Amerikaanse autoriteiten starten mededingingszaak tegen concertorganisator Live Nation

De Amerikaanse autoriteiten starten een rechtszaak tegen concertorganisator Live Nation. Het bedrijf zet concurrenten op een onwettige manier buitenspel, zei minister van Justitie Merrick Garland tijdens een persconferentie.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw AfD-politici aangevallen in Duitsland

Twee politici van de radicaal-rechtse Duitse partij Alternative für Deutschland (AfD) zijn zaterdagavond mishandeld. Volgens de partij werden zij aangevallen met een honkbalknuppel, de politie zegt een stok te hebben gevonden op de plaats van het incident.

Lees meer »

Gigantische olympische ringen sieren Eiffeltoren

Op 26 juli is het zo ver: dan gaan de Olympische Spelen in Parijs van start. De Franse hoofdstad stoomt zich klaar voor het grootste sportevenement ter wereld. De Eiffeltoren, het bekendste monument van onze zuiderburen, werd op zaterdag versierd met de vijf iconische ringen van de Spelen.

Lees meer »

Wit-Gele Kruis steunt Beverse gezinnen

De Harelbeekse afdeling van het Wit-Gele Kruis schenkt 500 euro aan SoNoBeG, het Solidariteitsfonds voor Noodlijdende Beverse Gezinnen. De organisatie, bestaande uit vijf geëngageerde gezinnen en enkele vrijwilligers, helpt al meer dan 20 jaar dorpsgenoten die door tegenslagen in armoede terechtkomen. “Wij doen geen grootse dingen, maar geven hen een sprankeltje hoop en geloof, zodat
The post Wit-Gele Kruis

Lees meer »

Maandelijks pop-upcafé in Residentie Pitthem ter ere van ex-uitbaters café ‘t Beirke: “cafetaria omgetoverd tot bruine kroeg”

Sinds februari wonen Margriet De Sloover en Eddy Bruneel, de vroegere uitbaters van café De Kleine Beer in Tielt, in een assistentieflat in Residentie Pitthem. Samen met de mensen van het wzc roepen ze voortaan elke laatste vrijdag van de maand de sfeer van hun volkscafé weer op. “Voor mij was het houden van een
The post Maandelijks pop-upcafé

Lees meer »

Diamant voor Christiana Crokaert en Guido Derbaix

Op 26 mei vierden Guido Derbaix en Christiana Crokaert hun 60ste huwelijksverjaardag. Het echtpaar heeft drie kinderen, zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Ze wonen allemaal breed verspreid in België en Duitsland. Guido en Christiana leerden elkaar kennen in Merksem op een trouwfeest van vrienden. Guido was restauranthouder in Limburg en ook leerkracht in de kokschool
The post Diamant voor

Lees meer »

Speciale eenheden vallen appartement binnen in Sint-Lievens-Houtem: “Eén persoon opgepakt, mogelijk ook wapen gevonden”

Speciale interventie-eenheden zijn zaterdagnamiddag een appartement in Hofkouter in Sint-Lievens-Houtem binnengedrongen. Volgens buren zou daarbij één persoon opgepakt zijn en werd mogelijk ook een wapen aangetroffen, al werd dat nog niet bevestigd door het parket. Eerder op de dag waren ook al agenten in de straat aanwezig na een uit de hand gelopen ruzie.

Lees meer »

“Enkel de naam verandert, de rest is nostalgie”: Luc en Ann zijn de nieuwe uitbaters van de Oostendse stripwinkel

Met de 54-jarige Luc Wittesaele heeft De Striep een gepassioneerde nieuwe uitbater. De striphandel in de Paulusstraat gaat voortaan wel als ‘Lucky Striep’ door het leven. “Toen ik Luc leerde kennen, was zijn e-mailadres ‘Lucky Luke’”, glimlacht zijn partner Ann Philips.
The post “Enkel de naam verandert, de rest is nostalgie”: Luc en Ann zijn de nieuwe uitbaters van

Lees meer »

Staden krijgt gecontroleerd overstromingsgebied tegen wateroverlast

In Staden komt langs de Provinciebaan ter hoogte van de Bombebeek een gecontroleerd overstromingsgebied om tijdelijk water op te slaan. De gemeente en de provincie willen daarmee de waterhuishouding in de Mandelvallei verbeteren.
The post Staden krijgt gecontroleerd overstromingsgebied tegen wateroverlast appeared first on KW.be.

Lees meer »