Dodentol na doortocht van tornado’s in Verenigde Staten loopt op: nu al vijf slachtoffers geteld

Er zijn woensdag minstens vijf doden gevallen in de Amerikaanse staat Iowa door tornado’s.

 

Meer krantenkoppen in België

Britse ‘Love island’-ster in het ziekenhuis na allergische reactie tijdens vlucht: “Kans was groot dat ik in het vliegtuig zou sterven”

De Britse ‘Love island’-ster Jack Fowler (28) wil dat vliegtuigmaatschappijen voedselallergieën serieuzer nemen, nadat hij onlangs tijdens een vlucht allergisch heeft gereageerd op een maaltijd met noten. Nochtans had hij meermaals gevraagd of er noten inzaten. “Ik wist dat ik onmiddellijk een noodbehandeling nodig had.”

Lees meer »

180 zonnepanelen moeten Nieuwpoortse Vismijn verduurzamen

Op het dak van de stedelijke Vismijn in Nieuwpoort worden 180 zonnepanelen geplaatst. De installatie kadert in het streven van de Stad om zijn patrimonium te verduurzamen door om te schakelen naar herbruikbare energie.
The post 180 zonnepanelen moeten Nieuwpoortse Vismijn verduurzamen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wildenburg als fraaie onthaalpoort: extra toegang tot Bulskampveld aantrekkelijker, veiliger en groener

In april vorig jaar startten de gemeente Wingene en de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) met uitgebreide herinrichtingswerken in Wildenburg, als bijkomende toeristische toegangspoort tot landschapspark Bulskampveld. Dat betekende onder meer de herinrichting van de kerkomgeving, de dorpsrand en de begraafplaats. Als alles naar wens verloopt, zijn de werken tegen 21 juni klaar.
The post Wildenburg als fraaie onthaalpoort: extra toegang

Lees meer »

Coastrun is slotmanche Loopcriterium van de Kust

Op vrijdag 23 augustus sluit de Coastrun het Loopcriterium van de Kust af. De Middelkerkse loopwedstrijd combineert een kidsrun, een 6 km- en een 10 km-loop. De 10 km telt dus mee voor het Loopcriterium van de kust. Het parcours, met start en finish aan de Calidris, is uitdagend maar erg mooi. Vanaf nu kun je je inschrijven.
The

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onderzoek Eddy Snelders in eindfase: met hamer sloeg hij bewijsmateriaal kapot en dumpte het in drie vuilnisbakken

Toen alles dreigde uit te komen, heeft ex-voetbalcommentator Eddy Snelders (65) thuis in Brasschaat met een hamer de geheugenstick met al zijn stiekeme blootvideo’s in gruzelementen geslagen. De brokstukken dumpte hij in meerdere vuilnisbakken op straat. In zijn chalet in de Ardennen vernietigde hij een handdoekhaak met ingebouwde camera. Hij vergat echter één laptop. Volgens de speurders staan er beelden

Lees meer »

“Deels op nieuwe locatie”: feestcomité Dikkebus en Sparta Dikkebus zorgen weer goedgevuld kermisprogramma

Vanaf vrijdag 21 juni is er opnieuw kermis in Dikkebus. Door de werken aan het OC wijkt het feestcomité even uit naar een voormalig veevoederbedrijf. De activiteiten van Sparta Dikkebus bingo, kubb, barbecue, EK op groot scherm en kermisfuif blijven wel in de feesttent op het voetbalveld.
The post “Deels op nieuwe locatie”: feestcomité Dikkebus en Sparta Dikkebus zorgen

Lees meer »

Ronaldo en Martínez met de schrik vrij na winning goal in toegevoegde tijd: “Ongelooflijke persoonlijkheid getoond”

Cristiano Ronaldo en Portugal zijn ternauwernood aan puntenverlies ontsnapt in hun eerste wedstrijd van het EK. Roberto Martínez deed de wenkbrauwen fronsen door pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd drie wissels door te voeren, maar aan het einde van de rit bleken het gouden wissels. Want het was invaller Francisco Conceição – jawel, zoon van – die

Lees meer »