Al zeventien passagiers geopereerd na extreme turbulentie tijdens vlucht Singapore Airlines

Passagiers die dinsdag gewond raakten op een vlucht met extreme turbulentie van Singapore Airlines, hebben onder meer verwondingen aan de schedel, de hersenen of nog de wervelkolom. Zeventien patiënten werden intussen geopereerd, zo heeft de directeur van een ziekenhuis in Bangkok, de hoofdstad van Thailand, gezegd.

 

Meer krantenkoppen in België

Frankrijk gebruikt tijdens Olympische Spelen videobewaking op basis van artificiële intelligentie, privacyorganisaties zijn “bezorgd”

Frankrijk zal tijdens de Olympische Spelen experimenteren met videobewaking op basis van artificiële intelligentie in de metrostations. Dat staat in een decreet dat deze week werd goedgekeurd. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zullen de camera’s enkel mensenstromen analyseren, maar toch reageren privacyorganisaties bezorgd.

Lees meer »

Project vrijetijdssite in Bavikhove opnieuw uitgesteld door softwareprobleem: “Jammer dat we weer zes maanden verliezen”

Op de laatste gemeenteraad in Harelbeke werd het bestek, de gunningswijze en de raming al voor de derde keer goedgekeurd. Een softwareprobleem zorgde ervoor dat er procedurefouten waren gemaakt. “Het is jammer dat we weer zes maanden verliezen”, reageerde oppositielid Patrick Claerhout (N-VA).
The post Project vrijetijdssite in Bavikhove opnieuw uitgesteld door softwareprobleem: “Jammer dat we weer zes maanden

Lees meer »

“Dit is geen wijktoernooi, maar de Spelen”: Argentijnen koken van woede na “VAR-schandaal” waarbij goal pas twee uur (!) later afgekeurd werd

De Argentijnen spreken van een schandaal. Hun olympische openingsmatch tegen Marokko draaide uit op een waanzinnige slotfase. De Argentijnen leken in de 106de (!) minuut gelijk te maken na een bizarre fase. De match werd daarop stilgelegd, niét afgefloten, omdat Marokkaanse fans met bommetjes gooiden. Twee uur na de onderbreking werd de goal alsnog afgekeurd en moest de wedstrijd doorgespeeld

Lees meer »

Waarschuwingsborden rond PFAS-schuim niet nodig aan onze kust

Wie in de Verenigde Staten al eens een strand bezocht, merkte het misschien al op: op verschillende locaties worden strandgangers gewaarschuwd voor zeeschuim dat een hoge concentratie PFAS zou bevatten. Ook aan onze kust werd al meermaals PFAS gedetecteerd, maar waarschuwingsborden zijn volgens het VLIZ nog niet nodig.
The post Waarschuwingsborden rond PFAS-schuim niet nodig aan onze kust appeared

Lees meer »

“Pompen als straf? Dat mag niet meer, het wordt als lijfstraf gezien”: onze reporter wordt 10 dagen reservist en merkt dat het leger minder hard is dan verwacht

Soldaten laten pompen voor straf, mag niet meer in het Belgisch leger. En voor reservisten zijn onderofficieren en officieren sowieso mild, stelt onze reporter Kasper Goossens vast tijdens zijn tiendaagse opleiding. Vrijwilligers zoals hij, ziet Defensie maar al te graag komen. “Reservisten radbraken, zou een héél slechte pr- en hr-tactiek zijn”, schrijft hij. “Toch heb ik afgezien.”

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Finale nadert spannende ontknoping: Humphries en Van Gerwen geven elkaar geen duimbreed toe

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

Loppemstraat in Oostkamp tijdelijk open voor verkeer tijdens bouwverlof

Tijdens het bouwverlof is de Loppemstraat in Oostkamp weer open voor al het verkeer. Vanaf 6 augustus wordt de straat opnieuw voor drie weken afgesloten om de infrastructuurwerken te kunnen afronden. De nieuwe einddatum die de aannemer garandeert, is vrijdag 23 augustus.
The post Loppemstraat in Oostkamp tijdelijk open voor verkeer tijdens bouwverlof appeared first on KW.be.

Lees meer »

34-jarige bestuurder van trike zwaargewond na ongeval in Reningelst

Een 34-jarige man uit Ieper is zaterdagavond zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Reningelst. Het ongeval gebeurde met zijn trike, een driewielige motorfiets. De man verloor tijdens een rondrit met vrienden de controle over het stuur en kwam tegen een duiker naast de weg terecht.
The post 34-jarige bestuurder van trike zwaargewond na ongeval in Reningelst appeared first on

Lees meer »