LIVEBLOG TITELSTRIJD. Stad Brugge neemt extra veiligheidsmaatregelen voor derby tussen Club en Cercle

Net als vorig jaar zal de titelstrijd pas op de slotspeeldag beslist worden. Met Club Brugge, Union en Anderlecht zijn er nog drie kandidaten. Al heeft blauw-zwart wel een serieuze streep voor. Met een punt tegen Cercle is het zondag áltijd kampioen. HLN zit ook deze week in het spoor van de drie titelpretendenten. Het laatste nieuws, de opmerkelijkste beelden en de strafste analyses leest u bij ons! 

Meer krantenkoppen in België

LIVE VERKIEZINGEN. Maxime Prévot (Les Engagés) aan paleis: “Staatshervorming geen prioriteit” – Theo Francken (N-VA): “Wat in Wallonië is gebeurd, is beste politieke nieuws in decennia”

Na zijn bezoek aan de koning gisteren, begint N-VA-voorzitter Bart De Wever vanmiddag met een informatieronde voor de vorming van een Vlaamse regering. Vlaams Belang komt eerst aan de beurt, daarna Vooruit, CD&V en Open Vld. Ook de koning ontvangt vandaag nog partijvoorzitters, met het oog op de vorming van een federale regering. Verwacht wordt dat hij morgenavond een informateur

Lees meer »

Carla (77) uit Nederland woont al 60 jaar in België, maar mag enkel voor Europa stemmen: “Ik heb hier dus plichten, maar geen rechten”

Carla Metsch (77) mocht alweer niet stemmen voor de Vlaamse en federale verkiezingen. Ze woont nochtans bijna 60 jaar in ons land, voelt zich Belg, heeft hier gewerkt, betaalt hier belastingen en voldoet aan alle plichten. Alleen, ze heeft nog altijd de Nederlandse nationaliteit waardoor ze alleen voor Europa mocht stemmen.
The post Carla (77) uit Nederland woont al

Lees meer »

Diksmuideling (41) betrapt tijdens inbraak in reeds verzegelde nachtwinkel

Een 41-jarige Diksmuideling werd afgelopen nacht op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in een nachtwinkel. Opvallend: die is reeds drie maanden verzegeld omdat de zaak onveilig is en er tal van inbreuken vastgesteld worden. De man, een bekende flakkagebruiker, drong binnen in de hoop iets waardevols te stelen. “Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en is aangehouden”, zegt het West-Vlaamse

Lees meer »

Verontwaardiging na gelach bij Duitse groenen over tussenkomst van gedode agent in Mannheim: “Beloof dat dit niet meer zal gebeuren”

Een lid van het Berlijnse Huis van Afgevaardigden heeft voor grote verontwaardiging gezorgd met een opmerking over de mesaanval in Mannheim, vrijdag exact een week geleden. Toen een afgevaardigde van de SPD sprak over de aanslag, waarbij een 29-jarige politieagent om het leven kwam, schreeuwde een afgevaardigde van Die Grünen door haar heen. Dat leverde zelfs gelach op.

Lees meer »

Na alle vertragingen en hindernissen: Boeing-ruimtecapsule Starliner succesvol gekoppeld aan het ISS

De Boeing-ruimtecapsule Starliner is donderdag met succes gekoppeld aan het internationale ruimtestation ISS. Aan boord zijn twee astronauten, de 58-jarige Suni Williams en de 61-jarige Butch Wilmore, van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. De eerste bemande vlucht van de Starliner is de ultieme testvlucht van de Boeing-ruimtecapsule, alvorens er reguliere vluchten mee uitgevoerd kunnen worden van en naar het ISS.

Lees meer »

Arnaud De Lie bereidt in Ronde van Zwitserland Tour voor: “Wat sprinten, veel klimmen en… genieten van prachtige Alpenkoeien”

Duimen tegen de slapen, wijsvingers in de lucht. De winnaar in Arnaud ‘Taureau’ De Lie (22) leeft weer! Straks ook opnieuw op WorldTourniveau? Zijn grote Tourdebuut komt er nu met rasse schreden aan. Maar eerst: de Ronde van Zwitserland. “Als ik nog eens kan scoren, zal ik het niet laten liggen.” Verhaal over een ‘coup’ en een ‘koe’.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlisch leger heeft vier gijzelaars levend bevrijd uit Gazastrook: “Operatie met hevige bombardementen als steun aan grondtroepen”

Het Israëlische leger heeft bij “een gewaagde operatie” in het Nuseirat-vluchtelingenkamp, in het midden van de Gazastrook, naar eigen zeggen vier gijzelaars bevrijd die op 7 oktober waren ontvoerd door Hamas-terroristen. Het gaat om Noa Argamani (26), Shlomi Ziv (39), Almog Meir (22), Andrej Kozlov (27). “Alle vier zijn levend en wel terug in Israël”, luidt het in een verklaring.

Lees meer »

Flitsende Doku en scorende Lukaku, maar ook blessurezorgen achterin: álle Duivelse momenten tegen Luxemburg

Geslaagde generale repetitie voor de Rode Duivels. Luxemburg was duidelijk een maatje te klein en dat leverde heel wat hoogtepunten op. Doku toverde de ene na de andere fits uit z’n schoenen, waarvan één resulteerde in een assist voor Lukaku. ‘Big Rom’ stond gisteren alweer twee keer aan het kanon. Ook De Bruyne verkeerde in grote doen, maar de blessures

Lees meer »