Groeve Windelsteen in Maasmechelen wordt opgevuld met grond en omgevorm tot nieuw landschap

In Maasmechelen wordt de oude grindgroeve Windelsteen stapsgewijs opgevuld met grond. Dat zijn enorme werkzaamheden, want de groeve is 24 hectare groot. Het zal dan ook tot 2030 duren voordat ze volledig opgevuld zal zijn en omgevormd kan worden naar natuur. Mensen kunnen de werken nu ook volgen van op een uitkijkvlonder. 

Meer krantenkoppen in België

OPROEP. Heb jij vragen over jouw penis?

Lang, kort, breed of krom: bestaat er eigenlijk zoiets als de ideale penis? Wat maakt jou onzeker over jouw penis? Wij willen het weten! Stel ons al jouw vragen en wij laten ze beantwoorden door onze experts.

Lees meer »

Massaal gratie voor drugsmisdrijven in Maryland

De gouverneur van de Amerikaanse staat Maryland heeft massaal gratie verleend voor drugsmisdrijven. Ongeveer 175.000 veroordelingen voor het bezit van marihuana, ook van tientallen jaren geleden, werden kwijtgescholden. Zowat 100.000 mensen profiteren ervan.

Lees meer »

Jambon gaat federaal onderhandelen met De Wever

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft uittredend Vlaams minister-president Jan Jambon gevraagd om samen met hem de leiding te nemen over de toekomstige federale regeringsonderhandelingen. Jambon heeft die opdracht aanvaard, meldt de partij in een persbericht.

Lees meer »