Hugo Sigal neemt sinds de dood van zijn Nicole antidepressiva: “Ik ben proberen stoppen, maar ik heb die pillen nodig”

Hugo Sigal (76) neemt sinds het overlijden zijn Nicole antidepressiva. Dat onthult hij in het nieuwe boek ‘Leven voor twee’, waarin hij reflecteert op wat er allemaal gebeurde na vier november 2022. De dag dat zijn levenspartner door een ongelukkige geval overleed. “Ik ben er mee proberen stoppen, maar na drie maanden moest ik de dokter gelijk geven en toegeven dat ik die pillen nodig heb”, vertelt hij aan Jarne. 

Meer krantenkoppen in België

Jonge vrouw kan na verkrachting niet in het Nederlands worden geholpen in Brussels zorgcentrum: “Zo’n verhaal kan ik niet in het Frans vertellen”

In een Zorgcentrum na Seksueel Geweld geen hulp krijgen in het Nederlands: het overkwam Anne, een schuilnaam. De jonge vrouw uit Brussel werd verkracht, maar kon in het zorgcentrum enkel in het Frans of het Portugees hulp krijgen, vertelt ze aan VRT NWS. “Maar zo’n verhaal kan ik niet in het Frans vertellen, al zeker niet op een moment dat

Lees meer »

Apple stelt eigen AI-systeem voor

Apple heeft zijn eigen generatieve AI-systeem Apple Intelligence gelanceerd. Het Amerikaanse technologiebedrijf wil het verschil maken met personalisering door het slimme systeem te laten leren uit gegevens in verschillende apps, berichten en e-mails op een toestel.

Lees meer »

Georges-Louis Bouchez (MR), de grote winnaar in Wallonië: “Ik begrijp niet dat Open Vld zo verbaasd is”

Volgens MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, die zich zondagavond tot grote overwinnaar kroonde in Wallonië, kan ons land snel een federale regering hebben. In dit eerste interview met HLN zegt hij dat het in enkele weken beklonken kan zijn. Maar hoever wil hij meegaan in de onderhandelingen over een staatshervorming? “De kiezer heeft al voor de mooiste staatshervorming gezorgd.”

Lees meer »

Wat doet Vlaams Belang op 13 oktober, na de historische winst op 9 juni? “In elke gemeente willen we opkomen”

Vlaams Belang werd op 9 juni de grootste partij van West-Vlaanderen. Zelfs in gemeenten zonder lokale afdeling behaalde ze monsterscores. De partij gooit nu alles in de strijd om op 13 oktober ook de gemeenteraden te veroveren. “Het is onze ambitie om overal lijsten in te dienen”, zegt provinciaal voorzitter Stefaan Sintobin. “En ik hoop dat we ergens het cordon

Lees meer »

LIVE GAZA. VS: niet alle eisen van Hamas voor wapenbestand zijn “werkbaar” – Grote aanval vanuit Libanon op Israël

Hamas wil dat de Verenigde Staten zwart op wit zetten dat Israël zich houdt aan het voorstel voor een staakt-het-vuren dat nu op tafel ligt. Volgens Hezbollah-bronnen vuurden Libanese militanten verschillende typen raketten af op Israël. De Israëlische krant Haaretz heeft het over “de grootste aanval sinds het begin van de oorlog”. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Tomorrowland brengt eigen trilogie van fantasyromans uit

Het dancefestival Tomorrowland breidt uit naar de literaire wereld, met een geplande trilogie van fantasyromans. Het eerste deel, ‘The Great Library of Tomorrow’, verschijnt dit najaar. Tomorrowland belooft er “de unieke magie van het festival in verhaalvorm tot leven te brengen”.

Lees meer »

Ziekenhuis Oost-Limburg opent ontmoetingsplaatsen voor patiënten en hun huisdieren op drie campussen: “Contact met dieren kan helende werking hebben”

Patiënten die in het Ziekenhuis Oost Limburg verblijven kunnen vanaf nu hun huisdieren zien op speciale ontmoetingsplaatsen van het ziekenhuis. Op de campussen in Genk, Lanaken en Maaseik zijn er losloopweides en binnenruimtes waar de huisdieren en de patiënten elkaar kunnen zien. Met het initiatief wil het ziekenhuis het herstel van de patiënt bevorderen.

Lees meer »

Gloednieuw wzc Sint-Jan Baptist feestelijk geopend: “Nieuwe dynamiek in onze gemeente”

Met trots kondigde vzw Curando de officiële opening aan van de gloednieuwe woon- en zorgsite Sint-Jan Baptist in de Elleboogstraat, hartje Spiere-Helkijn. De feestelijke ceremonie vond plaats op vrijdag 7 juni in aanwezigheid van enkele bijzondere buitenlandse gasten. “Het nieuwe woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist is de start van een nieuwe dynamiek in Helkijn”, aldus burgemeester Dirk Walraet (79).
The post

Lees meer »

Assisen Caroline Kint: beschuldigden kenden een moeilijke jeugd

Op het assisenproces over de doodslag op Caroline Kint (65) hebben de gerechtspsychiaters hun getuigenis afgelegd. Dokter Paul Lodewyck en dokter Marjan Hamels wezen vooral op de woelige levensloop van beide beschuldigden. Vooral Athena Man (32) zou getekend zijn door die jeugd.
The post Assisen Caroline Kint: beschuldigden kenden een moeilijke jeugd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bolwerk Tuin is sinds kort toegankelijk via jaagpad langs kanaal Bossuit-Kortrijk

Bolwerk is een culturele vrijhaven in Kortrijk. Op de site wordt een atypische publieksplek gecombineerd met een artistiek maakatelier. De Bolwerk Tuin grenst aan het jaagpad langs het kanaal Bossuit-Kortrijk. Via een nieuwe poort is de tuin makkelijk toegankelijk vanaf het jaagpad als groen rustpunt tijdens een wandel- of fietstocht.
The post Bolwerk Tuin is sinds kort toegankelijk via

Lees meer »

Lise debuteert met poëziebundel ‘Wij zijn zwanen’

‘Wij zijn zwanen’ is de titel van de dichtbundel en meteen ook het debuut van Lise Surmont. “Mijn mama heeft mij altijd verteld dat ze een naam voor mij heeft gekozen die er goed uitziet op de cover van een boek, voor het geval dat…”
The post Lise debuteert met poëziebundel ‘Wij zijn zwanen’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoeveel verdienen Adil en Bilall aan miljoenensucces ‘Bad Boys’? “Levenslang zullen ze geld opstrijken door deze film”

“Ze zijn nu al de best betaalde Vlaamse regisseurs ooit.” Filmkenners zijn het erover eens: het monstersucces van ‘Bad Boys: ride or die’ doet de kassa rinkelen bij onze Adil en Bilall. Amper één week na release draaide hun tweede Hollywoodprent al meer dan honderd miljoen euro omzet. Maar hoeveel krijgt het regisseursduo zélf om in de spaarpot te steken?

Lees meer »

Franse oud-president Hollande wil meedoen aan verkiezingen

De Franse oud-president Francois Hollande heeft voor een verrassing gezorgd door een politieke comeback aan te kondigen. De socialist wil zich in het departement Corrèze kandidaat stellen bij de parlementsverkiezingen. “Een uitzonderlijk besluit voor een uitzonderlijke situatie”, zei hij tegen journalisten in de gemeente Tulle.

Lees meer »