Kompany op weg naar Bayern? ‘Het zou een geweldige primeur zijn’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

LIVE VERKIEZINGEN. Raoul Hedebouw (PVDA) aangekomen bij paleis – Theo Francken: “Wat in Wallonië is gebeurd, is beste politieke nieuws in decennia”

Na zijn bezoek aan de koning gisteren, begint N-VA-voorzitter Bart De Wever vanmiddag met een informatieronde. Vlaams Belang komt eerst aan de beurt, daarna Vooruit, CD&V en Open Vld. Ook de koning ontvangt vandaag nog partijvoorzitters. Bekijk hier de definitieve resultaten van de Europese, federale en regionale verkiezingen. Volg alle ontwikkelingen over de federale en Vlaamse formaties via onze liveblog.

Lees meer »

Frans Bauer legt opnieuw hart en ziel bloot in realityreeks: “Einde carrière, dacht ik bij het zien van eerste aflevering”

Zelf twijfelde hij of een realityreeks rond z’n persoon wel zou werken, maar ‘De Bauers’ bleek twintig jaar geleden een onverwacht succes. Een kunstje dat Frans Bauer (50) en z’n gezin maar wat graag nog eens herhalen in ‘De Bauers – 20 jaar later’ (nu op VTM2). Waarom liet Frans de camera’s pas na 20 jaar nog eens toe? Hoe

Lees meer »

Franse beurs krijgt klappen na aankondiging vervroegde verkiezingen

De aankondiging van de Franse president Emmanuel Macron om nieuwe parlementsverkiezingen uit te schrijven heeft maandag geleid tot flinke koersdalingen op de beurs in Parijs. Vooral de Franse banken kregen het zwaar te verduren. Macron organiseert vervroegde verkiezingen omdat zijn partij een grote nederlaag heeft geleden bij de Europese verkiezingen. De rechtse partij Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen

Lees meer »

Gezinsbond huldigt bestuursleden

Het bestuursteam van Gezinsbond Ichtegem vierde vorige zondag het 96-jarig bestaan met de traditionele verjaardagsbarbecue, deze keer bij Traiteur Matthias in Moere. Bondsvoorzitter Willy Hosten mocht acht bestuursleden in de bloemetjes zetten: Anje Crevits, Robrecht Claeys en Stijn Samyn ontvingen een kunstwerkje van Terra Flamma voor tien jaar inzet. De twintig jaar inzet van Nico
The post Gezinsbond huldigt

Lees meer »

Koksijde wil écht olympisch zwembad: “Geen waterpretpark zoals in Sunparks of Plopsaqua”

Het zwem- en recreatiebad Hoge Blekker in Koksijde-Dorp wordt al jaren met lap- en tapwerk operationeel gehouden. Voor het lokale bestuur is de nood aan een nieuw zwembad zonneklaar. Een bad met olympische afmetingen, bovendien. “Geen waterpretpark zoals in Sunparks of Plopsaqua.”
The post Koksijde wil écht olympisch zwembad: “Geen waterpretpark zoals in Sunparks of Plopsaqua” appeared first on

Lees meer »

Sam Van Rossom beëindigt zijn indrukwekkende carrière met de dubbel: “Kans bestaat dat ik in de basketbalsport blijf”

Sam Van Rossom zette woensdagavond op 38-jarige leeftijd een punt achter zijn basketbalcarrière. Van Rossom deed dat op het veld van het Nederlandse Leiden, waar Filou Oostende zijn eerste BNXT-titel veroverde. Vorige week pakte de kustploeg ook al een nieuwe landstitel in België. “Ik ben heel blij mijn carrière met deze groep spelers af te sluiten”, zei Van Rossom na

Lees meer »

Aveve organiseert eerste editie van Hondenrace

Een bonte verzameling viervoeters verzamelde zich afgelopen weekend in Wervik, om er deel te nemen aan de eerste editie van de Hondenrace. Het initiatief, dat door tuincentrum Aveve op poten werd gezet, moet een oude traditie nieuw leven inblazen.
The post Aveve organiseert eerste editie van Hondenrace appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Te veel nadelige effecten”: Kuurne dient bezwaar in tegen aanpassing tracé kanaal Bossuit-Kortrijk

Het gemeentebestuur van Kuurne heeft beslist om bezwaar in te dienen tegen de plannen om het tracé van het kanaal Bossuit-Kortrijk aan te passen. “Er zijn gewoon te veel nadelige effecten voor onze gemeente”, stelt burgemeester Francis Benoit. “Bovendien zorgt het ringtracé voor te veel onzekerheid bij de inwoners en andere projecten.”
The post “Te veel nadelige effecten”: Kuurne

Lees meer »

Sint-Jozefschool in Ingelmunster moet zich opmaken voor uitdoofscenario en zal op termijn sluiten: “Vijfde- en zesdeklassers verhuizen al naar de Centrumschool”

De Sint-Jozefschool, de wijkschool die samen met de Centrumschool deel uitmaakt van De Wegwijzer, in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster gaat op termijn de deuren dicht doen. De sluiting van de school zal nog meerdere jaren op zich laten wachten, maar ondertussen verhuist de oudste graadsklas (vijfde en zesde leerjaar) al naar de Centrumschool in de Schoolstraat.
The post Sint-Jozefschool

Lees meer »