Amerikaanse autoriteiten starten mededingingszaak tegen concertorganisator Live Nation

De Amerikaanse autoriteiten starten een rechtszaak tegen concertorganisator Live Nation. Het bedrijf zet concurrenten op een onwettige manier buitenspel, zei minister van Justitie Merrick Garland tijdens een persconferentie.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrije Archiers Sint-Sebastiaansgilde vieren jubileumfeesten

Op hun site aan de Gulden Kamer in Sint-Kruis werden zondag de jubileumfeesten gehouden van de schuttersgilde Vrije Archiers Sint-Sebastiaan. Deze gilde werd destijds gesticht in 1476 door Hertog Karel de Stoute. Zondag werden tijdens de jubileumfeesten twee confraters gevierd. Het ging om Steve Huys en Guy Tanghe die beiden 25 jaar lid zijn. Ze
The post Vrije Archiers

Lees meer »

Studententekort zorgt voor uitdunning leerkrachtenkorps Vesaliusinstituut: “Gebeurt tegenwoordig op alle scholen”

Al smeekt de gezondheidszorg om meer verpleegkundigen, steeds minder jongeren kiezen ervoor om een opleiding basisverpleegkunde te volgen. Het Vesaliusinstituut, ook wel bekend als de verpleegschool van Oostende, heeft nog nooit met zoveel leerlingentekorten gekampt als dit jaar. De dramatische uitdunning van het leerlingenaantal drijft de school ertoe om vaarwel te zeggen aan tientallen vastbenoemde en tijdelijke leerkrachten.
The

Lees meer »

Kieskring West-Vlaanderen: wie zijn de stemmenkampioenen?

CD&V-boegbeeld Hilde Crevits blijft de stemmenkampioen in West-Vlaanderen, met 77.533 voorkeurstemmen voor het Vlaams Parlement. Maar dat zijn er een pak minder dan de 130.912 van 5 jaar geleden. Voor het federaal Parlement haalt Vooruitvoorzitter Melissa Depraetere de meeste voorkeurstemmen: net geen 64.000.

Lees meer »

Familieopstelling: (hoe) werkt het?

Show, don’t tell, het geldt ook voor familieopstellingen. Die populaire therapeutische methode focust op tonen en voelen, in de plaats van weten en praten.“Er is een emotioneel kluwen van me afgevallen.”

Lees meer »

“Te veel nadelige effecten”: Kuurne dient bezwaar in tegen aanpassing tracé kanaal Bossuit-Kortrijk

Het gemeentebestuur van Kuurne heeft beslist om bezwaar in te dienen tegen de plannen om het tracé van het kanaal Bossuit-Kortrijk aan te passen. “Er zijn gewoon te veel nadelige effecten voor onze gemeente”, stelt burgemeester Francis Benoit. “Bovendien zorgt het ringtracé voor te veel onzekerheid bij de inwoners en andere projecten.”
The post “Te veel nadelige effecten”: Kuurne

Lees meer »

Chef Stefaan Lauwereins van Vlass is Mastercook of Belgium: “Het is elke dag hard werken”

Chef Stefaan Lauwereins van het gastronomische restaurant Vlass is zopas opgenomen bij The Mastercooks of Belgium. Hij dankt deze titel aan zijn onverdroten inzet voor de Belgische keuken. The Mastercooks of Belgium zijn dé ambassadeurs van het Belgische culinair erfgoed, zijn het creatieve brein van de landelijke culinaire toekomst en staan elke dag borg voor een onvergetelijke smaakbeleving. “Ik ben

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bart Kaëll heeft heimwee naar jaren 60 in nieuwe zomersingle: “Toen we nog samen zongen in plaats van te gsm’en”

De zomer wordt hij 64, maar Bart Kaëll is nog lang niet uitgezongen. Na het succesvolle ‘Wat is jouw geheim’, waar hij bijna de zomerhit van 2023 mee scoorde, komt hij nu met het makkelijk meezingbare ‘Sha la la’. “Ik heb enorm veel goesting in de zomer, met m’n liveband vol gepassioneerde muzikanten trek ik ook dit jaar Vlaanderen rond

Lees meer »