Eerste editie Jong Helkijn Cup moet jeugd verenigen

Dit weekend sluit de jeugdafdeling van voetbalclub Jong Helkijn het huidige voetbalseizoen af. Met de eerste editie van de Jong Helkijn Cup probeert organisator Valtin Demuynck een succesverhaal te starten. De afscheidnemende jeugdcoach probeert een laatste keer de jeugd te herenigen.

Valtin Demunyck (41) is reeds enkele jaren een gemotiveerde medewerker voor Jong Helkijn. Hij begeleidde zowel jeugdploegen als de senioren. “Ons zoontje wilde graag starten met voetballen. Doordat hij enkele vriendjes had die voor Jong Helkijn speelden kozen we ervoor ons aan te sluiten bij de club. Geleidelijk aan namen we meer verantwoordelijkheden”, zegt Valtin. Die verantwoordelijkheid krijgt aanstaand weekend z’n hoogtepunt. De motivatie bij Valtin kwam vooral van een geluid uit de club. “We rekenen ieder jaar op het gekende concept van het Kersttoernooi voor de kleintjes in de zaal. Het waren vooral de ouders en de coaches die graag een buitentoernooi wilden zien voor de oudere spelers van onze club. Ik nam zelf het initiatief om ervoor te gaan. Ik wil dat de club wat positieve publiciteit doorgaat. Het zou fijn zijn als de ploegen enthousiast reageren en een volgende keer weer willen komen.”

De oefenmeester zal volgend seizoen niet meer te vinden zijn op de voetbalvelden van Spiere-Helkijn. “Ik maakte de keuze om even wat nieuwe dingen dichter bij huis te proberen. Na 15 jaar als leerkracht voor de scholengroep Vlaamse Ardennen stapte ik in januari 2023 ook over naar Sint-Jan-Berchmans Avelgem. Net zoals in de vrije tijd probeer ik mijn stempel te drukken en het verschil te maken. Het voelt een beetje als thuiskomen”, zegt Valtin. “Ik wil graag iedereen bedanken en het allerbeste wensen voor de toekomst. Zowel bij de jeugdafdeling als bij de senioren heb ik zeer mooie momenten gekend. Het doet enorm veel deugd om de kinderen te zien groeien. Het feit dat zowel het Nederlands als het Frans zo aanwezig is, is typisch voor de club. Het is de sterkte van Spiere-Helkijn. Ze kunnen steeds op m’n deur kloppen wanneer ze me nodig hebben.” (SV)

The post Eerste editie Jong Helkijn Cup moet jeugd verenigen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Niemand dacht dat ik ouder zou worden dan dertig”: Alice Cooper (76) liet wilde levensstijl achter zich toen hij God vond

“Toen ik op een dag wakker werd en bloed kotste, besefte ik eindelijk dat ik moest stoppen met drank en drugs.” Hoewel hij in z’n beginjaren bekend staat als notoir feestbeest, stapt Alice Cooper (76) ondertussen al vier decennia nuchter door het leven. Al blijft de Amerikaan – die voor de zesde keer op Graspop speelt – een shockrocker in

Lees meer »

Het stopt niet bij een chip in een bal: waarom het voetbal en de refs alleen maar méér zullen steunen op technologie

Dit artikel komt met een waarschuwingslabel: niet geschikt voor nostalgische lezers. Een chip in de bal die hands vaststelt, zoals Rode Duivel Loïs Openda overkwam, is nog maar het begin van een technologische golf die het voetbal overspoelt. Artificiële intelligentie en zelfs skeletanalyses kloppen aan de deur van de VAR. In de naam van professionalisme – en als munitie in

Lees meer »

Een linke loting: Singapore en Filipijnen zijn tegenstanders van Huybrechts en Van den Bergh op World Cup of Darts

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Dimitri Van den Bergh (29) en Kim Huybrechts (38) vormen wel degelijk het Belgische koningskoppel voor de World Cup of Darts van einde juni in Frankfurt. Dat heeft de Professional Darts Corporation (PDC) nu ook officieel bevestigd. In de eerste ronde wachten meteen twee niet te onderschatten tegenstanders, want Huybrechts

Lees meer »

Hevige brand zorgt voor veel schade in woning in Itegem

In Itegem bij Heist-op-den-berg heeft een hevige brand gewoed in een woning. De brand ontstond in de garage van het huis, maar is al snel overgeslagen op de zolder. Er is veel rook- en waterschade in de woning en het dak is volledig uitgebrand. De bewoners waren thuis, maar raakten niet gewond.

Lees meer »

Uitbater van café-snack Ons Huis op de lijst van STERK in Dadizele

De meerderheidspartij STERK is klaar met de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober en die wordt heel binnenkort voorgesteld. Een opvallende kandidaat is alvast Kristof Dejonghe, de uitbater van café-snack Ons Huis aan de overkant van de monumentale basiliek in Dadizele.
The post Uitbater van café-snack Ons Huis op de lijst van STERK in Dadizele appeared

Lees meer »

Maister en Sint-Jozefskerk winnen Architectuurprijzen in Roeselare

Als afsluit van het event Roeselare maakt Stad/Stad maakt Roeselare werden de eerste Architectuurprijzen uitgereikt. Het bedrijf Maister op de Ovenhoek sleepte de juryprijs voor de beste grootschalige ingreep in de wacht.
The post Maister en Sint-Jozefskerk winnen Architectuurprijzen in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De zomer start niet morgen maar vandaag al”: waarom astronomische seizoenen niet altijd op de 21ste beginnen

De zomer start op 21 juni, of dat hebben velen van ons zo geleerd. Maar klopt dat wel? “Het is een misverstand dat nog heel vaak de ronde doet”, vertelt Martijn Peters. “Onze seizoenen beginnen immers niét altijd op de 21ste van de maand. De astronomische zomer begint niet morgen maar vandaag, op 20 juni.” Onze HLN-wetenschapsexpert legt uit hoe

Lees meer »