Familie Schumacher krijgt 200.000 euro schadevergoeding na AI-interview in Duits weekblad

De familie van de voormalige Formule 1-piloot Michael Schumacher krijgt 200.000 euro schadevergoeding na een nep-interview met een Duits weekblad. Vorig jaar publiceerde Die Aktuelle een exclusief interview met Schumacher, maar dat bleek verzonnen te zijn met de hulp van Artificiële Intelligentie. 

Meer krantenkoppen in België

Olievervuiling in de Brugse reitjes nabij ‘t Zand

Vlakbij het Concertgebouw is, ter hoogte van de Kapucijnenbrug, vervuiling van de reitjes in Brugge vastgesteld. Het gaat om olievervuiling. De Milieudienst van de stad Brugge heeft absorberende dammen in het water gelegd om het euvel op te lossen.
The post Olievervuiling in de Brugse reitjes nabij ‘t Zand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ichtegemse oppositie kritisch voor heraanleg fietspad Arthur Coussensstraat

Dat het fietspad in de Arthur Coussensstraat in Ichtegem in slechte staat is, hoeft geen betoog. Toch konden de plannen van het lokaal bestuur met betrekking tot de heraanleg van deze belangrijke verbindingsweg niet meteen op veel bijval en enthousiasme van de oppositie rekenen. De Arthur Coussensstraat verbindt de Ichtegemse Markt met de Diksmuidebaan en het kruispunt De Reiger.

Lees meer »

MS dwingt Lindsey na vier jaar te stoppen met Lily’s Fashion: “Ik heb me verzoend met moeilijke beslissing”

Deze zomer houdt Lily’s Fashion op te bestaan. Lindsey Baekeland moet omwille van gezondheidsredenen – ze lijdt aan MS – stoppen met haar kledingzaak. “Ik moet prioriteit geven aan mijn gezondheid. Maar we kijken nog uit naar de Batjes.”
The post MS dwingt Lindsey na vier jaar te stoppen met Lily’s Fashion: “Ik heb me verzoend met moeilijke beslissing”

Lees meer »

“Ik was niet de meest aangename vrouw ter wereld”: bekende vrouwen doorbreken taboe over hun menopauze

Van nachtmerries en opvliegers tot concentratieproblemen en stemmingswisselingen: de menopauze brengt heel wat kwaaltjes met zich mee. In de driedelige reeks ‘Menopauzia’, dit najaar op VRT 1, wil Tine Embrechts (48) het taboe doorbreken. Enkele bekende vrouwen delen in ‘TV Familie’ alvast hun angsten en ervaringen over de menopauze. “’s Nachts kreeg ik last van hartkloppingen en begon ik fel

Lees meer »

Na alle vertragingen en hindernissen: Boeing-ruimtecapsule Starliner succesvol gekoppeld aan het ISS

De Boeing-ruimtecapsule Starliner is donderdag met succes gekoppeld aan het internationale ruimtestation ISS. Aan boord zijn twee astronauten, de 58-jarige Suni Williams en de 61-jarige Butch Wilmore, van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. De eerste bemande vlucht van de Starliner is de ultieme testvlucht van de Boeing-ruimtecapsule, alvorens er reguliere vluchten mee uitgevoerd kunnen worden van en naar het ISS.

Lees meer »

Wat moet u weten als u zondag gaat stemmen?

Zondag trekken we met 8,5 miljoen Belgen naar de stembus. Dan zijn het Europese, federale en regionale verkiezingen. Voor elk van deze drie verkiezingen moet u apart stemmen, maar wel op dezelfde locatie en op hetzelfde moment. Wat moet u allemaal weten?

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel wil opschorting voor drugshandel in Blankenberge

In een zaak rond drugshandel in Blankenberge heeft de verdediging van Laura Vanoverberghe (25) aan de Brugse strafrechter opschorting van straf gevraagd, gekoppeld aan voorwaarden. De vriendin van Luca Brecel erkende dat ze zwaar verslaafd was aan cocaïne, maar benadrukte dat ze zich ondertussen helemaal herpakt heeft. Het openbaar ministerie had 37 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf gevorderd.
The post Vriendin

Lees meer »

Ernstig vandalisme in natuurgebied Vallei van de Zwarte beek in Meldert: aangeplant bos afgemaaid en herbiciden gebruikt om planten dood te maken

In Lummen zijn 2 percelen in het natuurgebied Vallei van de Zwarte beek vernield. Op een van die gebieden heeft Natuurpunt recent nieuw bos aangeplant, dat is volledig afgemaaid. Op een ander grasland werd illegaal een gracht gegraven en herbiciden gebruikt. Natuurpunt spreekt van een uitzonderlijk geval, maar het is niet de eerste keer dat die percelen doelwit zijn van

Lees meer »