Gemeentelijk rampenplan in Voeren afgeblazen na overstromingen

De gemeentelijke fase van het rampenplan na de wateroverlast van het voorbije weekend in Voeren is afgeblazen. De Limburgse gemeente legt zich nu toe op de nazorg voor getroffen bewoners. Vrijdagavond steeg het water in de Berwijn zo snel dat het in driehonderd woningen binnenstroomde. De overlast was nog groter dan in 2021. Ook het schadebedrag komt hoger uit dan de 5 miljoen euro van drie jaar geleden. 

Meer krantenkoppen in België

Rum en Negroni uit Brugge is beste ter wereld

Tijdens de befaamde World Drinks Awards in Groot-Brittannië werd Dark Swan Rum en Missgroni van The Bruges Gin Society uitgeroepen tot beste ter wereld in hun categorie. In 2021 werd hun Gold Swan Gin ook al uitgeroepen tot beste gerijpte gin.
The post Rum en Negroni uit Brugge is beste ter wereld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Federaal ligt alles open, koning start consultaties

Koning Filip is zijn consultatieronde met de partijvoorzitters gestart. N-VA-voorzitter Bart De Wever mocht maandagnamiddag de spits afbijten. Na hem komen Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez op de koffie.

Lees meer »

“Iedereen moet de regels volgen”: onverwachte primeur in ‘Blind Gekocht’ heeft grote gevolgen voor Lore Leplae uit Woesten

Lore Leplae (32) en zoontje Armand (7), het laatste gezin van het huidige seizoen van ‘Blind Gekocht’, kregen deze week een stevige opdoffer te verwerken. Door vertragingen op de werf is hun nieuwe woning niet tijdig klaar voor uitzending. De gemeente stelt dat bepaalde vergunningen niet tijdig werden aangevraagd.
The post “Iedereen moet de regels volgen”: onverwachte primeur in

Lees meer »

ROLAND GARROS LIVEBLOG. Djokovic succesvol geopereerd aan knie: “Ik keer zo snel mogelijk terug”

Zizou Bergs, David Goffin en Elise Mertens (dubbel en enkel) hebben hun koffers moeten pakken op Roland Garros. Enkel dubbelduo Sander Gillé en Joran Vliegen schiet nog over in Parijs om de Belgische eer te verdedigen. De wereldtop bij de mannen moet het zonder Djokovic stellen: hij is inmiddels geopereerd aan een gescheurde meniscus. Volg het allemaal in onze liveblog.

Lees meer »

Glenn Verbauwhede vol onbegrip na ontslag als keeperstrainer bij KV Kortrijk

KV Kortrijk de samenwerking met keeperstrainer Glenn Verbauwhede per direct stop zet. Nieuws dat insloeg als een bom bij supporters en voetballiefhebbers. Maar ook bij Verbauwhede zelf: “Ik ging naar de club om in overleg te gaan met het bestuur. Ik zet me neer met de vraag hoe zij volgend seizoen zien en ik krijg te horen dat ik ontslagen

Lees meer »

Ichtegemse oppositie kritisch voor heraanleg fietspad Arthur Coussensstraat

Dat het fietspad in de Arthur Coussensstraat in Ichtegem in slechte staat is, hoeft geen betoog. Toch konden de plannen van het lokaal bestuur met betrekking tot de heraanleg van deze belangrijke verbindingsweg niet meteen op veel bijval en enthousiasme van de oppositie rekenen. De Arthur Coussensstraat verbindt de Ichtegemse Markt met de Diksmuidebaan en het kruispunt De Reiger.

Lees meer »

Melanie (43) opent schoonheidssalon Lash & Brow Bar By Mel in Kuurne: “Van bijberoep naar fulltime”

Na twee jaar haar eigen zaak in Harelbeke te hebben gehad, koos Melanie Doutoit (43) er onlangs voor om Lash & Brow Bar By Mel te verhuizen naar de Kerkstraat in Kuurne, waar voorheen de satellietpraktijk van dierenartspraktijk Hoog Hemelrijk was gevestigd. Bij Lash & Brow Bar By Mel kun je onder andere terecht voor wimperextensions, medische pigmentatie, henna brows,

Lees meer »

Oostendse Gaëlle Bouzin wordt bij Nederlandse Landstede Hammers eerste vrouwelijke hoofdcoach

De Nederlandse basketbalploeg Landstede Hammers stelt de Oostendse Gaëlle Bouzin aan als nieuwe hoofdcoach, zo maakte het team donderdag bekend. Ze wordt daarmee de allereerste vrouwelijke hoofdcoach ooit in de BNXT League. Ze neemt over van Bruggeling Jean-Marc Jaumin.
The post Oostendse Gaëlle Bouzin wordt bij Nederlandse Landstede Hammers eerste vrouwelijke hoofdcoach appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We maken komaf met lichaamsschaamte en herinneren wat zelfliefde is”: wat kost op retraite gaan bij Ella-June Henrard?

Ella-June Henrard (31) zette haar acteercarrière het afgelopen jaar heel even op pauze en is een heel nieuwe weg ingeslagen: de actrice woont in Portugal en organiseert deze zomer een retraite voor vrouwen, met het oog op zelfliefde en om komaf te maken met schaamte. Maar het is niet het enige nieuwe spirituele project waarin Ella-June haar gading heeft gevonden.

Lees meer »

“Politieke zelfmoord” of “slimme strategie”: kan de Franse president Macron zijn vel redden met nieuwe verkiezingen?

In Frankrijk reageren analisten verdeeld op de aankondiging van de Franse president Emmanuel Macron om het parlement te ontbinden en nieuwe verkiezingen te houden. Die beslissing nam hij na teleurstellende resultaten bij de Europese verkiezingen. Sommigen noemen het "een slimme zet", anderen spreken van "politieke zelfmoord". "Macron staat met zijn rug tegen de muur en kan geen kant meer op",

Lees meer »