Mamadepot houdt opendeur op 25 mei

Het mamadepot in de Sint-Rijkersstraat 22 in Alveringem begint een vaste waarde te worden. De winkel met ontmoetingsplaats viert haar tweede verjaardag met een opendeurdag op zaterdag 25 mei.

Twee jaar geleden richtte Inge Rijckoort onder de koepel van Ferm in een gemeentelijk pand rechtover het gemeentehuis een mamadepot op. Aan zeer lage prijzen zijn daar tweedehandse maar mooie spullen voor kinderen tot 12 jaar verkrijgbaar.

Het mamadepot wordt uitgebaat door een groep gedreven vrijwilligers. Een van hen is Sonja Benoit uit Leisele. “Ik kom heel graag. Net omdat we zo’n hechte groep zijn. We doen er veel voor! Zo’n drie keer per maand zijn we open, maar vooral achter de schermen is er veel werk. Om alle stukken te triëren bijvoorbeeld. Krijgen we een mooi stuk, maar zien we toch een plekje, dan wast iemand het thuis wel even. Of we bedenken nieuwe activiteiten. Vrij nieuw is dat wie ons een geboortekaartje bezorgt, een waardebon krijgt.”

Kleinste mamadepot

“Wij zijn het kleinste mamadepot, maar proberen er alles uit te halen”, zegt Inge. “We konden uitbreiden met de bovenruimte van het pand, een groot geluk. We krijgen veel spullen binnen. Uitbreiding is nu niet meer mogelijk, maar we zijn creatief en proberen het maximale uit de ruimtes te halen. Beneden is ons keukentje en verkopen we kledij, boven staat het speelgoed. Met grote stukken als bedjes, buggy’s, maxi-cosi’s of een park zijn we moeten stoppen door plaatsgebrek. We vonden een leuk alternatief! Heb je een bedje en wil je het wegschenken, dan kan je dat op ons bord vermelden.”

Het mamadepot heeft nog goed nieuws! Het ontvangt een mooie subsidie van het Streekfonds West-Vlaanderen. “We kunnen het geld goed gebruiken”, zegt Inge dankbaar. “Je moet weten dat wij met niets begonnen zijn. We zouden meer workshops willen doen en tijdens onze opendeur willen we de mensen echt verwennen.”

Overzichtelijk

Shaun Vanbelle en Demi Palinckx – rond deze tijd worden ze voor het eerst ouders – gingen al vier keer langs in het mamadepot. “Wij wonen in Keiem, maar mijn vriend is van Alveringem”, vertelt Demi. “We hebben vijf maxi-cosi’s en dat is te veel van het goede. Wat we niet nodig hebben, zouden we op Facebook kunnen verkopen, maar we steunen liever dit initiatief. We kochten hier zelf al heel wat kleertjes voor ons kleintje. De spullen zijn proper, mooi, soms zelfs nieuw en overzichtelijk. We komen graag terug.”

Opendeur op zaterdag 25 mei, van 14 tot 17 uur. Met gratis spelletjes, grime en glittertattoos. Pannenkoeken, gebak en drankjes. Voorleeshoekje en gratis drankje voor alle kindjes. De winkel is open.

The post Mamadepot houdt opendeur op 25 mei is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Doorheen onze carrières hebben we genoeg aan de kant gezet”: Bart Kaëll na de klaagzang van Wendy Van Wanten over pensioen

“Ik kan er niet eens mijn huis mee onderhouden”, sakkerde Wendy Van Wanten (64) recent over haar pensioen van 1.500 euro. De zangeres moet blijven bijklussen om haar levensstandaard te behouden. Een alleenstaand geval? Of zitten ook haar collega’s met financiële kopzorgen op hun oude dag? Zanger Bart Kaëll reageert: “Ik kom uit een middenstandersfamilie, voldoende geld opzij zetten is

Lees meer »

Klimaatactivisten bekladden Stonehenge

Nadat ze al verschillende iconische kunstwerken in musea hadden geviseerd, hebben klimaatactivisten van de Britse Just Stop Oil nu ook de prehistorische site van Stonehenge, in het VK, besmeurd. “Een schaamteloze daad van vandalisme”, reageert de Britse premier Rishi Sunak.

Lees meer »

“Het is hier stil als ze er niet is”: Annie Hongenae is mantelzorger van haar zus Carine

Mantelzorger ben je als je op regelmatige basis zorgt voor een partner, (schoon)ouder, kind, familielid, buur of een vriend, die omwille van ziekte, handicap, ouderdom, psychische kwetsbaarheid of verslaving extra zorg nodig heeft. Het is een serieus engagement. Dat weet ook Annie Hongenae, die al jarenlang in het weekend voor haar zus Carine zorgt.
The post “Het is hier

Lees meer »

Derde editie Talk, Play & Sport lokt veel volk naar De Pionier

De derde editie van het gratis gezinsevenement Talk, Play en Sport in en rond sportcentrum De Pionier en aan de Virovios sportsite in Wervik was zaterdag een groot succes. Enerzijds door het mooi weer en anderzijds door de brede waaier van activiteiten, animatie, initiaties en workshops voor jong en oud. Het ging om een organisatie van de stedelijke sport- en

Lees meer »