Goed nieuws voor Esther: auto die werd meegesleurd bij overstroming kosteloos getakeld

In Moelingen is het wrak getakeld van de auto van Esther Steijns. De wagen werd vrijdag meegesleurd door het kolkende water van de rivier Berwijn. Haar verzekeringsmakelaar en een Genkse depannagedienst sloegen de handen in elkaar om Esther kosteloos te helpen.

 

Meer krantenkoppen in België

Macron: “Geen nieuwe regering voor einde van Olympische Spelen”

De Franse president Emmanuel Macron gaat geen nieuwe regering benoemen voor het einde van de Olympische Spelen, die duren tot half augustus. In naam van de “politieke wapenstilstand” die hij zelf heeft afgekondigd, “want dit zou wanorde scheppen” tijdens het sportevenement dat in Parijs wordt gehouden.

Lees meer »

Na verschillende meldingen besluit bpost Phone House in Kortrijk niet langer als pakjespunt te gebruiken: “Het spijt ons”

Phone House in Kortrijk zal door verschillende klachten niet langer als postpunt gebruikt worden door bpost. De uitbater respecteert de eigen openingsuren onvoldoende daarvoor. “Het spijt ons”, aldus bpost.
The post Na verschillende meldingen besluit bpost Phone House in Kortrijk niet langer als pakjespunt te gebruiken: “Het spijt ons” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dieven slaan ‘s nachts toe in shop van tankstation Gabriëls in Geluwe

In de shop van het tankstation Gabriëls langs de drukke Menenstraat in Geluwe gebeurde zaterdagnacht omstreeks twee uur een inbraak. De daders sloegen de glazen toegangsdeur aan diggelen. Het tankstation ligt vlakbij de expresweg N58, zo kan men van daaruit alle richtingen uit om te vluchten. Een buurtbewoner belde de politie.
The post Dieven slaan ‘s nachts toe in

Lees meer »

“Er moet een schepen komen voor tradities en monumenten”: Vooruit wil meer aandacht Oostendse authenticiteit

Met enkele concrete voorstellen vraagt Vooruit Plus aandacht voor Oostendse tradities en monumenten. “We willen ze bewaken en sommige tradities terugbrengen”, klinkt het bij John Crombez en Niko Geldhof. Ze willen een aparte schepen voor toerisme die ook waakt over de authenticiteit.
The post “Er moet een schepen komen voor tradities en monumenten”: Vooruit wil meer aandacht Oostendse authenticiteit

Lees meer »

KIJK. Slachtoffers van Russische aanval op kinderziekenhuis getuigen: “Bang dat ik weer onder puin terechtkom”

Op bovenstaande beelden is te zien hoe de Oekraïense Manuela met haar baby Varvara speelt. Hartpatiëntje Varvara was één van de baby’s die werd geopereerd toen een Russische raket insloeg op het kinderziekenhuis Ochmadyt: “Onze chirurg beschermde haar met zijn lichaam tegen de glassplinters.” Twee mensen lieten daarbij het leven, zeven kinderen raakten gewond.

Lees meer »

KAART. Supporteren voor jouw dorpsgenoot op de Olympische Spelen? Ontdek hier welke Belgische atleten in jouw buurt wonen

Sportliefhebbers, verenigt u: vrijdag wordt eindelijk het officiële startschot gegeven voor de Olympische Spelen in Parijs! Met maar liefst 166 atleten stuurt ons land zijn grootste olympische delegatie ooit naar de Franse hoofdstad. Maar voor welke olympiërs die in jouw buurt wonen zal jij de komende weken nét iets harder kunnen supporteren? Ontdek het hier op kaartjes van de vijf

Lees meer »

Vermandere door de anderen’ met o.a. zoon Augustijn, Maaike Cafmeyer en Eva De Roovere – Jan De Smet zorgt voor muzikale throwback naar eerste editie van 1975 –

Festival Dranouter kondigt een eerbetoon ‘Vermandere door de anderen’ aan als vervanging van Willem Vermandere. De bekende West-Vlaming stond op het programma en beloofde een van de hoogtepunten te worden op de 50ste editie van het festival. Maar op 5 juli kondigde Vermandere aan dat hij op 84-jarige leeftijd stopt met optreden. Nu zullen verschillende artiesten, zoals zijn zoon Augustijn

Lees meer »