Lijsttrekker AfD zal vanuit de schaduw opereren

De extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) houdt Maximilian Krah aan als lijsttrekker, zelfs al kost haar dat het lidmaatschap van de grote uiterst rechtse fractie in het Europees Parlement.

 

Meer krantenkoppen in België

President Macron ontbindt Franse parlement na dramatische uitslag in Europese verkiezingen: nieuwe parlementsverkiezingen op 30 juni

De Franse president Emmanuel Macron heeft de Assemblée nationale, het lagerhuis van het Franse parlement, ontbonden. Dat heeft hij zondagavond aangekondigd nadat de resultaten van de Europese verkiezingen werden bekendgemaakt. Op 30 juni moeten de Fransen opnieuw naar de stembus. De Franse extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) is de grote winnaar van de Europese verkiezingen.

Lees meer »

“Dit is een afstraffing”: CD&V lijdt forse verliezen in West-Vlaanderen

CD&V krijgt zware klappen in West-Vlaanderen, van oudsher een ijzersterk bastion van de partij. Zowel op Vlaams als federaal niveau gaat de ploeg van lijsttrekkers Nathalie Muylle (federaal) en Hilde Crevits (Vlaams) en stevig op achteruit. “Dit is dramatisch”, reageert Bart Dochy.
The post “Dit is een afstraffing”: CD&V lijdt forse verliezen in West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Grote vuurbal bij uitslaande brand bij Brucargo in Machelen, gebouw ingestort: “Houd ramen en deuren gesloten”

Er woedde donderdag een zware brand in het logistiek bedrijf Gosselin in het vrachtgebied Brucargo (Machelen) langs Brussels Airport. Het gebouw, zo’n 4.000 vierkante meter groot, is inmiddels ingestort en de brandweer is volop aan het nablussen. HLN sprak met een van de werknemers die maar net kon ontsnappen van de vlammenzee. “We hoorden plots mensen buiten claxonneren. Toen ik

Lees meer »

Kinderen maken rondrit in huifkar in Lo-Reninge

De feestcommissie van Lo organiseerde op zondag 2 juni naar aanleiding van de kermis opnieuw een rondrit voor oude en recente landbouwvoertuigen.
The post Kinderen maken rondrit in huifkar in Lo-Reninge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jeremie Vaneeckhout blijft voorzitter van Groen: “Voldoende stand gehouden”

Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji blijven ook na de verkiezingen voorzitters van Groen. Dat hebben ze maandagochtend bevestigd na het partijbestuur. “We hebben voldoende stand gehouden om een sterke groene kracht in de toekomst te blijven”, klinkt het in koor.
The post Jeremie Vaneeckhout blijft voorzitter van Groen: “Voldoende stand gehouden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

West-Vlamingen op zoek naar een lief in hun buitenlandse B&B

Vanaf maandag 24 juni trakteert VTM weer op een dagelijkse dosis intriges, romantiek en drama in het nieuwe seizoen van B&B Zoekt Lief. Zes B&B-uitbaters wagen zich aan een heus liefdesavontuur. Drie daarvan zijn van onze provincie afkomstig.
The post West-Vlamingen op zoek naar een lief in hun buitenlandse B&B appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lampaert pakt deugddoende tijdritzege en leiderstrui in Ronde van Zwitserland: “Ik begon aan mezelf te twijfelen”

Yves Lampaert heeft de openingsproloog van slechts 4,8 kilometer in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De ex-Belgische kampioen tijdrijden stootte João Almeida van de hot seat en gaf zijn plek niet meer af. Stefan Bissegger (tweede) en Ethan Hayter (derde) kwamen tot op drie seconden, maar moesten hun meerdere erkennen in ‘the farmer’s son from Belgium’. Lampaert

Lees meer »