Booking.com aangeklaagd wegens woningverhuur in Joodse nederzettingen

05:00 Mensenrechtenorganisaties hebben bij het Nederlandse gerecht aangifte gedaan van vermeende misdrijven door het overnachtingsplatform Booking. 

Meer krantenkoppen in België

Kuurne dient bezwaar in tegen nieuw deel van het kanaal Bossuit-Kortrijk

De gemeente Kuurne dient bezwaar in tegen de plannen om een aftakking te maken van het kanaal Bossuit-Kortrijk. Op dat nieuw stuk kanaal, langs een deel van de ring rond Kortrijk, zouden grotere transportschepen kunnen varen richting Leie. Een belangrijk deel van de werken zou gebeuren op de grens van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne. Maar Kuurne is bang dat de

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN ZWITSERLAND. Kuypers maakt deel uit van kopgroep, hoe komen Uijtdebroeks en Van Gils voor de dag in eerste bergrit?

In de Ronde van Zwitserland staat vandaag de eerste bergrit op het programma. De renners leggen 171 kilometer af tussen Rüschlikon en de Gotthardpass. Naast de slotklim van acht kilometer aan bijna zeven procent moet het peloton onderweg nog twee beklimmingen verteren, een van derde en een van tweede categorie. Op deze pagina zit u op de goeie plek om

Lees meer »

EU verlengt tijdelijke bescherming voor Oekraïense vluchtelingen, ngo’s vragen duurzamer statuut: “Dit wordt een kwestie van jaren”

De lidstaten van de Europese Unie gaan de tijdelijke bescherming voor Oekraïense vluchtelingen met één jaar verlengen tot 4 maart 2026. Dat hebben de ministers bevoegd voor asiel en migratie beslist op een bijeenkomst in Luxemburg. Goed nieuws, vinden vluchtelingenorganisaties, maar omdat een oplossing van het conflict in Oekraïne niet direct in zicht is, pleiten ze voor een duurzamer statuut.

Lees meer »

Wilfried Vandaele blijft populaire politicus ondanks aangekondigd afscheid: “Heb een heel goed gevoel”

Burgemeester van De Haan, Wilfried Vandaele, kondigde zijn afscheid aan van de nationale politiek. Hij stond wel als lijstduwer op de West-Vlaamse lijst van N-VA voor het Vlaams Parlement en kon vanop de laatste plaats alsnog verrassend 10.168 voorkeursstemmen binnenhalen. Hij is daarmee nog altijd de 12de meest populaire politicus in West-Vlaanderen.
The post Wilfried Vandaele blijft populaire politicus

Lees meer »

3 cipiers gewond na aanval door gedetineerde in gevangenis Antwerpen, vakbonden dreigen met nationale stakingsactie

In de gevangenis van Antwerpen zijn gisteren 3 cipiers gewond geraakt toen ze werden aangevallen door een gedetineerde. Eén daarvan raakte zwaargewond aan het hoofd. Toen het personeel de man naar de strafcel wilde brengen, viel de gedetineerde hen aan met een metalen hoekprofiel dat hij mogelijk uit de muur had losgepeuterd. De vakbonden dreigen met een nationale stakingsactie.

Lees meer »

Slotfeest en diploma-uitreiking voor de leesjury

In de theaterzaal op de Valkaart vond het slotfeest plaats van de leesjury. 38 kinderen uit Oostkamp, 67 kinderen uit Beernem, 10 kinderen uit Damme en 14 kinderen uit Blankenberge, van het derde tot het zesde leerjaar, kregen hun diploma als leesjury overhandigd door hun respectievelijke burgemeester. De leesjury is een leesclub voor kinderen. Zij
The post Slotfeest en

Lees meer »

KIJK. Hallucinante beelden van instorting bergpas in Wyoming

Een groot deel van een kronkelende bergpasweg is ingestort in de Amerikaanse staat Wyoming. Een gapende kloof blijft achter in de belangrijke verbindingsweg tussen kleine steden in het oosten van Idaho en de toeristische bestemming Jackson. Op het moment van de instorting zaterdagochtend was de weg al afgesloten.

Lees meer »