Lijsttrekker AfD zal vanuit de schaduw opereren

De extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) houdt Maximilian Krah aan als lijsttrekker, zelfs al kost haar dat het lidmaatschap van de grote uiterst rechtse fractie in het Europees Parlement.

 

Meer krantenkoppen in België

Lise debuteert met poëziebundel ‘Wij zijn zwanen’

‘Wij zijn zwanen’ is de titel van de dichtbundel en meteen ook het debuut van Lise Surmont. “Mijn mama heeft mij altijd verteld dat ze een naam voor mij heeft gekozen die er goed uitziet op de cover van een boek, voor het geval dat…”
The post Lise debuteert met poëziebundel ‘Wij zijn zwanen’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

WEERBERICHT. Komende week weer buien à volonté, maar “vanaf donderdag is er toch een lichtpuntje”

Er lijkt geen einde te komen aan het kwakkelweer. De zwakke regenzone verlaat vrijdagochtend dan wel ons land, het blijft nog vrij grijs. In de namiddag verschijnen er enkele opklaringen en ontwikkelen er zich enkele buien.‘s Avonds bereikt een gestructureerde buienlijn ons land. En ook de rest van de week zullen buien en bewolking zich afwisselen. “Maar vanaf donderdag is

Lees meer »

Twee miljoen mensen klimmen heuvel op voor hadj

De hadj, de jaarlijkse pelgrimstocht naar Mekka, loopt stilaan op een einde. Zaterdag hebben talloze gelovigen zich verzameld in Arafat, waar de profeet Mohammed zijn laatste preek zou hebben gegeven. Daar werd onder meer gebeden voor de Palestijnen in de door oorlog geteisterde Gazastrook.

Lees meer »

Vooruit gaat erop vooruit: “Een historische avond”

“Melissa, Melissa, Melissa!” De leden van Vooruit moesten er in Plein Publiek in Brussel lang op wachten, maar uiteindelijk kwam ze eraan: Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. Volgens de leden is de winst van Vooruit vooral aan haar te danken, hoewel ook voormalig voorzitter Conner Rousseau een daverend applaus kreeg. “Het is onze avond, een historische avond.”

Lees meer »

Langerei Zwemmers presenteren nieuwe editie Urban Swim Brugge: “Duimen voor vrije zwemzones”

De Langerei Zwemmers hebben een vernieuwd bestuur en stevenen af op een recordaantal leden. Zaterdag 15 juni organiseert de club de traditionele Urban Swim Brugge. Een maand later gaat het richting de kust voor de Sportzot North Sea Swim Challenge.
The post Langerei Zwemmers presenteren nieuwe editie Urban Swim Brugge: “Duimen voor vrije zwemzones” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Olesia (16) keert na twee jaar België terug naar Oekraïne: “Ik zal moeten wennen aan een leven met bommen”

De ene bouwt aan een toekomst in België, de ander droomt van een leven in Oekraïne. Terwijl de oorlog zich voortsleept, vragen veel gevluchte Oekraïners zich af waar ze eigenlijk thuis horen, en de antwoorden lopen dwars door gezinnen heen. Zoals bij Anna (39) en dochter Olesia (16), vroeger uit Kryvyi Rih, nu uit Dendermonde. Anna doet alles om er

Lees meer »

Hollywood bant seks en daar zit China voor iets tussen: “Wereldwijd is het een vorm van zelfcensuur geworden”, volgens Jan Verheyen

De stomende autoscène in ‘Titanic’, met aangedampte ramen, is intussen ook alweer 27 jaar geleden gefilmd. Hollywoodfilms zijn ondertussen steeds preutser geworden. Sinds 2000 is het aantal seksscènes gehalveerd en daar zit China voor iets tussen. Hoe komt dat? Hoe groot is de impact? En hoe zit dat in de Vlaamse filmindustrie?

Lees meer »