Amerikaanse autoriteiten starten mededingingszaak tegen concertorganisator Live Nation

De Amerikaanse autoriteiten starten een rechtszaak tegen concertorganisator Live Nation. Het bedrijf zet concurrenten op een onwettige manier buitenspel, zei minister van Justitie Merrick Garland tijdens een persconferentie.

 

Meer krantenkoppen in België

Duikschool Coral hoopt op goed weer met Trammelant in De Haan op zaterdag 3 augustus: “Voor onze clubkas van het grootste belang”

Slecht weer op Trammelant betekent ook slecht nieuws voor de verenigingen die er staan om hun clubkas te spijzen. Ook Duikschool Coral hoopt dat de weergoden Trammelant wat gunstiger gezind zijn na de uitgeregende editie van vorig jaar. “Onze jaarcijfers gingen toen zelfs voor het eerst in het rood.”
The post Duikschool Coral hoopt op goed weer met Trammelant

Lees meer »

Arts mag nooit meer werken na masturberen tijdens videogesprek met patiënte

Een plastisch chirurg mag zijn beroep niet meer uitoefenen, omdat hij in een videoconsult met een patiënte zichzelf heeft bevredigd. “Ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag”, noemen tuchtrechters in Nederland dat vrijdag. Een rechtbank had de arts eerder dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een schadevergoeding van 500 euro.

Lees meer »

“We hadden verwacht dat het leger harder zou zijn”: onze reporter wordt 10 dagen reservist in het Belgisch leger

Soldaten laten pompen voor straf, mag niet meer in het Belgisch leger. En voor reservisten zijn onderofficieren en officieren sowieso mild, stelt onze reporter Kasper Goossens vast tijdens zijn tiendaagse opleiding. Vrijwilligers zoals hij, ziet Defensie maar al te graag komen. “Reservisten radbraken, zou een héél slechte pr- en hr-tactiek zijn”, schrijft hij. “Toch heb ik afgezien.”

Lees meer »

Hoe terreurgroep ISKP nu West-Europa bedreigt: “Ze zullen zich richten op de Olympische Spelen in Parijs”

Na de huiszoekingen en arrestaties vanochtend in ons land, blijken de verdachten – die een aanslag planden – afkomstig uit Centraal-Azië. Mogelijk zijn ze dus lid van terreurgroep Islamitische Staat Khorasan – een tak binnen IS die vooral rond Afghanistan actief is. Maar wat is de ISK juist? Wat heeft de groepering in het verleden al uitgespookt? En klopt het

Lees meer »

Zwaantjes Roller Club aan het feest na een geslaagd EK op de piste: “Echt genieten, met familie en vrienden om je heen”

Op de nationale feestdag, de slotdag van het pistetornooi op het EK skeeleren in Zandvoorde, won Bart Swings de Europese titel op de puntenkoers over vijf kilometer. Eerder al bezorgden Fran Vanhoutte bij de seniores en junior Lyssa Vansteenkiste Zwaantjes Roller Club als organisator een delirium met twee keer goud.
The post Zwaantjes Roller Club aan het feest na

Lees meer »

Hotel Malleberg in Brugge krijgt Green Key-label: “Belangrijk voor ons”

Toerismebedrijf Westtoer kende aan tien toeristische spelers het ‘Green Key’ label voor duurzaam en verantwoord ondernemen toe. In Brugge kregen drie logiesverstrekkers het label, onder wie de nieuwe uitbaters van hotel Malleberg. “We hebben stevige inspanningen gedaan voor het label”, zegt Eva Deschuyter.
The post Hotel Malleberg in Brugge krijgt Green Key-label: “Belangrijk voor ons” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luchthaven Catania tijdlang dicht door uitbarsting Etna

De luchthaven van Catania in Sicilië heeft heel wat vertrekkende en aankomende vluchten geschrapt door een uitbarsting van de Etna, de grootste actieve vulkaan in Europa. Door de uitbarsting is as in het luchtruim terechtgekomen. Intussen is de situatie weer genormaliseerd en wordt er weer gevlogen.

Lees meer »

“Waarom CD&V al met de gemeenteraadscampagne gestart is”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe CD&V zich kant tegen de verplichte gemeentefusies met oog op de gemeenteraadsverkiezingen. “Met het huidige verzet wil CD&V zich vooral profileren als de partij van het platteland, van

Lees meer »

Deze olympische superfans ‘verhuizen’ voor 2 weken naar Parijs: “Er was veel te huur voor 10.000 euro, maar ik vond een andere oplossing”

Nagelbijtend hebben ze de maanden, weken en dagen afgeteld, maar eindelijk mogen Michel (63), Ann (54) en Lien (28) hun koffers pakken naar de Olympische Spelen in Parijs. Deze superfans willen zoveel mogelijk sporten live zien, van artistiek zwemmen tot kajak en de marathon. “Het kost een smak geld, maar je ziet wel de allerbeste atleten ter wereld.” Hier verklappen

Lees meer »

Oekraïense politica (60) wordt doodgeschoten terwijl ze op taxi staat te wachten: “18-jarige verdachte observeerde haar al weken”

De 60-jarige Iryna Farion, een Oekraïense politica en universiteitsprofessor, is afgelopen vrijdag doodgeschoten in haar thuisstad Lviv, in het westen van Oekraïne. De politie gelooft dat het om een gerichte aanval gaat en heeft ook een hoofdverdachte in het vizier. Een jongeman van ongeveer 18 jaar ging twee weken voor de moord bijna elke dag naar Farions appartementsgebouw om haar

Lees meer »

Rock Petrol brengt oldtimers en rockbands opnieuw samen in Wingene

Het is intussen een vaste traditie geworden: op de laatste zondag van juli verzamelen oldtimers zich op de parking aan de Verrekijker, terwijl de rockliefhebber zich in de zaal binnen kan vergapen aan een resem geweldige rockbands. Rock Petrol is op zondag 28 juli alweer aan de achtste editie toe.
The post Rock Petrol brengt oldtimers en rockbands opnieuw

Lees meer »