Minstens twee doden en 12 gewonden nadat gebouw op Mallorca instort: hulpdiensten zoeken naar slachtoffers onder het puin

Donderdagmiddag zijn twee mensen omgekomen en tussen de 12 en 14 personen gewond geraakt nadat een gebouw van twee verdiepingen instortte nabij het strand van Palma op het Spaanse eiland Mallorca. Dat meldt het Spaanse dagblad ‘El País’. 

Meer krantenkoppen in België

AM-Power uit Pittem mag Vlaamse steun wellicht dan toch behouden

AM-Power uit Pittem maakte een tijdje geleden zijn eigen biogasinstallatie kapot door er een verkeerd product in te doen. Door die fout dreigde het bedrijf Vlaamse steun te verliezen, maar de Raad van State vindt dat te streng. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
The post AM-Power uit Pittem mag Vlaamse steun wellicht dan toch behouden appeared first on KW.be.

Lees meer »

VBS De Wijzer is Octopusschool van het jaar

Zoals elk jaar deed de school mee aan de Octopuswedstrijd die de scholen aanzet voor duurzame mobiliteit en een veilige schoolomgeving. In Vlaanderen haalden ze de hoogste score.
The post VBS De Wijzer is Octopusschool van het jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse ‘Love island’-ster in het ziekenhuis na allergische reactie tijdens vlucht: “Kans was groot dat ik in het vliegtuig zou sterven”

De Britse ‘Love island’-ster Jack Fowler (28) wil dat vliegtuigmaatschappijen voedselallergieën serieuzer nemen, nadat hij onlangs tijdens een vlucht allergisch heeft gereageerd op een maaltijd met noten. Nochtans had hij meermaals gevraagd of er noten inzaten. “Ik wist dat ik onmiddellijk een noodbehandeling nodig had.”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Drie doden en negentien gewonden bij Russische aanval op Charkiv

Er zijn volgens lokale autoriteiten drie doden en negentien gewonden gevallen bij een Russische aanval op de stad Charkiv in Oekraïne. Russische strijdkrachten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ook opnieuw een “massale” aanval uitgevoerd op de energie-infrastructuur in het westen en zuiden van Oekraïne. Dat zegt dan weer het Oekraïense ministerie van Energie. Volg hier alle ontwikkelingen

Lees meer »

Niet verder gedacht dan eigen regering

Het zal wel dat we de coronacrisis financieel goed zijn doorgekomen en dat onze koopkracht, ondanks de energiecrisis, bewaard is gebleven, maar moeten we ons daar zo over verheugen als intussen de staatskas is leeggelopen? Het antwoord is simpel: nee.

Lees meer »

“Mijn budget op vakantie? 1.000 euro per nacht”: BV’s laten in hun portemonnee kijken

Voor sommigen is geld een middel om dromen te realiseren, voor anderen een bron van zorgen en conflicten. Bekende Vlamingen zijn hierop geen uitzondering. Hoe gaan zij om met hun centen? Van een peperdure Maserati tot prijzige reisjes en opvallende besparingstips: ‘TV Familie’ lijst op hoe onze BV’s hun geld laten rollen. “Mijn living lijkt meer op een drankenhandel.”

Lees meer »