“Ministers komen wel vaker mensen tegen waartegen ze rechtszaken hebben lopen. Maar op een podium bij een prijsuitreiking?”

Uitgeroepen worden tot de vrouwelijke ondernemer van het jaar en tegelijk aangeklaagd worden wegens het mogelijk niet correct toepassen van cao’s en RSZ-kortingen. Dat kan blijkbaar samengaan. De oprichter en co-ceo van Glowi – waar dienstenchequebedrijf Het Poetsbureau toe hoort – ontving vorige week nog de Womed-award. Zelfs uit de handen van koningin Mathilde. Bovendien stond ook minister van Werk Jo Brouns (CD&V) op het podium. Je kon de werknemers die een rechtszaak hadden aangespannen tegen Het Poetsbureau geen betere aanleiding geven om van zich te laten horen. Het is nu aan de rechter om te beslissen wie er gelijk heeft. Een uitspraak waar niet alleen huishoudhulpen en vakbonden naar uitkijken, maar zowel de federale als de Vlaamse minister van Werk. De federale overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg had al eind 2021 PV’s opgesteld over bepaalde dienstenchequebedrijven. Deze zaak gaat dus over meer dan vakbonden die een manier gevonden hebben om de lonen te verhogen. Dit is dus niet zomaar werknemers tegen bazen. Zowel Vlaanderen als België zijn betrokken partij. De Vlaamse overheid omdat die instaat voor dienstencheques, de federale voor de naleving van de arbeidswetgeving.

 

Meer krantenkoppen in België

Gewezen opvangmoeder van naschoolse kinderopvang De Wonderwijzer in Lauwe Marie Jeanne Vanmarcke (87) is overleden

In woonzorgcentrum Ceres in Lauwe Is Marie Jeanne Vanmarcke (87) uit Lauwe overleden. Ze was elf jaar opvangmoeder van de naschoolse kinderopvang in de gemeentelijke basisschool De Wonderwijzer in Lauwe. Ze nam er eind 2001 afscheid met gemengde gevoelens en vooral een beetje pijn aan het hart. In Lauwe wordt Marie Jeanne herinnerd als de moeder van honderden kinderen.

Lees meer »

Bijzondere speler, bijzondere aanpak: het masterplan van Tedesco met veeleisende ‘drone’ Kevin De Bruyne

Hij ziet, hij ziet wat jij niet ziet. Het voorbije anderhalf jaar hebben ze amper met elkaar samengewerkt, maar toch is ook Domenico Tedesco danig onder de indruk geraakt van de adembenemende intuïtie van Kevin De Bruyne. Waarom de bondscoach der Rode Duivels zijn aanvoerder als zijn ‘drone’ beschouwt, straks op het EK in Duitsland. En waarom De Bruyne op

Lees meer »

ULB-rector wil een einde maken aan studentenbezetting in Elsene

Annemie Schaus, de rector van de ULB, roept de studenten die een universiteitsgebouw bezetten op om te vertrekken. Sinds begin vorige maand is een studentenbezetting aan de gang op campus Solbosch, uit protest tegen de samenwerking tussen de ULB en Israëlische instellingen. “Vandalisme en bedreigingen kan ik niet tolereren”, aldus de rector.

Lees meer »

“Rampscenario’s oefenen is nodig”: Brandoefening in Oostendse Sky Towers

Zaterdagmorgen woedde een hevige brand op de 13de en de 24ste verdieping van de Sky Towers in Oostende. Heel wat brandweermannen, politie, ambulanciers, het MUG-team en de stad Oostende werden op de been gebracht om het vuur onder controle te krijgen en de hulpdiensten te coördineren. Gelukkig ging het maar om een oefening.
The post “Rampscenario’s oefenen is nodig”:

Lees meer »

Bye bye Jude? “Bellingham vormt helemaal geen koppel met Nederlands model. Het is louter een stunt”

Waar was Jude? Neen, ‘t was – in tegenstelling tot zijn opener tegen Servië – niet de avond van Bellingham gisteren in Frankfurt. Een 4,5/10 voor ‘Daily Mail’: “Van Roy of the Rovers (een Engelse voetbalstripheld, nvdr) naar Doncaster Rovers.” En waar menig Engelse WAG (Wives and Girlfriends van spelers) present tekende, was er opnieuw geen spoor van het Nederlandse

Lees meer »