogproblemen heeft, aan de Britse pers. “Onze ogen brandden en we konden moeilijk ademen. Het

Lees meer »

Ikea geeft vrijdag 15 procent korting op alles: “Wie veel koopt, doet veel profijt”

Voor zijn 40ste verjaardag in ons land biedt Ikea vrijdag in alle Belgische winkels 15 procent korting. Op alles. Gezien niet bepaald strandweer wordt verwacht, dreigt zo’n actie een halve volksverhuizing teweeg te brengen. Professor winkelketens Gino Van Ossel (Vlerick Business School) fileert de actie én het succes van Ikea in België: “Jaar na jaar neemt de verkoop met korting

Lees meer »

Tiende editie Ostendaise gaat van start

Voor de tiende keer transformeert het Zeeheldenplein in Oostende tot het culinaire epicentrum van de Belgische kust met ‘Ostendaise – North Sea Food Fest’. Ook deze jubileumeditie staat in het teken van gastronomie recht uit de zee.
The post Tiende editie Ostendaise gaat van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe fietstunnel zal sportcentrum Laguna en Stadion De Taeye met elkaar verbinden

In het kader van de opwaardering van Stadion De Taeye en Lagunasportcentrum in Knokke-Heist tot een volwaardig integraal sportpark, zullen na het bouwverlof van 2024 de wegenis- en rioleringswerken opstarten voor de aanleg van een nieuwe fietstunnel en de omliggende wegenis. Deze werken zullen in vier fasen worden uitgevoerd. De voorbereidende nutswerken beginnen in juli en worden nog voor het

Lees meer »

Luchtvervuiling wereldwijd oorzaak van 8,1 miljoen sterfgevallen in 2021

Luchtvervuiling heeft een steeds grotere impact op de menselijke gezondheid. In 2021 stierven er wereldwijd 8,1 miljoen mensen aan de gevolgen van luchtvervuiling. Het is daarmee de op een na grootste risicofactor voor overlijden wereldwijd. Dat blijkt uit de vijfde editie van het rapport State of Global Air (SoGA), meldt Unicef vandaag.

Lees meer »