Krijgt Club Brugge vergunning voor stadion?

17:22 De Vlaamse regering velt vrijdag een oordeel over de omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion van Club Brugge. Maar het is eerder onwaarschijnlijk dat daarmee de juridische lijdensweg achter de rug… 

Meer krantenkoppen in België

De Brugse bibliotheek is tien dagen lang ‘Plaats Delict’

De bibliotheek Biekorf in Brugge is van 20 tot 29 juni Plaats Delict, met een misdadig spannend programma. Tien dagen lang worden gewijd aan spannende boeken en thrillers. De Britse bestsellerauteur Helen Fields trapt het tiendaagse thrillerfeest donderdagavond op gang.
The post De Brugse bibliotheek is tien dagen lang ‘Plaats Delict’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

BEKIJK Tot 1 centimeter hagel in Brugge: “Felle bui trekt verder landinwaarts”

In Brugge is er dinsdagvoormiddag een felle gepasseerd, die gepaard ging met hagel. Er viel ongeveer een centimeter aan de winterse neerslag. “Het weer is licht wisselvallig, maar blijft voorlopig aan de koele kant. Door de klimaatverandering krijgen we veel langer periodes van droger weer, maar dus ook veel langere periodes van het nattere weer dat we nu al maandenlang

Lees meer »

Stadslijst-criticus Benjamin Vandorpe (CD&V) na exit van Van Quickenborne: “Goed dat er eindelijk duidelijkheid is”

”Er waren veel criticasters, maar ik was gewoon de luidste”, gemeenteraadslid Benjamin Vandorpe (CD&V) is maar wat blij dat Ruth Vandenberghe en niet Vincent Van Quickenborne de Stadslijst voor Kortrijk zal aanvoeren. Al is het nog niet zeker dat Vandorpe ook effectief een plekje op de lijst zal bekleden, wel neemt hij sowieso een ondersteunende rol op.
The post

Lees meer »

Jordan Bardella (28), de extreemrechtse “leeuw” die Macron in verlegenheid bracht, klaar om te regeren: “Bereid me elke dag voor”

Jordan Bardella, de 28-jarige voorzitter van de extreemrechtse Franse partij Rassemblement National, is naar eigen zeggen klaar om de macht over te nemen. Bardella dwong de Franse president Emmanuel Macron (46) zondag om nieuwe parlementsverkiezingen te organiseren na diens grote nederlaag bij de Europese verkiezingen. “Ik doe op mijn 28ste wat ik eigenlijk op mijn 45ste of 50ste zou moeten

Lees meer »

Bezetters UGent verlaten het gebouw om uitzetting te vermijden: “We walgen van de onrechtvaardige beschuldigingen”

De activisten die het Gentse UFO-gebouw sinds 6 mei hebben bezet, zeggen donderdagnacht omstreeks 4u30 dat ze het universiteitsgebouw zullen verlaten. Er hangen hen dwangsommen van 250 euro per dag boven het hoofd indien ze vrijdagochtend 8u30 nog aanwezig zijn in het gebouw. “Vandaag, op de veertigste dag van onze bezetting, hebben we geen andere optie dan te vertrekken, ondanks

Lees meer »

Man (40) krijgt drie jaar cel met uitstel voor wel érg wilde onenightstand waarbij vrouw bloedend wakker wordt in berging: “Geen idee hoe drug in champagne is beland”

Verkrachting met foltering én toediening van schadelijke stoffen: daarvoor kreeg David D. (40) uit Veltem-Beisem vandaag zijn straf in de Leuvense rechtbank. Het slachtoffer?: zijn onenightstand, die hij mee naar huis had genomen vanuit café Het Rozenhof in Herent. Al kreeg hij voor één component ook de vrijspraak. “Ik geef toe dat het wat wild was.”

Lees meer »

Uitslaande brand legt oude schuur in Koolskamp bijna volledig in de as

Een uitslaande brand op de hoek van de Zwevezeelsestraat en de Laagstraat in Koolskamp legde zaterdag rond 10.30 uur een oude schuur bijna volledig in de as. De wind wakkerde de vuurzee aan, wat voor een enorme rookontwikkeling zorgde.
The post Uitslaande brand legt oude schuur in Koolskamp bijna volledig in de as appeared first on KW.be.

Lees meer »