Eén op drie jongens drinkt dagelijks cola, maar in groenten eten zijn we kampioen: hoe gezond is de Vlaamse tiener?

Vlaamse tieners behoren tot de absolute wereldtop wat het eten van groenten betreft, zo blijkt uit een nieuw rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat tegelijk ook alarm slaat: 15-jarigen eten veel te weinig fruit en bijna de helft van de 15-jarige meisjes in Vlaanderen “vindt zichzelf te dik.”

 

Meer krantenkoppen in België

Dolblije Victor Campenaerts klopt Philipsen en Girmay in Natourcriterium van Aalst, maar snakt naar rust: “Mijn stem ligt nog in Frankrijk”

Victor Campenaerts (Lotto Dstny) heeft zijn knappe zege in de achttiende rit in de Ronde van Frankrijk nog meer kleur gegeven. Hij won het Natourcriterium in Aalst voor sprinters Philipsen en Girmay. Vocsnor snakt nu vooral naar rust. “Na een redelijk intens feestje en een héél vermoeiende Tour ben ik zelfs mijn stem kwijt.”

Lees meer »

Been van surfer aangespoeld na aanval door haai in Australië

Het afgerukte been van de surfer die dinsdagochtend lokale tijd door een haai aangevallen werd bij de Australische badplaats Port Macquarie , is aangespoeld op het strand. Dat heeft de politie gezegd. Het werd door buurtbewoners in ijs verpakt en vervolgens overgevlogen naar het ziekenhuis in Newcastle, waar de surfer wordt verzorgd.

Lees meer »

IN BEELD – Met ‘Door de wind, door de regen…’ vierde Clouseau hun 40ste verjaardag op het ‘Tien om te Zien’-podium in Westende

Donderdagavond: regen, regen én nog eens regen! Dat had Clouseau niet verdiend! Hun 40ste verjaardag vierden ze op het podium van ‘Tien om te Zien’ in aanwezigheid van talrijke gasten die er als verrassing bij waren.
The post IN BEELD – Met ‘Door de wind, door de regen…’ vierde Clouseau hun 40ste verjaardag op het ‘Tien om te Zien’-podium

Lees meer »

Corona-alarm gaat af bij Belgische delegatie: “Al enkele olympiërs zijn niet kunnen afreizen door positieve test”

Covid werpt opnieuw zijn schaduw over de Olympische Spelen. En dat heeft Team Belgium al aan den lijve ondervonden. Zo mochten enkele Belgische atleten de voorbije dagen niet naar Parijs vertrekken door een positieve test, dat bevestigde BOIC-hoofdarts Johan Bellemans deze ochtend. Ook het coronaprotocol wordt aangescherpt in Parijs, al is er opnieuw een grote "maar" aan verbonden.

Lees meer »

Hoogste aantal winkeldiefstallen in 10 jaar: “Dief die werd meegenomen door politie stond 2 uur later wéér in de winkel”

Het aantal winkeldiefstallen in ons land piekt. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie. Vorig jaar werden zo’n 66 winkeldiefstallen per dag aangegeven, het hoogste aantal in tien jaar. En opvallend: steeds meer winkeliers leggen een betrapte dief zelf een schadevergoeding op, zonder dat de politie tussenbeide komt. Hoe gaat dat in z’n werk? Is dat wel wettelijk? En

Lees meer »