Europa verslikt zich opnieuw in ‘Spitzenkandidaten’

18:35 De poging om de Europese verkiezingscampagne meer aandacht en relevantie te geven door ‘Spitzenkandidaten’ naar voren te schuiven, botst op de dominantie van Commissievoorzitster Ursula von der Leyen … 

Meer krantenkoppen in België

Terugkeer Starliner naar aarde uitgesteld

NASA en Boeing hebben de terugkeer van de Starliner, een Boeing-ruimtecapsule, van het internationale ruimtestation ISS naar de aarde uitgesteld. Dat maakte het Amerikaanse ruimteagentschap vrijdagavond bekend op X.

Lees meer »

Michèle De Bruyne is er weer bij met zoontjes, ook partners Vertonghen en De Ketelaere supporteren

Net zoals tijdens de Belgische opener tegen Slovakije, toen onder andere De Bruyne charmeerde met zijn zoontjes, zijn ook de Belgische WAG’s in Keulen vandaag van de partij. Tekenen onder anderen present in het Rheinenergiestadion om te supporteren voor hun Rode Duivels: Michèle De Bruyne opnieuw met de zonen Mason Milian en Rome, Sophie de Vries van Jan Vertonghen en

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Polen overweegt grens met Wit-Rusland te sluiten

Polen overweegt om alle grensovergangen met Wit-Rusland te sluiten na een reeks gewelddadige incidenten met migranten, volgens minister van Buitenlandse Zaken Rados?aw Sikorski. Bij een Russische aanval op de stad Charkiv in Oekraïne zijn daarnaast drie doden en negentien gewonden gevallen. Russische strijdkrachten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ook opnieuw een “massale” aanval uitgevoerd op de energie-infrastructuur

Lees meer »

Slovakije ontbindt publieke omroep RTVS ondanks protesten

Het Slovaakse parlement heeft ingestemd met de ontbinding van de publieke omroep RTVS. Aan de stemming in hoofdstad Bratislava donderdagavond gingen maandenlange protesten van oppositiepartijen en RTVS-medewerkers vooraf. Uiteindelijk stemden alle 78 parlementsleden van de drie sociaaldemocratische en nationalistische regeringspartijen voor de controversiële wet. De parlementsleden van de oppositie verlieten echter uit protest de zaal en boycotten de stemming.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlisch leger zet licht op groen voor offensief tegen Hezbollah in Libanon

Het Israëlische leger zet het licht op groen voor een offensief tegen Hezbollah in Libanon. Onder meer generaal-majoors Ori Gordin en Oded Basiuk hebben de operationele plannen hiervoor goedgekeurd. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israël Katz sprak eerder al harde taal. “In een totale oorlog zal Hezbollah vernietigd worden en zal Libanon hard getroffen worden”, klonk het. Volg alle

Lees meer »